Zamkowy, Brackie Imperial IPA

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pavlo11111
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.11
    • 78

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemne złoto, lekko zamglone [4]
    Piana: Długo utrzymuje się na piwie, drobne i średnie pęcherzyki; niezbyt zdobi szkło [4]
    Zapach: Przeważają cytrusy, owoce tropikalne, w tle lekka żywica; zapach przyjemny ale niezbyt intensywny [4]
    Smak: Idealnie zbalansowana goryczka, słodycz i cytrusy. Alkohol prawie nie wyczuwalny. Bardzo pijalne [5]
    Wysycenie: Nic dodać, nic ująć - bardzo dobre [5]
    Opakowanie: Ładnie się prezentuje, wszystko dobrze opisane, plus za kapsel. [4.5]
    Uwagi:

Moja ocena: [4.475]

Comment

• r4m
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2005.03
      • 2

Czy to piwo będzie nadal warzone czy warka do 1.05.2015 jest ostatnią?
      Jak dla mnie jest ono po prostu genialne ale ciężko je już gdziekolwiek znaleźć...
      Ostatnia zmiana dokonana przez r4m; 2014-11-11, 18:23.

Comment

• dyczkin
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2011.05
        • 3657

Zaskakujące są powody budzenia się śpiochów
        Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Javox
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2009.11
          • 6472

Ale się zdemaskował....

Będzie pod obserwacją!

Comment

• r4m
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2005.03
            • 2

Może ktoś z Was zwyczajnie odpowiedzieć tak lub nie?

Comment

• YouPeter
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.05
              • 2379

Tak...
              Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• Pess09
                Porucznik Browarny Tester
                • 2013.12
                • 284

Kolor: Złocisty i zmętniony [4.5]
                Piana: Niezbyt wysoka, drobno i średnio-pęcherzykowa, średnio trwała [3.5]
                Zapach: Dominują oczywiście cytrusy, żywiczność i ziołowość, alkohol dobrze ukryty [4.5]
                Smak: Podobnie jak w zapachu czyli świeży smak cytrusów i żywicy. Zdziwiłem się że w smaku nie czuć alkoholu mimo 8,5%. Bardzo pijalne.[5]
                Wysycenie: Średnie [4]
                Opakowanie: Charakterystyczne i całkiem wporządku [4]
                Uwagi: Bardzo przyjemne piwko, jednaka piłem dużo bardziej wyraziste IPA.

Comment

• dlugas
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2006.04
                  • 4015

Skoro jest 06.12.2014 to "wypadałoby" wreszcie wydrzeć z czeluści lodówki I warkę Brackiego IIPA

Aromat: słabo-średni, ale da się wyczuć cytrusy i żywicę. Leciutki miód
                  Piana: mocno przeciętna w kierunku słabej, drobne pęcherzyki, ale bardzo nietrwałe. miniminimalnie zdobi szkło

SMAK:Słodowe, lekko miodowe. Minimalny kwaskowaty karmel.O dziwo czuć alkohol, który lekko szczypie po języki. Widocznie chmiel poszedł w gumkę od kapsla i nie ma przysłonić smaku lekko winnego. Jak piłem je rok pod względem pijalności i wyczuwania % było lepiej
                  Goryczka cytrusowa jest, ale dość przeciętna, lekko ściągająca. Jest nieźle, ale dwóch nie wypiłbym

UWAGI: Pite po 3 kwadransach od wyciągnięcia z lodówki
                  Warka do 22.11.2014

Wnioski: oczywiste. Zasiedziało się w lodówce, nie wiadomo po co i dlaczego.
                  Wypiłem bez jakiegoś bólu, ale i bez uniesień
                  Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                  Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                  FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• Klatak
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2014.07
                    • 431

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasny bursztyn ze średnim zmętnieniem. [4.5]
                    Piana: Obfita, dość drobno zbudowana, trwałość poniżej średniej, zdobi szkło. [4]
                    Zapach: Średnio intensywny, biszkopt, karmel, miód, mango, trochę cytrusów. [3.5]
                    Smak: Mało chmielowe w smaku, a to co pozostaje na jeżyku bardzo krótko. Piwo jest dla mnie wyraźnie alkoholowe, z czasem przyjemnie rozgrzewa, jednak alkoholowy posmak nie jest zbyt ciekawy. Goryczka poniżej średniej, bardzo szlachetna . Jest i żelazo (potwierdzone na teście skórnym). [3.5]
                    Wysycenie: Średnio niskie. Mogło by być nieco wyższe. [4]
                    Opakowanie: Opakowanie bardzo fajne, ładna metalizowana etykieta. W porównaniu do obecnego GCh ładniejsza. Pełnego kompletu informacji nie ma ale to co najważniejsze jest. [4.5]
                    Uwagi: Warka z datą do 01.05.2015. Jeszcze ponad 4 miesiące co końca terminu przydatności a w smaku ameryki praktycznie brak, w zapachu bardzo mało. Więc jak by kogoś miał jeszcze kusić zakup tego piwa to raczej odradzam.

Moja ocena: [3.675]

Comment