Piwo gotowe do oceny
Van Pur, Edelmeister Pilsener
Collapse
X
-
Van Pur, Edelmeister Pilsener
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłocisty, klarowny. Teoretycznie jak najbardziej w stylu, ale wolałbym tu pół tonu ciemniejszy. [4]
Piana: Słaby punkt programu. Nietrwała, różne wielkości bąbli, w ciagu 15 sekund redukuje się do cienkiej kołderki. Potem nie ma jej niemal wcale. [2]
Zapach: Coś tam czuć, ale nie bardzo wiem co. Mając do wyboru - chmiel czy słód - stawiam na ten drugi [3]
Smak: Jest bida. Co tu dużo pisać - typowy koncerniak. Na plus, że nie jest słodkie. ba, nawet nieco wytrawne. Goryczka nie wysoka, ale w porównaniu do innych piw koncernowych, jest nawet wyczuwalna. [3.5]
Wysycenie: Jak na styl prawidłowe, dla mnie jednak za duże. Widać to nawet po nalaniu. [4]
Opakowanie: Pet, grafika byle jaka, brak ekstraktu. [2.5]
Uwagi: PET kupiony w Carefourze. 4,69 zł za 1,5 litra. Odważyłem się i w nagrodę jestem pierwszym opisującym. Można wypić, ale sensu wielkiego nie widzę w tym. Czuć, że to koncerniak. Latem może jednak być nawet jakąś tam alternatywą. Poprawny eurolager, brak wad w sztuce warzelniczej.
Moja ocena: [3.175]
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Syf, dno i wodorosty. Bezsmakowa woda o kolorze moczu. Zazwyczaj staram się odnaleźć jakiś choćby jeden plus w kosztowanych przeze mnie wyrobach, ale w tym nie ma nic. Piany nie ma, smaku nie ma, zapachu nie ma. Kolor j/w. Dziwie się, że komuś opłaca się to produkować. Oczywiście Van Pur jak zawsze niezawodny. Ciekawe tylko, w którym browarze akurat ten wynalazek powstaje. Ocena 1/6.Last edited by AaLeX; 2015-08-10, 15:06.
Comment
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AaLeX Wyświetlenie odpowiedziHeh czyli widzę że nic się nie zmieniło, ciekawe kto produkuje ten wynalazek i w zasadzie po co? Czy komuś może to smakować? Notabene, ja to piłem z wersji plastikowej, w takiej butelce gdzie to można dostać?2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Wygląd: kolor słomkowy, klarowne, śliczna piana, drobna, trwała, ładny gęsty lacing.
Zapach: chmielowy, kwiatowy, jest nuta siarkowa, nuta też szmaciana jak od żateckiego lub starego chmielu.
Smak: Tu tez nie jest najgorzej, lekkie, ale obawiałem się pustki przy 4,5% z ekstraktu 9%, jest lekko chlebowe, dosyć gładkie, daje trochę kukurydzą w zasypie, chmielowe nawet jest, zostawia nawet wyraźny zielisty posmak, delikatne masełko i siarka, coś pieprznego, do pełni szczęścia potrzebowałbym goryczki, bo jest niska, choć eta mówi o 2/4. Za te pieniądze to sztos
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłote, klarowne. To jedyny pozytyw tego piwa. [5]
Piana: Średniopęcherzykowa, biała. Po kilkunastu sekundach nie było po niej śladu. [1]
Zapach: To jest dopiero sztuka, ocenić coś czego praktycznie nie ma. Powiew aromatu kukurydzy i ziołowo-chmielowy, nie wiem czy nie na granicy autosugestii. [1.5]
Smak: Puste, jałowe, niesmaczne. Lekki posmak gwoździa i nieduża goryczka. [1.5]
Wysycenie: Średnie, mogłoby być wyższe. [3.5]
Opakowanie: Etykieta jakoś ujdzie, firmowy kapsel. Brak pełnego składu. [3.5]
Uwagi: Omijać szerokim łukiem. Termin do 05.08.2018.
Moja ocena: [1.825]604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasno złocisty [4.5]
Piana: biała, średnie pęcherze, szybko opada tworząc krzaczki na szkle [2.5]
Zapach: słaby słodkawo (kukurydziano) - słodowy [3]
Smak: dość wodniste, lekkie, goryczka leciutka, ginie w zbyt słodkawym posmaku (podobnym do gotowanego groszku z marchewką) z finiszem wyraźniej słodowym [3]
Wysycenie: trochę przegazowane [3.5]
Opakowanie: pet z brzydką etykietą [2]
Uwagi: Klasyczny euro lager w słabszej formie do wypicia i ugaszenia pragnienia, wypiłem (cały pet) nic nie wylałem - czyli daje radę
Moja ocena: [3]Last edited by becik; 2018-01-19, 20:36.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment