Piwo gotowe do oceny
Lwów, Bursztynowe Lwowskie
Collapse
X
-
Lwów, Bursztynowe Lwowskie
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziWedług informacji u samego źródła, jeszcze leżakuje.
Comment
-
-
Kiedy próbowałem, 12 stycznia sprawiało wrażenie najlepszego z dostępnych. Barwa bardziej złota, niezbyt mocno nasycone, gładkie i dobrze pijalne. Piana dobrze się trzymała. Choć nie było goryczkowe dobre, pijalne dla wszystkich piwo. To akurat polecam!Last edited by e-prezes; 2014-01-14, 13:58.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziKiedy próbowałem, 12 stycznia sprawiało wrażenie najlepszego z dostępnych.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowa, lekko mętne [5]
Piana: ecru, drobna, mocna, zwarta, utrzymywała się w szkle nawet wtedy gdy piwo było już wypite [4]
Zapach: słaby ale bardzo miły, chmielowo-owocowy [4]
Smak: pełne i treściwe, w smaku bardzo fajna goryczka chmielowa, w tle pestkowo-owocowe nuty cierpkich owoców, fajna słodowa podbudowa, całość gra ze sobą [4.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: eta samoprzylepna, firmowy kapsel, w lokalu wafle, całość gra choć etykieta mogłaby być bardziej ciekawa [4.5]
Uwagi: Bardzo smaczne piwko, oby wszystkie warki były podobne
Moja ocena: [4.325]Last edited by becik; 2014-07-05, 16:28.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jak ma być bursztynowe to jest, tyle że ciemne. Mętne bardziej niż pszeniczne. [4]
Piana: Niska, średniotrwała, po kilku minutach odsłania lustro piwa. [3]
Zapach: Karmelowy i wieloowocowy, bardzo przyjemny. [4.5]
Smak: Karmel, owoce tropikalne, i w końcówce delikatna przyjemna goryczka. Sięga się chętnie po każdy łyk. [4]
Wysycenie: Średnie do niskiego pasujące do tego piwa. [5]
Opakowanie: Firmowy kufel, brak podstawki. [4]
Uwagi: Dobre piwo.
Moja ocena: [4.125]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Generalnie OK, ale... jak bursztynowe, jak nie bursztynowe??? Co najwyżej złoty, lekko zamglony. [3.5]
Piana: Porażkowa, niestety. Brudnobiała, niewysoka, kompletnie nietrwała. [2]
Zapach: Najpierw pojawia się słód, za chwilę już rządzą owoce, a potem jeszcze chmiel. Ciekawy, naprawdę OK. [4]
Smak: Słód ze śladem karmelu, chlebek, owoce, nieco dziwnie drapiąca w gardle, ale kontrująca poprzednie smaki, goryczka. Znowu - ciekawie, naprawdę nieźle. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: W stylu browaru: ceglasta eta, czarne litery, wielkie tym razem "B" i herb Lwowa. Biały goły kapsel. Staranne wykonanie. [3.5]
Uwagi: Piwo smaczne, ciekawe. Mam jednak wrażenie, że jest zbyt... nieuczesane. A może po prostu niedoleżakowane...?
Moja ocena: [3.75]
Comment
-
Comment