Piwo gotowe do oceny
Zamkowy, Brackie Imperial IPA
Collapse
X
-
Zamkowy, Brackie Imperial IPA
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Powiem krótko: d.. nie urywa, wydaje sie być lekko wodniste. I pietrucha zbyt szybko daje o sobie znać .Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
-
-
Zanabyłem w polkowickim Tesco, o 6,31 .
Jednak nie takie porządne to Tesco, było na stanie, to musieli wyłożyć na półki.
P.S. Ja z kumplem nie byliśmy pierwsi, ktoś musiał wziąść 3 sztuki, my wzięli tylko 17 szt ..Last edited by dyczkin; 2013-12-06, 08:38.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Napisałem to 29.11.13, ale kulturalnie się wstrzymałem.
Jak zwykle lekki premierowy falstart
Piana: Jest, drobne z przewagą średnich pęcherzyków, średnio obfita, niezbyt trwała i nie za wiele "firankuje"
Barwa - lekki bursztyn, zamglone
Aromat - cytrusy z przewagą grejpfruta, lekkie zioła i żywica
Smak - piwo wydaje się bardzo zbalansowane. Jest mocna goryczka kontrowana
przyjemną słodowością, która nie męczy i nie zatyka.
Wysycenie - umiarkowane,
Opakowanie: duży plus za dokładne wymienienie słodów i chmieli, pełny skład
duży plus, malutki minus za "przemilczenie" gdzie to piwa zostało uwarzone.
Sama eta ładna, stonowana, raczej dla wtajemniczonych
Nie wiem jak powinna smakować IIPA, ta smakuje jak smaczna, dość wyraźna AIPA
Kupione w TESCO za 5,99zł butelka bezzwrotna, a wydaje się nią być
Zaznaczam na Ipach (i nie tylko) się nie znamLast edited by dlugas; 2013-12-06, 09:15.
Comment
-
-
Piwo jest smaczne, z przyjemną goryczką i ładnie zbalansowane słodowością. Piana jest, drobnopęcherzykowa i zostaje na ściankach. Barwa pomarańczowo-bursztynowa, zamglona. W aromacie typowe amerykańskie chmielowe akcenty żywiczno-cytrusowe. Za tę cenę jest to best bet tak zwany. (5,99 w Tesco)
Natomiast to do czego się muszę przyczepić to placement tego piwa w owym markecie. Otóż myślałem już, że go nie ma - gdyż w sektorze z piwami regionalnymi (uprzedzam kąśliwe riposty - cieszyński Żywiec Porter też tam się znajduje) go nie było. Wszelkie Ambery, Kormorany, Witnice, ale Brackiego niet. Zrezygnowany poszedłem dalej i... ujrzałem Grand Championa na samym końcu, w towarzystwie Książa i Tatry. Moim skromnym zdaniem mało udane miejsce na promocję tego piwa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziJa z kumplem nie byliśmy pierwsi, ktoś musiał wziąść 3 sztuki, my wzięli tylko 17 szt ..
Comment
-
-
No to sie porządnego piwa napijeszVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziNo to sie porządnego piwa napijesz
Comment
-
-
Wg informacji uzyskanej telefonicznie piwo do Oławy ( tesco ) nie dotarło. Ale może jeszcze dotrze Generalnie o premierze pani nie wiedziała i b. długo ustalała w ogóle o co chodzi. "Niech pan zadzwoni jutro"."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
To jest temat do oceniania a nie do pisania gdzie jest a gdzie nie ma. Psioczycie na browar, że nie umie zorganizować sprzedaży a sami nie umiecie się dostosować do zasad tu panujących.
HIPOKRYZJA
Proszę o pousuwanie tych głupot.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olko Wyświetlenie odpowiedziTesco Warszawa ul. Fieldorfa o godz 11 podobno sprzedały się ostatnie sztuki ...Last edited by chechaouen; 2013-12-06, 17:05.
Comment
-
Comment