Piwo gotowe do oceny
Okocim, Świąteczne
Collapse
X
-
Okocim, Świąteczne
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Miał być lager z dodatkiem porteru, a jest kolejny grzaniec. W smaku goździki, imbiry, cynamony. Na zimno nie do wypicia.
-
-
No co ty, wypiłem właśnie 2Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
-
Nie było tak strasznie. O ile pierwsze weszło dobrze, to drugie już zmęczyłem.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Coś a la polotmave, klarowne. [4]
Piana: Dość gęsta, lekko beżowa, choć niezbyt obfita. Znika umiarkowanie szybko. [3]
Zapach: Nuty colowo-cynamonowo-ogólnosłodkie. W tle alkohol. [3]
Smak: Dziwny. Niby goryczka jest, ale w tle smaki znane ze słodkich syropów z dzieciństwa. Ogólnie dziwny miszung. [2.5]
Wysycenie: Niezłe - dość długo, drobno i obficie bąbelkuje. [4]
Opakowanie: Opatrzyło się od Św. Jana [3]
Uwagi: Zakupione w Żabce. To nie są świąteczne smaki - chyba żebym się na Święta rozchorował i łykał syropy.
Moja ocena: [2.9]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziNo co ty, wypiłem właśnie 2Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck Wyświetlenie odpowiedziDwa pewnie dlatego, że kupiłeś je w Żabce / FreshmarkecieVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
Kolor: Ciemnorubinowy, nieprzejrzysty.
Piana: Jasnobeżowa, dosyć obfita, dosyć gęsta, średnio trwała. Opada do kożucha.
Zapach: Dominują korzenne przyprawy wsparte lekką słodowością. Wyraźny goździk i cynamon, lekki imbir. Takie trochę klimaty jak w pumpkin ale.
Smak: Średnio treściwe. Dosyć słodke, ale jeszcze nie ulepkowate. Tutaj również dominacja korzennych przypraw, takich samych jak w zapachu. Całość przypomina grzańca z przyprawami na zimno. Goryczka dosyć niska.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Nawet do wypicia to jest, ale i tak eksperyment raczej jednorazowy. Grzańca to ja wolę na ciepło
Comment
-
-
wyglad - typowo koncernowy, czyli szybko znikajaca piana, klarowne 100%
aromat - z przypraw najbardziej wybija sie gozdzik, chwilami aromat mniej piwny, bardziej 'winny', ogolnie dziwny, bo po ciemnym swiatecznym spodziewalem sie 'piernika w plynie', czyli ciemnych palonych nut i pewnie jakby ktos mi doprawil ksiazece ciemne lagodne przyprawami to bym sie nie obrazil (poruszajac sie w ofercie koncernowej)
smak - 16blg do 7% alk, daje uczucie cienkusza (nie mysle o % alk), wolalbym wiecej ciala, jest dosc colowo-syropowo-lepiste jak wspominali przedmowcy,
wysycenie ok - bo nie wywala nosem ;-)
opakowanie - przyjemne
podsumowanie - niestety linia utrzymuje swoja nijakosc, piwo bazowe raczej lipne, slodkie w stylu strong lagerow, mix przypraw zdominowany przez gozdzik, przez to pozbawione charakteru.....piwo do wypicia od biedy, nie do powtorzenia, slabe ale dwa poprzednie to byla ciezka lipa a tu pewnie przyprawy (ktorych wielkim milosnikiem jestem) poprawiaja odbior. lepiej zrobic swoj grzaniec, no i nie kazdy ma ochote na 7% alk w piwie
nijak sie ma do Jana Olbrachta piernikowego, ktory nota bene jest niezly ale nie wybitnyLast edited by paff; 2013-11-22, 23:05.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny brąz. Klarowne. Szkoda że nie ma rubinu pod światło. [4]
Piana: Bardzo intensywna, delikatny beż, dość duże pęcherzyki, opadając pozostaje na szkle. [4.5]
Zapach: Słodki. Piernik i goździki. [3.5]
Smak: Lekki słód, dużo goździków, za dużo, lekki kwasek i długi korzenny posmak. Smak nie w moim guście, ale co ciekawe bardzo odważny i intensywny. W sumie zupełnie nie tego się spodziewałem, ale nie jest to rozczarowanie negatywne. [3]
Wysycenie: Za duże. [3]
Opakowanie: Jest ekstrakt i miejsce wytworzenia. Etykieta rzemieślnicza... Trochę udaje nie siebie, ale nie jest najgorzej. [3.5]
Uwagi: Ja z Kauflanda, jedno kupiłem, nie wiem ile kosztowało.. Mniej jednoznacznie piernikowe od Olbrachta, a to nie jest wada... Tym niemniej zaliczone i styknie.
Moja ocena: [3.4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno-rubinowa [4]
Piana: beżowa, sśednie pęcherze, opada dośc szybko bez osadzania sie na szkle [2.5]
Zapach: słaby ale typowy dla grzańców, goździki i inne sztuczne frykasy będące naturalnymi z nazwy [3]
Smak: dość pełne ale do treściwości sporo brakuje, w smaku pestkowa cierpkawość na słodzie z domieszką przypraw korzennych, w tle delikatna goryczka, mam wrażenie że podczas picia coś mi się osadza w ustach [2.5]
Wysycenie: za duże [4]
Opakowanie: podoba mi się, do tego dedykowany kapsel do piwa [5]
Uwagi: Najgorsze z limitowanych piw Okocimia, nie dopilem, znalazło sie tam gdzie jego miejsce czyli w zlewie
Moja ocena: [2.95]Last edited by becik; 2013-11-28, 20:47.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Jak wylewasz piwo z oceną 2.95 to niezły z Ciebie francuski piesek.
Comment
-
Comment