Bojanowo, Toporek
Collapse
X
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820 -
Mniej więcej z jednego wybicia pojawia się około 30 000 butelek jeżeli byłoby tak jak opisuje to Dyczkin i Raczyński to wiemy co by było prawda ?Comment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez dyczkin; 2014-03-15, 21:40.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Widzę , że kilka osób pisze, że warka 25.05.14 jest godna uwagi, jutro w takim razie przejdę się po żabkach i poszukam. Toporek ma podobny problem jak Ciechan Lagerowe - oba są świetnym piwami, ale trzeba trafić na konkretną warkę, tą dobrą, a z tym bywają duże problemy czasami.Comment
-
Jakiś czas temu i wczoraj również skusiłem się na "żabkowego" Toporka. Ten pierwszy rzeczywiście był jakiś dziwny i wypity z trudem, ale ten wczorajszy to jakby lager nie z tej ziemi. Zarówno w zapachu jak i w smaku wyczuwalne cytrusy, a do tego solidna chmielowa goryczka która daje poczucie pełności. Głowy nie dam, ale coś mi świta, że wczorajsza warka była z datą przydatności do czerwca(?!), a tutaj widzę, że te z Żabki do maja. Będę musiał to sprawdzić.Comment
-
Warka do 18.05 bardzo pijalna. Piana niewielka, taka na pół palca... Kolor herbaciany, delikatnie mętny. W zapachu niestety nie wyczułem cytrusów, za to z początku dominowała słodowość. Po pewnym czasie i słodowość stała się niewyraźna (może to przez katar, ale pity chwilę później Atak Chmielu dosłownie atakował zapachami). W smaku jednak cascade robi robotę. Fenomenalnie się piło, bo dzięki delikatnym cytrusom, piwo sprawia wrażenie orzeźwiającego. Goryczka wyczuwalna i gładka zarazem. Jak na razie, to jedno z lepszych piw codziennych. To czternastka a wchodzi jak dziesiątka. Piło się naprawdę lekko, przyjemnie i szybko...Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: lekko zmętnione, opalizujące złoto [3.5]
Piana: średniopęcherzykowa, biała, ładnie oblepia szkło [3.5]
Zapach: słodowy, karmel lekki [3.5]
Smak: duża słodowość, lekka goryczka, lekka słodycz karmelowa, pijalne [4]
Wysycenie: dobre wysycenie [4]
Opakowanie: szkoda że dwukolorowo ale ogólnie nieźle [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.75]Comment
-
Cóż, to nie chodzi o wrażliwość na DMS. Piłem go pare miesięcy temu i naprawdę był świetny. Te które kupiłem w żabce, a były cztery, wszystkie w kanał. Nie dało się tego wypić. Data do 3.06.2014.
Podobna sytuacja była z browarem Wojkówka. Próbowałem AIPA i tej ciemnej wersji, było okej.Skusiłem się na pilsa i kwas jak woda z pod ogórków. W Krakowie facet w sklepie przy rynku mówił, że jedno na pięć to kwas, nie wie czym to spowodowane.
Widocznie mam pecha.Comment
-
Jakiś czas temu i wczoraj również skusiłem się na "żabkowego" Toporka. Ten pierwszy rzeczywiście był jakiś dziwny i wypity z trudem, ale ten wczorajszy to jakby lager nie z tej ziemi. Zarówno w zapachu jak i w smaku wyczuwalne cytrusy, a do tego solidna chmielowa goryczka która daje poczucie pełności. Głowy nie dam, ale coś mi świta, że wczorajsza warka była z datą przydatności do czerwca(?!), a tutaj widzę, że te z Żabki do maja. Będę musiał to sprawdzić.Jest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesićComment
-
6.05 też kiepski, bardzo słaby aromat, cascade'a nie czuc zupełnie, na szczęście przynajmniej jest gaz, wysycenie w miare ok. Generalnie jak nie ma nic innego pod ręką da się wypić. Poluję od kilku dni na tą wychwalaną warkę 25.05, niestety na razie żadna żabka w mojej okolicy jej nie ma, a zjeździłem ich sporo.Comment
-
Poluję od kilku dni na tą wychwalaną warkę 25.05, niestety na razie żadna żabka w mojej okolicy jej nie ma, a zjeździłem ich sporo.Comment