Piwo gotowe do oceny
Zamość, Zamojskie Jasne (warzone od IX.2013)
Collapse
X
-
Zamość, Zamojskie Jasne (warzone od IX.2013)
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Pełną ocenę pozostawię bardziej doświadczonym użytkownikom, ale to piwo zdecydowanie mnie nie zachwyciło. Kolor nawet ładny, ciemnomiodowy, ładna piana. Zapach przypomina wafle ryżowe i kukurydzę z puszki z ledwie wyczuwalnym chmielem. W smaku płaskie jak koncerniak. Cena 7,5 za 0,5 zdecydowanie nie odpowiada jakości. Największym atutem jest bardzo ładna butelka.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babka_zielarka Wyświetlenie odpowiedzi(...) Zapach przypomina wafle ryżowe i kukurydzę z puszki z ledwie wyczuwalnym chmielem. (...)
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładnie mętne, złociste [5]
Piana: biała, ładna do końca pozostawia ślad na powierzchni trunku przy ściankach. [4]
Zapach: pachnie miodem.... [2]
Smak: śladowa goryczka, do zerowej. Dziwna kwaskowa słodycz. [2.5]
Wysycenie: ok, nie za duże nie za małe [5]
Opakowanie: Piękne - minus z golasa (kapsel) [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [2.825]"A we mnie samym wilki dwa, oblicze dobra, oblicze zła(...)Wygrywa ten, którego karmię!!"
galeria spożytych piw
Najlepszy Sklep z piwem w Oleśnicy
Comment
-
-
Po 8-miesięcznej przerwie, uzbrojony w obawy związane ze zmianą piwowara, znów miałem przyjemność wypić piwo z Zamościa.
Zmiana Jasnego w stosunku do piwa warzonego we wrześniu 2013 jest nieznaczna. Z radością odkryłem, że piwo nadal zachowało swój wybitnie zbożowy zapach i posmak, absolutnie unikalny w skali kraju :!: Doszła natomiast stonowana goryczka na finiszu. Piwo naprawdę nieprzeciętne. W wersji butelkowej wadą jest bardzo małe nasycenie (w ogóle jest mało nasycone, ale w butelce jest to zanadto zauważalne). Rozmawialiśmy z piwowarem, podobno za miesiąc ten stan ma ulec zmianie.
M.Last edited by beaviso; 2014-05-20, 19:27.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty klarowny. [4]
Piana: Białokremowa, drobna, średniowysoka, dość trwała. [3.5]
Zapach: Zbożowy i słodowy, mnie kojarzy się ze świeżym piwem. [4]
Smak: Lekka goryczka, daleki ślad warzywny, po chwili ustępuje delikatnemu chlebkowi. Pewne wrażenie ostrości, może nieułożenia, ale z przewagą stonowanej goryczki. [3.5]
Wysycenie: Niskie. Mimo, że to browar restauracyjny, to nieco za niskie. [3.5]
Opakowanie: Podane w browarze w małym kufelku, w ramach deski. [4]
Uwagi: Piwo całkiem niezłe, ale chyba niedoleżakowane...
Moja ocena: [3.725]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Delikatnie zamglone złoto. [4.5]
Piana: Biała, niewysoka i niezbyt trwała, ale pozostawia po sobie kożuch, delikatnie zdobi szkło. [3]
Zapach: Słodowy, mokry karton, troszkę kukurydzy, po prostu nieprzyjemny. [2]
Smak: Słodowe, karton, troszkę aldehydu octowego, goryczka bardzo niska, delikatnie słodkawo-kwaskowe, lekkie. [2.5]
Wysycenie: Jak dla mnie za niskie, choć wolę takie niż przegazowane. [2.5]
Opakowanie: Bardzo ładna etykieta, podstawowe informacje zawarte, brakuje tylko dokładnego składu. [4.5]
Uwagi: Słabe, wadliwe piwo w cenie nieadekwatnej do zawartości - 7,90zł. Przypomina inne polskie "regionalne" lagery. Warka do 05.08.2016.
Moja ocena: [2.575]
Comment
-
-
Piwo lekko zmętnione.
Barwa ciemno złocista.
Piana biała, skąpa i nietrwała; słabo oblepia szkło.
Wysycenie niskie.
Zapach niezbyt mocny i niezbyt przyjemny. Czuć słód i coś w stylu zamoczonego kartonu.
W smak piwo lekkie i wodniste. Czuć słód z nutą chlebową, nieco kwasku i w tle posmak drożdżowy. Goryczka pojawia się chwilę po przełknięciu. Jest niezbyt mocna i niezbyt trwała.
W sumie piwo za wodniste i ze zbyt płaskim smakiem. Na plus zaliczam butelkę.
Moja ocena to 5/10
Comment
-
Comment