Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Janko72
Wyświetlenie odpowiedzi
Bojanowo, Toporek
Collapse
X
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
-
-
No ona słabsza jest, ta warka, ale przecież nie można powiedzieć, że zła jest. Ino tego cascade'a ze świecą szukać.Last edited by Pendragon; 2014-03-01, 21:38.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
No, zostałem sprowokowany . Właśnie wrzuciłem, butelkę przeznaczoną na zlot, na szybkie chłodzenie.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Na zlot? Chciałeś nią chrzcić pierwszaków?
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Tak właśnie.
No i otworzyłem. Piana wysoka ale bardzo szybko opadła, wysycenie strasznie małe. DMS jest, a jakże Wziąłem 3 łyki i do zlewu. Nawet do DP nie wpisuję.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
Wiesz no, ja jestem w stanie w takie cuda nawet uwierzyć. Kilka dni temu piłem Ambera Naturalnego i waliło włoszczyzną. A dzisiaj proszę - czysty profil. Ta sama partia. A przecież akurat DMS nie powinien zależeć od warunków przechowywania w sklepie?
Comment
-
-
Warka 4.05 - w miarę ok, mozna wypić, jest solidne zmętnienie i całkiem wyraźny cascade w aromacie i lekko w smaku.
Warka 3.05 - słaba, nawet bardzo , jakieś dziwne, trochę stęchłe nuty w aromacie, nie wiem jak je dokładniej określić, w każdym razie nieprzyjemne. Na siłę można wypić, ale po co?
Ciekawi mnie wypuszczanie dwóch różnych warek , które dzieli jeden dzień? Chyba pierwszy raz się z tymm spotkałem.
Na pocieszenie ostatnie warki żabkowej black ipa trzymaja formę, jest goryczka, w smaku gorzka czekolada, ogólnie przyjemne piwo, jak na ogólnodostępne.
Comment
-
-
18.04, osiedlowy sklep, z półki.
Dobre. Konkretnie słodowe (nie jak Raciborskie), z przyjemną, lekko jankeską goryczką pojawiającą się dość późno jak przyspieszenie w aucie z turbo dziurą. W zapachu nieśmiały cytrus. W tej cenie i w tej formie mógłbym je dołączyć do dość wąskiego grona piw na co dzień.
Ponieważ temat BRJ + husaria + prawdziwie polscy patrioci pojawia się w połowie moich postów tutaj, tym razem ani słowa.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złota, opalizujące. [4.5]
Piana: Średnia, dość ładna i całkiem trwała. [4]
Zapach: Słodowo-cytrusowy, wyraźny. [4]
Smak: Słodowy, lekko cytrusowy, z wyraźną goryczką. Całkiem treściwe. [4]
Wysycenie: Średnie, dużo wyższe i lepsze niż wtedy, gdy ostatnio piłem. [4.5]
Opakowanie: Butelka średnio ładna, plus za praktycznie pełny skład, za podanie ekstraktu i zawartości alkoholu. [4]
Uwagi: Warka do: 21.04.2014 r.
Moja ocena: [4.05]Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
http://www.chmielnik-jakubowy.pl
https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/
Comment
-
-
Chciałem sobie dać z tym piwem spokój, gdyż trzy razy trafiłem na kiepskie egzemplarze, jednak wczoraj coś mnie "tknęło" i kupiłem dwie sztuki w Żabce. I to był strzał w dziesiątkę! A przynajmniej w ósemkę. Smaczny, goryczkowy lager z wyraźnie wyczuwalnym aromatem cytrusów, aż chciało się brać kolejne łyki. Oczywiście zapomniałem sprawdzić, co to za warka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedziOczywiście zapomniałem sprawdzić, co to za warka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedziSmaczny, goryczkowy lager z wyraźnie wyczuwalnym aromatem cytrusów, aż chciało się brać kolejne łyki. Oczywiście zapomniałem sprawdzić, co to za warkaVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
Ostatnio piłem Toporka z warki właśnie "żabkowej" 3.05 i nie było złe. Taki ot mocniejszy lager z lekką nutą cytrusów. Wysycenie w normie zapach i reszta też więc naprawdę zdziwiły mnie wasze komentarze... Chyba powtórzę żeby sprawdzić dla pewności jeszcze raz bo aż trudno uwierzyć, że tak mocno mogą się różnić. Pozdrawiam
Comment
-
-
Ja tam się nawet nie dziwię tak różnym odczuciom co do jeden i tej samej warki. Przecież i mi trafiła się 1 butelka miodowego i z osadem Wybornego, a inne były prawidłowe.
Comment
-
-
No dobra, nie jestem ja taki, że się trzymam dogmatów, zresztą przy niespodziankach, jakie zapewniają nam polscy piwowarzy, wszystko jest możliwe. Drugie podejście, warka do 04.05, rzeczywiście, Cascade jest, ale dalej landrynkowy bardziej niż cytrusowy posmak, daje się spokojnie wypić, przy czym tym razem spożywam w temperaturze nieco niższej niż poprzednio, po stopniowym ogrzaniu jest już nieco gorzej. Bardzo mieszane uczucia.
Comment
-
Comment