Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj
Wyświetlenie odpowiedzi
Bojanowo, Toporek
Collapse
X
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedziKażdy ma inna tolerancję na DMS. Ja na przykład wyczuwam go tylko kiedy występuje w kolosalnych ilościach. I tak w recenzjach, pewnie z 400 piw, wyczułem go może z 2 razy, choć wielokrotnie inni pisali, że jest on obecny.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziA jaka warka?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziz 03.05.2014 specjalnie wyszukanaLast edited by dyczkin; 2014-03-15, 21:40.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziNo to jestem chyba wrażliwcem .
Comment
-
-
Widzę , że kilka osób pisze, że warka 25.05.14 jest godna uwagi, jutro w takim razie przejdę się po żabkach i poszukam. Toporek ma podobny problem jak Ciechan Lagerowe - oba są świetnym piwami, ale trzeba trafić na konkretną warkę, tą dobrą, a z tym bywają duże problemy czasami.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hapek Wyświetlenie odpowiedziJakiś czas temu i wczoraj również skusiłem się na "żabkowego" Toporka. Ten pierwszy rzeczywiście był jakiś dziwny i wypity z trudem, ale ten wczorajszy to jakby lager nie z tej ziemi. Zarówno w zapachu jak i w smaku wyczuwalne cytrusy, a do tego solidna chmielowa goryczka która daje poczucie pełności. Głowy nie dam, ale coś mi świta, że wczorajsza warka była z datą przydatności do czerwca(?!), a tutaj widzę, że te z Żabki do maja. Będę musiał to sprawdzić.
Comment
-
-
Warka do 18.05 bardzo pijalna. Piana niewielka, taka na pół palca... Kolor herbaciany, delikatnie mętny. W zapachu niestety nie wyczułem cytrusów, za to z początku dominowała słodowość. Po pewnym czasie i słodowość stała się niewyraźna (może to przez katar, ale pity chwilę później Atak Chmielu dosłownie atakował zapachami). W smaku jednak cascade robi robotę. Fenomenalnie się piło, bo dzięki delikatnym cytrusom, piwo sprawia wrażenie orzeźwiającego. Goryczka wyczuwalna i gładka zarazem. Jak na razie, to jedno z lepszych piw codziennych. To czternastka a wchodzi jak dziesiątka. Piło się naprawdę lekko, przyjemnie i szybko...
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: lekko zmętnione, opalizujące złoto [3.5]
Piana: średniopęcherzykowa, biała, ładnie oblepia szkło [3.5]
Zapach: słodowy, karmel lekki [3.5]
Smak: duża słodowość, lekka goryczka, lekka słodycz karmelowa, pijalne [4]
Wysycenie: dobre wysycenie [4]
Opakowanie: szkoda że dwukolorowo ale ogólnie nieźle [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.75]
Comment
-
-
Cóż, to nie chodzi o wrażliwość na DMS. Piłem go pare miesięcy temu i naprawdę był świetny. Te które kupiłem w żabce, a były cztery, wszystkie w kanał. Nie dało się tego wypić. Data do 3.06.2014.
Podobna sytuacja była z browarem Wojkówka. Próbowałem AIPA i tej ciemnej wersji, było okej.Skusiłem się na pilsa i kwas jak woda z pod ogórków. W Krakowie facet w sklepie przy rynku mówił, że jedno na pięć to kwas, nie wie czym to spowodowane.
Widocznie mam pecha.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hapek Wyświetlenie odpowiedziJakiś czas temu i wczoraj również skusiłem się na "żabkowego" Toporka. Ten pierwszy rzeczywiście był jakiś dziwny i wypity z trudem, ale ten wczorajszy to jakby lager nie z tej ziemi. Zarówno w zapachu jak i w smaku wyczuwalne cytrusy, a do tego solidna chmielowa goryczka która daje poczucie pełności. Głowy nie dam, ale coś mi świta, że wczorajsza warka była z datą przydatności do czerwca(?!), a tutaj widzę, że te z Żabki do maja. Będę musiał to sprawdzić.Jest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesić
Comment
-
-
6.05 też kiepski, bardzo słaby aromat, cascade'a nie czuc zupełnie, na szczęście przynajmniej jest gaz, wysycenie w miare ok. Generalnie jak nie ma nic innego pod ręką da się wypić. Poluję od kilku dni na tą wychwalaną warkę 25.05, niestety na razie żadna żabka w mojej okolicy jej nie ma, a zjeździłem ich sporo.
Comment
-
-
Poluję od kilku dni na tą wychwalaną warkę 25.05, niestety na razie żadna żabka w mojej okolicy jej nie ma, a zjeździłem ich sporo.
Comment
-
Comment