Piwo gotowe do oceny
Warka, Krakus Mocne
Collapse
X
-
Warka, Krakus Mocne
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kaziu0085 Wyświetlenie odpowiedzijaka Warka??? to Grupa Żywiec.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
O jakim wskrzeszaniu mowa ? Nigdy chyba nie było takiego piwa jak Krakus Mocne. Krakus z lat 80. był piwem o mocy niecałych 5 megawatów a ten pod maską znaczy pod kapslem ma aż 7.
Oj czuję że to jakiś tani zimowy upadlacz dla naszych czerwononosych Rudolfów. Cenowo która półka ?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Cena = 2,20
Krakus "zwykły" = 2,00
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Fiu, fiu no to zapowiada się sylwestrowy hit wiat przystankowych i tylnich rzędów siedzień w autobusachPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziKrakus z lat 80. był piwem o mocy niecałych 5 megawatów a ten pod maską znaczy pod kapslem ma aż 7.
Comment
-
-
Oż ... !
Cóż to za pyszny strong... nie wiem jak sobie "to" poradzi z silną konkurencją na rynku piwnym! Chyba ceną! I to nie zawsze.
Słodkie, alkoholowe, ełrolagerowe... zapach /nie wąchać/, piana typowa /szybka/...
Kronikarski obowiązek spełniony... ech
A może podać GŻ za obrazę uczuć... ja czuje się Krakusem i mnie to obraża!
W kwestii formalnej to co GŻ zrobiło nadaje się na KIT roku 2013 a może i 2014!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty, klarowny, typowy dla strongów. [4]
Piana: Przy zamaszystym nalewaniu pieni się obfice, potem szybko znika. [3]
Zapach: Lekko rozmyty, z dziwnymi nutami drożdżowymi. [2.5]
Smak: Lagerowa słodowośc plus drożdżowe posmaki. Za plus należy uznać brak natrętnego posmaku alkoholu. [2.5]
Wysycenie: Niezbyt intensywne - piwo dość szybko się wygazowywuje. [2.5]
Opakowanie: Pretensjonalna pucha bez uroku plus bla bla bla o legendzie polskich piw eksportowych. [2.5]
Uwagi: Zakupione w Tesco na katowickim "Tauzenie". Typowa niższa półka, szkoda tylko nazwy - marketing marketingiem, ale tradycja zobowiązuje.
Moja ocena: [2.625]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnożółte, jak na mocne moim zdanie jest za jasne [3]
Piana: po nalaniu jest, minute po cieniutka warstwa na piwie, nie osadza się na szkle [2]
Zapach: słód i metaliczność [2]
Smak: woda o smaku słodu, mocy nie czuć i cale szczęście, ziemiste, metaliczne, momentami przesłodzone, goryczka słaba, ledwie wyczuwalna [2.5]
Wysycenie: trochę za duże [3.5]
Opakowanie: puszka to najfajnieszy element w tym piwie, trochę nawiąująca do starych wzorów tylko wtedy nie było krakusa w wersji mocnej (lub tego faktu nie pamiętam) [4]
Uwagi: Tragedia, nie wiem czy Strongi z Jabłonowa nie są przyjaźniejsze
Moja ocena: [2.425]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziUwagi: Tragedia, nie wiem czy Strongi z Jabłonowa nie są przyjaźniejsze
Data chyba 08/01/2018 czyli odleżakowany :]
Aż podam skład, bo się nie wstydzą.
Woda, słód jęczmienny, kukurydza, syrop glukozowy, ekstrakt z chmielu i chmiel. Na bogato jadą.
W zapachu lekki ruski szampan czyli aldehyd octowy alias zielone jabłko.
I tyle. W smaku to samo plus kwaśna, mokra i cierpka ściera.
Posmak okrutny.
Jak tani cydr.
Aż zęby bolą.
Po cholerę wskrzeszać markę Krakus, aby wypuszczać takie mózgotrzepy?
Koszt zawrotny. 0,99zł na promocji/wyprzedaży w Tesco.
Dlatego to kupiłem? Cena i to, że nie mam go jeszcze w swoim "archiwum".
druga Połowa tego płynu poszła w zlew
Mam zdjęcie i to niezbyt przyjemne doznanie w cenie 0,99zł/puszkę
Ogólnie dramat
Fota
Comment
-
Comment