Nie postarfałeś się. Wykrzyknikiem to trzeba zgłosić, inaczej pozostanie ci dług i osiądzie na szkle.
Ciechanów, Grand Prix AIPA
Collapse
X
-
Rzeczywiście, bardzo smaczne (pite i z nalewaka i z butelki), choć nie podzielam zachwytów związanych z rankingami (rzekomo najlepsze piwo jak dotychczas w tym stylu?). Bardzo subiektywnie i nie dlatego, bym "ideologicznie" miał coś przeciwko. Wypada się cieszyć, że udało się kolejne, nie przesadzać zaś z wartościowaniem, w myśl którego nowsze to lepsze. Mam na myśli to, że pierwsze warki Ataku Chmielu wprowadzały mnie w większy błogostan i wcale nie składałbym tego na karb pierwszeństwa i objawienia, bo piłem wcześniej kilka piw w tym stylu. Wiem, wiem, IPA, APA, AIPA... Mam na myśli całą rodzinę...Last edited by Prusak; 2013-12-07, 14:11.Comment
-
Barwa - mętny, jasny pomarańcz.
Aromat - grapefruit, żywice iglastych.
Piana - średnia, gęsta, powoli opada do grubszej warstewki.
Wysycenie - średnie, nie agresywne.
Smak - słodkawe, cytrusy, grapefruit, żywice iglastych, średnia, przyjemna goryczka.
Bardzo przyjemna ajpka.... może już być na stałe obok Lagerowego na półkach...Comment
-
Byle bez diacetylu, aż mi język drętwieje Ciężko mi skupić się na czymkolwiek innym, gdy przez chmielowe aromaty i smaki przebija się masełko. Ciekawe tylko czy zostanie zjechane tak samo jak Sęp w analogicznej sytuacji rok temu?Comment
-
Być może to kwestia temperatury spożycia? Jutro wypiję kolejną butelkę, tym razem mocno schodzoną. Dzisiejszą włożyłem do lodówki tylko na kilkadziesiąt minut, temperatura była bliska tej, w której serwowane są piwa w brytyjskich pubach.Comment
-
piję już trzecie w ciągu tygodnia. Masła nie ma i nie było. Fakt, że każde było dobrze (choć bez przesady) schłodzoneComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piękny, pomarańczowy. [4.5]
Piana: Piana oddaje wysycenie. [4.5]
Zapach: Mocno wyczuwalny, aromaty owoców cytrusowych [5]
Smak: Absolutne mistrzostwo. Jedno z najlepszych American India Pale Ale, jakie piłem. No i te niezawodne chmiele Amarillo. [5]
Wysycenie: Idealnie dopasowane do linii smakowej. [5]
Opakowanie: Nazwa mówi wszystko. [5]
Uwagi: Jedno z lepszych piw, jakie piłem. Na prawdę warte polecenia.
Moja ocena: [4.925]Comment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Comment
Comment