Alk 4,8 proc.
Wodnistość tego piwa jest zasmucająca. Woda, do tego słodowość wpadająca w banalną słodkawość. Chmielowej goryczki tyle co na lekarstwo i wszystko to jakieś takie chemiczne, mdłe. Do tego za niskie wysycenie potęgujące wodnistość. Ogólnie baaardzo słabo
Ostatnia zmiana dokonana przez chechaouen; 2013-11-03, 23:03.
Te piwo jest bardzo ważne i potrzebne.
Młodzi blogerzy i degustatorzy powinni je koniecznie spróbować. Czemu?
Otóż, czym jest mokry karton, możemy przekonać się na dwa sposoby.
Pierwszy, nieekonomiczny. Przyjechać do mego miasta, w jeziorze Ełckim zanurzyć pięć kartonów. Wrócić do domu, a po roku wrócić, wyjąć te kartony i powąchać.
Drugi jest bardziej racjonalny. Wystarczy pójść do Kauflandu, kupić Thor, powąchać i wypić je.
Thor Pils jest absolutnie wzorem mokrego kartonu. To szybki i łatwy kurs sensoryczny.
Przyznam, że nie znam drugiego takiego piwa, w którym karton jest tak bardzo wyczuwalny.
Oprócz tego widoczne są farfocle, nie drożdże, tylko jest to wytrącanie się białek i polifenoli.
Kwaskowa woda i nic ponad to . Jest tu, no ten, karton i nuta miodowa. No i rzeczywiście sprawia wrażenie chemicznego napoju . Eta zdobyta, bez powtórki, kategorycznie !!!
Volenti Non Fit Iniuria//Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Piwo bardzo słabe. Kolor jeszcze ujdzie, jednak zapach to faktycznie wspominany mokry karton. Ciekawe, różne są daty ocen, a oceny wiecznie te same. Smak, jakaś kwasowość, goryczki nie ma, gazu mało, piany nie ma. W tej cenie i przy tym woltażu piłem znacznie lepsze trunki. Ocena 1/6.
Minęło trochę czasu od premiery zawierciańskiego pierwowzoru tego piwa: https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ze-ko%C5%BAlak
Dokładniej 11 lat
Teraz zrodzony w Wieprzu Psze Koźlak ma
alkohol i balling bez zmian 6,7 / 16,5 ...
Alk. 5,0 %
Ekstrakt ani chmielenie, jak w pozostałych piwach z Radomia nie podane.
Do tego na ecie, także jak w pozostałtych, rymowanka o treści:
"Wszak wszyscy to wiecie,
Radom słynie w świecie,
od Karpat po Hel,
piwem Saskiego EL".
Jakiś mały...
Comment