Eee, kurde, przecież piwo jest pijalne, trendy i kopie. 4 i pozamiatane i tak na to patrzmy , więcej luzu, za miesiąc zniknie i zaczną się posty z żalem .
Zamkowy, Brackie Imperial IPA
Collapse
X
-
Piję je znowu i potwierdza się, że olbrzymim plusem tego piwa jest jego pijalność.
Szkoda, że nie wejdzie do stałej oferty. 5,99 zł (w Tesco) za IIPA to rewelacyjna cena.
Niesamowicie - moim zdaniem - jest tu ukryte te 8,5 % alkoholu. A doznania smakowe i zapachowe też niczego sobie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika domaluj Wyświetlenie odpowiedziPiję je znowu i potwierdza się, że olbrzymim plusem tego piwa jest jego pijalność.
Szkoda, że nie wejdzie do stałej oferty. 5,99 zł (w Tesco) za IIPA to rewelacyjna cena.
Niesamowicie - moim zdaniem - jest tu ukryte te 8,5 % alkoholu. A doznania smakowe i zapachowe też niczego sobie.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziTo chyba o innym piwie mówimy. Alkohol, niestety, na pierwszy plan wychodzi, szczególnie w smaku .
Alkohol zaczyna lekko męczyć dopiero przy końcu szklanki.
Comment
-
-
Otrzymałem jedną butelkę od użytkownika Olko za co dziękuję.
Moje piwo było całkiem wyśmienite. Zero wyczuwalności alkoholu i innych metali a miła, solidna goryczka długo pozostawiała po sobie posmak. Zapach typowy dla IPA. Piana bez rewelacji. Smakowało i chętnie napije się po raz kolejny.Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkA Wyświetlenie odpowiedziOtrzymałem jedną butelkę od użytkownika Olko za co dziękuję.
Moje piwo było całkiem wyśmienite. Zero wyczuwalności alkoholu i innych metali a miła, solidna goryczka długo pozostawiała po sobie posmak. Zapach typowy dla IPA. Piana bez rewelacji. Smakowało i chętnie napije się po raz kolejny.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziI jak Wasyll, dałeś rady? Ja aktualnie męczę również tulipa z zawartościąwww.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Wypiłem niedawno słabo schłodzone (ze względu na gardło) i owszem nie zniewalało jak na premierze, ale wypiłem już kilka sztuk i podane w rozsądnej temperaturze wcale nie jest tragiczne. Duża słodowość, niezalegająca goryczka i schowany IMHO alkohol daje podstawy twierdzić, że jest to pijalne piwo. No może na poziomie GCh to trochę za mało zniewala, ale to jest Imperial, tak samo zdradliwy jak belgijskie triple. Dla mnie to najlepsze piwo w knajpie - 9 zł! W tej cenie nic ciekawego nie mam.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedziWypiłem trochę więcej niż pół, mówiąc szczerze jest to pierwsze piwo od niepamiętam kiedy, któe poszło w kanał, przynajmniej jego część.
Aż taki był syf że wylałeś do zlewu?
No ale z tego co widzę jesteś z takimi odczuciami w mniejszości...
Comment
-
-
A ze mnie mieli polewkę, że chlam koncernówki i ich prawie nigdy nie wylewam :]
Albo pijemy różne piwa, albo każdy ma inne podejście do odczuwania % w piwie. Ewentualnie inny "odnośnik" do którego ma się porównanie :]
Ja Brackiego Granda mam jeszcze jednego w lodówce i prawdopodobnie znowu wypiję go w 10minut (lekko chłodnego)
Muszę jakoś dorwać tego z Ciechana, ale jakoś moja Alma ma gdzieś moje potrzeby
Comment
-
-
Szukaj w tych sklepach co mieli kilka piw Ciechana może im "dorzucili"
Koncernówkę pije się szybko i zapomina, pije się jako popychacz do grilla itp... ale jak by nie było to jest IPA i na chwilę zastanowienia zasługuje...
Skoro 100% koncernówek jest /dla niektórych/ be to i jakaś IPA wg tego klucza powinna trafić do zlewu... ale dlaczego akurat ta?
Comment
-
-
Swoim pierwszym postem odniosę się do "alkoholowości" piwa, otóż z 3 butelek jakie miałem w 2 alkohol był bardzo dobrze zakryty, piwko bardzo pijalne, natomiast w 1 butelce od pierwszego łyku alkohol wpychał się na 1 plan. Wszystkie piwa pite mniej więcej w tej samej temperaturze, więc nie wiem skąd takie różnice. Dlatego jeśli komuś przy pierwszej próbie nie podeszło to polecam spróbować jezszce raz, ja sam zaczynając od tej 3ciej butelki miałby wrażenie że piwo wali alkoholem.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor złoty, mętny - chyba lekko za jasny jak na 18,5% [4]
Piana: Na początku obfita, oblepia szkło lecz szybko znika (być może przez to że piwo było mocno wstrząśnięte) [3.5]
Zapach: Lekka nuta multiwitaminy czyli mango z cytrusami [4]
Smak: Na początku średnia goryczka - o dziwo nieprzyjemna, zakończona cytrusami i ... alkoholem! Po wymazie wyraźnie czuć metaliczny zapach?! [3.5]
Wysycenie: Raczej dobre, choć na końcu brakło gazu [4.5]
Opakowanie: Ładna, metalizowana etykieta, opełny opis na kontr-etykiecie, okazjonalny kapsel [4.5]
Uwagi: Jak za tą cene (6zł) i jakby nie było 'Grand Championa' spodziewałem się czegoś lepszego - jak ktoś już napisał: "Dupy nie urywa". Może wśród normalnych konsumentów zrobi furorę bo jest lepsze niż wszystkie koncerniaki, ale kto pił Rowing Jack'a czy Atak Chmielu wie o czy mówie
Moja ocena: [3.8]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedziCytat... po co walić takie komentarze z podtekstami? Jaki masz w tym interes?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedziAż taki był syf że wylałeś do zlewu?
No ale z tego co widzę jesteś z takimi odczuciami w mniejszości...
Podejrzewam, że autor receptury nic nie spierdzielił, bo raz że GCh raczej za nic się nie dostaje, a dwa - Grand Prix AIPA bardzo mi podszedł.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
Comment