U mnie w Tesco była prapremiera 4-go grudnia, ale nie o tym wątek.
Otóż 3 tygodnie temu piwo pojawiło się w zwykłym monopolowym.
No nie w Warszawie, tylko w zwykłym Ełku!!
Pytam się panienki, skąd tu się wzięło te piwo ?
Odpowiedź zwykła i prosta ale z tak pięknych ust wyszła i brzmiała tak:
'' z Grupy Żywiec przywieźli'' .
Ja zauroczony inteligencją i urodą pani natychmiast zakupiłem wszystkie Brackie.
Po co lecieć do Tesco, które u mnie leży na wylocie na Suwałki skoro za 200 metrów w monopolowym mogę je dostać? Tam jest bardzo zimno ( w rejonie Tesco).
Właśnie spożywam i się rozgrzewam, ale czekam na informację, że obok Tesco i Piwiarnii Warki też są gdzieś te piwa w zwykłym sklepie na osiedlu u Was.
Ostatnia zmiana dokonana przez DariuszSawicki; 2014-01-23, 23:22.
Ja to już generalnie straciłem nadzieję, że jeszcze go spróbuję (wschodni Górny Śląsk), a co dopiero sklep osiedlowy. Nawet na ziemi cieszyńskiej nie ma... Absurd.
Ja to już generalnie straciłem nadzieję, że jeszcze go spróbuję (wschodni Górny Śląsk), a co dopiero sklep osiedlowy. Nawet na ziemi cieszyńskiej nie ma... Absurd.
Współczuję, że nie masz piwa, ale zazdroszczę klimatu.
Myślę, że tam gdzieś jednak blisko możesz je dostać, poszukaj.
Mam nadzieję że to nie ostatnia ich warka i że jeszcze wypuszczą. To piwo jest nawet lepsze od ich portera, taki fajny cytrusowy posmak z dobrą goryczką. Piwko jak dla mnie przepyszne.
Jak może być lepsze od porterka jak to całkiem inna bajka? :]
W rzeszy IIPA nadal stoi
Chodziło mi o żywieckiego portera, przecież to też z tego samego browaru. A to ich najlepsze piwo moim zdaniem. Tesco za tydzien odwiedzę - ciekawe czy butelki Imperiala jeszcze będą
Dawny kontraktowiec, który od 2019 r. jest całkiem sporym browarem stacjonarnym, działa w m.in. w budynku dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii Wschodniej.
Zaraz po prawej stronie od wejścia do multitapu The fox and anchor, za przeszkloną witrynką znajduje się niedawno uruchomiony nanobrowarek Imperial Brygghus. Jest on związany z rzeczonym lokalem, ale ma też swoj malutki "taproom". Salka dla gości jest tuż za szybą witryny a w niej...
Czekolada, wanilia, karmel, w oddali chmiel korzenny i lukrecja. Nuta dolna więcej chmielu, w smaku lekkie, czekoladowe, orzechowo, to bardziej double, charakter kawy lungo, fajne, nieskomplikowane, ale nie ris.
Comment