Piwo gotowe do oceny
Ursa Maior, Ursa Blonde Palisade
Collapse
X
-
Ursa Maior, Ursa Blonde Palisade
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
-
Art, przepraszam.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Czekajcie, to jest coś nowego? Bo kupiłem to dziś z wrażeniem, że już raz piłem i mnie nie powaliło, ale spróbuję sobie jeszcze raz, co mi tam. Nie nadanżam.
Zapach bardzo przyjemnie chmielowy, już byłem w ogródku i witałem się z gąską, ale smak... Po tej całej dyskusji o deemesie i siarczanej wodzie nie wiem już, czy nie zacząłem się sugerować, ale gadanie o DMS jest na forum od dawna, a nie wyczułem go jeszcze w żadnym piwie ani w zapachu, ani w smaku. Więc czemu niby teraz?
Nie wiem, jak opisać ten smak. Mydłkowo stęchły. Może jakiś sensoryk dopasuje do tego dwucycetyl lub trzysiarczek analu.
PS Dopiłem. Taki rocznik (mój, nie piwa).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziNa Polnej kupiłem.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoto-miodowy. Nieklarowny. [4]
Piana: Wyraźna po nalaniu. Redukuje się stosunkowo szybko, za to do trwałej cienkiej pierzynki. Dość mocno lepi się do szkła. [4]
Zapach: Chmielowo-trawiasty na pierwszym planie. W tle z kolei pojawiają się nuty słodowe i woda z gotowanych ziemniaków. [3.5]
Smak: Znikoma goryczka, jakiś cień ziemistych, lekko kwiatowych aromatów chmielowych. Minusem są wyraźne ziemniaczane i cebulowo-czosnkowe klimaty. Smutno. [3]
Wysycenie: Nagazowanie jest zbyt niskie. Brakuje zdecydowanie życia. Po kilkunastu minutach gazu już nie ma wcale! [2]
Opakowanie: Typowa ursowa stylistyka. Na pewno cała seria jest stylistycznie oryginalna, choć dla mnie trochę zbyt naćkana treścią i patchworkową grafiką, przez co szybko męcząca wzrok. Kapsel firmowy. Parametry i trochę kulinarnych wskazówek i za to plus. [4]
Uwagi: Blond Ale... To powinno być fajne, sesyjne, lekkie piwo, o zrównoważonym balansie. A tutaj mamy piwo, podlane zupą ziemniaczaną. Całkowicie schowała się słodowość a gaz to miałem... nie powiem. Jedna z najgorszych produkcji z URSY. Szkoda.
Moja ocena: [3.325]Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedziO, na Polnej bywasz?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziYyy... no. Wiesz, w Warszawie mieszkam.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strzelec_wyborowy Wyświetlenie odpowiedziA gdzie można go dostać w Wawie ? Rodzinek go nie ma .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strzelec_wyborowy Wyświetlenie odpowiedziA gdzie można go dostać w Wawie ? Rodzinek go nie ma .Last edited by wpadzio; 2014-02-16, 18:58.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Comment
-
Comment