Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
Wyświetlenie odpowiedzi
Kormoran, Plon
Collapse
X
-
Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szostepiwo Wyświetlenie odpowiedziPendragonowi się nie dziwę bo on neguje wszystko co z Kormorana
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziZwróćcie uwagę czy na tym "słodkim" też macie 25.01.2014/A22?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi... Mniej schłodzone jest - może to to...
Jak masz cieplejsze i nie czujesz chmielu to gdyby było chłodne to już w ogóle czułbyś sam słód.
Ja do Kormorana nic nie mam ale moim zdaniem powinni stanowczo zmniejszyć ilość dawanego karmelowego lub... zacierać na bardziej wytrawnie. Wtedy w odbiorze było by chyba bardziej przyjazne. No ale to moje zdanie, ogólnie to dla mnie każde ich piwo ma nutę ulepkową która mnie męczy.
Comment
-
-
Piłem dwa razy, za pierwszym razem zostałem bardzo pozytywnie zaskoczony. Smaczne, zbalansowane, ciekawie nachmielone piwo. Za drugim razem wypiłem bez większej przyjemności, chmiel gdzieś się ulotnił i piwo zrobiło się raczej mdłe.
A to ja myślałem, że miałem jakiś zły dzień...
Comment
-
-
Uwarzono jedną warkę, ale to nie znaczy że przetoczono ją do jednego tanku. Chmielenie było na zimno? No i tu chyba mamy rozwiązanie zagadki.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Aromat jest słaby, owoce górnofermentacyjne ledwo wyczuwalne. Chmielenie na zimno pewnie było, bo pietrucha jest wyczuwalna retronosowo
W połowie Duvela karmel zaczyna męczyć, goryczki jest na lekarstwo. Plon bardzo przypomina, nijakie, angielskie IPA.
Ufff, udało zdobyć sie etykietęVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Sprawa rzeczywiście jest jakaś dziwna, sam nie wiem co o tym myśleć. Na początku podejrzewałem po prostu złą wolę ale problem zaczyna dotyczyć coraz większej liczby osób. Jest przecież spora różnica między piwem ze średnią goryczką i minimalną słodkawą nuta a słodkim i bezgoryczkowym. No cóż, przyjdzie nam niestety poczekać rok na kolejną warkę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziWczoraj próbowane z beczki było mdłe i słodkie. Zmęczyłem całe ale od połowy to była mordęga. O co chodzi? Zbiorowa halucynacja?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziSkąd taki wniosek? Większość ich piw lubię albo przynajmniej akceptuję. Nie popieram za to polityki cenowej oraz butelkowej browaru.
Właśnie kończę PIPĘ na "czysto" A22 końcówka, żeby nie było- REWELACJA, jak dla mnie wszystko jest na swoim miejscu!!!! I co z tego że kosztuje 6,50- warto na dalszy ciąg wieczoru mam olsztyńskich kilka za jedyne 3,30 zł sztuka(drogo?chyba nie!)
Comment
-
-
Świetne piwo, choć muszę przyznać, że niestety nierówne. Próbowałem 3 butelek z 2 różnych źródeł, i niestety, pewne różnice były. Głównie w zbalansowaniu: dwa piwa świetne, trzecie coś za mocno słodowe i ciężkawe do picia.
Ale ogólnie: wielki plus, dobrze że ktoś więcej niż rzemieślnicy bierze się za ambitne piwa. A uwarzenie czegoś takiego na Sybilli, to czapka z głów. Niewiele osób się spodziewało, że coś takiego z tego chmielu można wycisnąć (blogerzy także się zdziwili). Sam robię piwo, o sybilli miałem zdanie: taki o sobie chmiel, szału z tego nie będzie. A tu bam! taki PLON.
Etykieta, przekaz (własna uprawa itd) genialne. Widziałem bar (w którym nie piją beer freeki) w którym na każdym stoliku stał PLON! Mimo że były tańsze piwa w barze. Etykieta zrobiła swoje. Prostota się sprawdza.
Oby więcej takich piw!Ostatnia zmiana dokonana przez fermentator; 2013-11-15, 19:51.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gaz4 Wyświetlenie odpowiedziMoja żona na pytanie czy podoba jej się ta etykieta odpowiedziała kto nazwał piwo polski olej (napędowy) i raczej by się na to nie skusiła, ale nie przeszkodziło mi to w udanej konsumpcji
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szostepiwo Wyświetlenie odpowiedziMoże mi wytłumaczysz czym się różni zabawa piwem BK od np. zabawy kopyra cze też PINTY.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szostepiwo Wyświetlenie odpowiedziWłaśnie kończę PIPĘ na "czysto" A22 końcówka, żeby nie było- REWELACJA, jak dla mnie wszystko jest na swoim miejscu!!!!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szostepiwo Wyświetlenie odpowiedzina dalszy ciąg wieczoru mam olsztyńskich kilka za jedyne 3,30 zł sztuka(drogo?chyba nie!)
Comment
-
Comment