Kolor: bursztynowy, delikatna mgiełka [4.5] Piana: marniutka, szybko opadła nim doszedłem do stolika, pozostała cienka firanka [2] Zapach: dość dobrze wyczuwalny, dominują owoce w tle delikatna słodowo-kwiatowe nuty [3.5] Smak: w miarę pełne i treściwe, fajna goryczka, dość mocna i charakterystyczna goryczka okraszona owocowymi akcentami, w kącikach ust delikatne słodowe posmaki, całość fajna dobrze zgrana [4] Wysycenie: bez zarzutu [5] Opakowanie: szkło bezimienne, bez wafla, pite w Chmielarnii [2.5] Uwagi: ogólnie smaczne piwko, smakowało mi, do pełni szczęścia przeszkadzała mi pewna śliskość w piwie
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2013-10-15, 22:56.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Bardzo mi smakowało. Fajne nuty chmielowe w smaku i zapachu, a to tego słodowość w kontrze. Więcej tak udanych i nie wydziwionych piw należy nam wszytkim życzyć.
No i jeszcze ta nazwa, hehehehehe. Pech miała barmanka w Setce, że też miała na imię Ala, a piwo zamawiał taki stary oblech jak ja
Browar Bociana smaczny od rana
Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!
Piłem w Chmielarni po Manufakturowym pilsie i w ogóle mi nie podeszło. Mało goryczki, mdławe, jakiś kukurydziany posmak. Nie wiem, może goryczkowy i ekstraktowy dolniak też rozkalibrowuje kubki smakowe, tak jak piwa na amerykanach.
Cóż w męczącym nieco już zalewie pseudonowości za naście złotych sztuka w sklepie, może zaoferować ten Artezan?
Ten opisany jako Hazy West Coast IPA, o niegłęboko wgryzającej się w umysł nazwie Case Solved wydał z siebie niezłą pijalność i bardzo elegancką zaokrągloną winogronową...
Wysypu hejzi ipek ciąg dalszy. Tym razem z Artezana - z chmielami Talus i Motueka.
Parametry 5 abv, 12 ekstr.
Słód jęczmienny, owisany i płatki pszenne, owsiane.
Pucha 0,5l z etykietą z kolorowymi wstęgami symbolizującymi zmaganie się człowieka ze wszechświatem....
"Thiolized West Coast IPA", chmiele to Amarillo i Idaho 7
15% ekstr., 6,3% alk.
Piwo kupiłem, bo chmielone było dodatkowo przy zacieraniu (mash hopping), co ma uwalniać aromatyczne tiole a dodatkowo napisano na ecie, że użyto "drożdży podkreśląjących...
Double west coast ipa z Nelsonem sauvin Idaho7 cryo i Rakau. 9 alk 18 ekstr. Więc odfermentowane teoretycznie mocno jest. Jest czysto, mocno alkoholowo, aromatycznie....
Comment