Łódzkie, Albertus Lager Beer

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Łódzkie, Albertus Lager Beer

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • Browar_Jezyce
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2010.10
    • 131

Jedno z największych zaskoczeń ostatnich miesięcy. Budżetowiec za 1,45 zł puszka, robiony w Łodzi dla sieci marketów Aldi.

Świetna piana, bardzo trwała i oblepiająca szkoło - to rzuca się w oczy od razu. W smaku bardzo lekkie, z wyraźnie zaakcentowaną goryczką, która jest jak najbardziej chmielowa i nawiązuje do czeskich pilsów. Brakuje mi trochę słodowej bazy, która jest chociażby w budżetowym Pilsenerze z Jabłonowa, ale za tę cenę nie ma co kręcić nosem.

Orzeźwiające, bardzo pijalne piwko na ciepłe dni i gdy w portfelu nie ma zbyt wiele grosza. Ścisła czołówka budżetowych piw, kapitalny stosunek jakości do ceny.
    Birofile - vlog o piwie
    Birofile na Facebooku

Comment

• AaLeX
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🥛🥛🥛
      • 2011.07
      • 695

Muszę przyznać że piwko bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Nie jest to może wysoka półka, ale jest bardzo tanie, jak na ekstrakt i alkohol dość treściwe z ciekawą goryczką. Utworzyła się nawet ładna piana, która wytrzymała kilka minut. Tani, dobrej jakości produkt. Idealne do obiadu, jak np. trzeba za godzinkę gdzieś pojechać. Lekkie i smaczne. Ocena 4/6.

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
        Browary restauracyjne w Polsce
        Alkoneser
        Cześć,
        mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
        2024-08-05, 11:26
      • pebejot
        Krzywaczka 948, Browar Alteria
        pebejot
        Kolejny dziwny minibrowar w dziwnym miejscu.
        Krzywaczka to mała wieś na południowy wschód od Krakowa, przez którą przebiega ruchliwa droga krajowa nr 52 Kraków - Bielsko-Biała.
        Minibrowar mieści się w nowopowstałym potężnym, czterokondygnacyjnym budynku.
        Dookoła jest...
        2024-10-13, 22:31
      • Serokomlak
        Islandia, Siglufjörður, Vetrarbraut 8-10, Segull 67 Brewery
        Serokomlak
        Siglufjörður - miast(eczk)o (niespełna 1,2 tys. mieszkańców) - najbardziej wysunięte na północ w Islandii, na półwyspie Tröllaskagi, na brzegu fiordu o tej samej nazwie, który łączy się z Oceanem Arktycznym. Siglufjörður otaczają szczyty górskie sięgające 900–950 m n.p.m.
        ...
        2024-10-06, 01:35
      • dadek
        Nošovice 238, Pivovar Radegast
        dadek
        Jak jest możliwość to czemu nie odwiedzić i wielkiego browaru? Tak okazja nadarzyła się 26.08.2023 gdy na przybrowarnianych łąkach zorganizowano imprezę pod nazwą Radegastův den. Nie brakowało licznych stoisk ze wszystkimi tutejszymi piwami, gadżetami firmowymi i jedzeniem, na scenie do...
        2023-11-09, 20:59
      • Pancernik
        Zakopane, Na Gubałówkę 7, Browar Gwarno
        Pancernik
        Ech, żaden z browar-bizowych ceprów jeszcze nie założył nowego wątku...?
        Jadąc na początku września w słowackie Tatry specjalnie zmusiłem się do wjechania do Zakopanego, żeby obejrzeć ten przybytek.
        Browar restauracyjny mieści się w jednym z kluczowych punktów narodowego...
        2023-09-27, 09:09
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...