Ciechanów, Grand Prix AIPA

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

    #46
    Nie postarfałeś się. Wykrzyknikiem to trzeba zgłosić, inaczej pozostanie ci dług i osiądzie na szkle.

    Comment

    • Prusak
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 4485

      #47
      Rzeczywiście, bardzo smaczne (pite i z nalewaka i z butelki), choć nie podzielam zachwytów związanych z rankingami (rzekomo najlepsze piwo jak dotychczas w tym stylu?). Bardzo subiektywnie i nie dlatego, bym "ideologicznie" miał coś przeciwko. Wypada się cieszyć, że udało się kolejne, nie przesadzać zaś z wartościowaniem, w myśl którego nowsze to lepsze. Mam na myśli to, że pierwsze warki Ataku Chmielu wprowadzały mnie w większy błogostan i wcale nie składałbym tego na karb pierwszeństwa i objawienia, bo piłem wcześniej kilka piw w tym stylu. Wiem, wiem, IPA, APA, AIPA... Mam na myśli całą rodzinę...
      Last edited by Prusak; 2013-12-07, 14:11.

      Comment

      • Javox
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2009.11
        • 6460

        #48
        Barwa - mętny, jasny pomarańcz.
        Aromat - grapefruit, żywice iglastych.
        Piana - średnia, gęsta, powoli opada do grubszej warstewki.
        Wysycenie - średnie, nie agresywne.
        Smak - słodkawe, cytrusy, grapefruit, żywice iglastych, średnia, przyjemna goryczka.

        Bardzo przyjemna ajpka.... może już być na stałe obok Lagerowego na półkach...
        Attached Files

        Comment

        • gwzd
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2012.01
          • 622

          #49
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi
          Bardzo przyjemna ajpka.... może już być na stałe obok Lagerowego na półkach...
          Byle bez diacetylu, aż mi język drętwieje Ciężko mi skupić się na czymkolwiek innym, gdy przez chmielowe aromaty i smaki przebija się masełko. Ciekawe tylko czy zostanie zjechane tak samo jak Sęp w analogicznej sytuacji rok temu?

          Comment

          • kishar
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2003.10
            • 1691

            #50
            Zastanawia mnie ten diacetyl, ja nie wyczułem i tak jak chyba większość pijących ale co niektórzy go czują...

            Comment

            • gwzd
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2012.01
              • 622

              #51
              Być może to kwestia temperatury spożycia? Jutro wypiję kolejną butelkę, tym razem mocno schodzoną. Dzisiejszą włożyłem do lodówki tylko na kilkadziesiąt minut, temperatura była bliska tej, w której serwowane są piwa w brytyjskich pubach.

              Comment

              • Javox
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2009.11
                • 6460

                #52
                Ja piłem bardziej zimne... lubię zimniejsze...

                Masła typu Witnica czy Czechy nie czułem...

                Comment

                • gramak
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2012.08
                  • 267

                  #53
                  piję już trzecie w ciągu tygodnia. Masła nie ma i nie było. Fakt, że każde było dobrze (choć bez przesady) schłodzone
                  http://www.ohbeautifulbeer.com/

                  Comment

                  • KubaLubon
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2013.09
                    • 10

                    #54
                    Ocena z ARTomatu

                    Kolor: Piękny, pomarańczowy. [4.5]
                    Piana: Piana oddaje wysycenie. [4.5]
                    Zapach: Mocno wyczuwalny, aromaty owoców cytrusowych [5]
                    Smak: Absolutne mistrzostwo. Jedno z najlepszych American India Pale Ale, jakie piłem. No i te niezawodne chmiele Amarillo. [5]
                    Wysycenie: Idealnie dopasowane do linii smakowej. [5]
                    Opakowanie: Nazwa mówi wszystko. [5]
                    Uwagi: Jedno z lepszych piw, jakie piłem. Na prawdę warte polecenia.

                    Moja ocena: [4.925]

                    Comment

                    • dyczkin
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2011.05
                      • 3657

                      #55
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KubaLubon Wyświetlenie odpowiedzi
                      Smak: Absolutne mistrzostwo. Jedno z najlepszych American India Pale Ale, jakie piłem. No i te niezawodne chmiele Amarillo. [5]
                      To ile jest tych Amarillo?
                      Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

                      Moje warzenie // Piwny Wojownik

                      Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

                      Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

                      Comment

                      • vami
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2003.05
                        • 34

                        #56
                        Tak jak pisałem tu i u Kopyra na blogu. Masła nie czuć w temperaturze optymalnej, ale dajcie mu się ogrzać tak do 16-18 stopni i przelejcie do sniftera.

                        Comment

                        • Javox
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2009.11
                          • 6460

                          #57
                          Dobrze że lubię zimne... picie piwa w temperaturze pokojowej to nie moja bajka...

                          Raz dałem się namówić na Ryżowe z T. w temp zalecanej i też nie "podpasowało"

                          Comment

                          • zgoda
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2005.05
                            • 3516

                            #58
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika vami Wyświetlenie odpowiedzi
                            Tak jak pisałem tu i u Kopyra na blogu. Masła nie czuć w temperaturze optymalnej, ale dajcie mu się ogrzać tak do 16-18 stopni i przelejcie do sniftera.
                            A na szafę nie trzeba wejść?
                            Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

                            Comment

                            • Marcin_wc
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2005.09
                              • 2115

                              #59
                              Moje miało 17 stopni, piłem ze sniftera i z shakera. Zero masła, same chmiele, tak intensywne, jak w żadnym innym piwie polskim.

                              Comment

                              • roofman
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2011.10
                                • 34

                                #60
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
                                A na szafę nie trzeba wejść?
                                Moim zdaniem trzeba.
                                Dodatkowo dobrym posunięciem jest zwrócenie się 12,5 stopnia na prawo od kierunku wiejącego w Uzbekistanie wiatru

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X