Piwo gotowe do oceny
Pracownia Piwa, Big Chmielowski
Collapse
X
-
Pracownia Piwa, Big Chmielowski
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Prawie klarowna, ciemna słomka. [4.5]
Piana: Ładnie oblepia szklanke, ale mała i nietrwała. [4]
Zapach: Ładny zappach amerykańskich chmieli - cytrusy, cytryny, słodkie grejlfruty, pomarańcze - całkiem dobry aromat. Jak na pale ale dosyć dobra intensywność aromatu. Póki co jedyne piwo z serii h.o.p.s., które nie zawiodło mnie aromatem (ale licze jeszcz na crack off) [4.5]
Smak: Dobre cytrusy, goryczka umiarkowana, ale przyjemna. Miła cytrusowa kwaskowość i słody dobre, tylko wydaje mi się, że zarówno aromat jak i smak mają jakąś lekką mdłą nutę. Ale ogólnie bardzo dobre piwo, odrobine mniej sesyjne od pepika. [4.5]
Wysycenie: W sam raz. [5]
Opakowanie: Podoba mi się połączenie z logami pubów. [5]
Uwagi: Świetna inicjatywa, świetna akcja, oby tak dalej.
Moja ocena: [4.5]Live Craft. Die Punk.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Prawie klarowna, ciemna słomka. [5]
Piana: Ładnie oblepia szklanke, ale mała i nietrwała. [4]
Zapach: Ładny zappach amerykańskich chmieli - cytrusy, cytryny, słodkie grejlfruty, pomarańcze - całkiem dobry aromat. Jak na pale ale dosyć dobra intensywność aromatu. Póki co jedyne piwo z serii h.o.p.s., które nie zawiodło mnie aromatem (ale licze jeszcz na crack off) [4.5]
Smak: Dobre cytrusy, goryczka umiarkowana, ale przyjemna. Miła cytrusowa kwaskowość i słody dobre, tylko wydaje mi się, że zarówno aromat jak i smak mają jakąś lekką mdłą nutę. Ale ogólnie bardzo dobre piwo, odrobine mniej sesyjne od pepika. [4.5]
Wysycenie: W sam raz. [5]
Opakowanie: Podoba mi się połączenie z logami pubów. [5]
Uwagi: Świetna inicjatywa, świetna akcja, oby tak dalej.
Moja ocena: [4.525]Live Craft. Die Punk.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, klarowny. [5]
Piana: Średnia obfitość, drobna konsystencja. Szybko opada do cienkiej lecz trwałej warstwy. [3.5]
Zapach: Intensywny, wręcz zniewalający cytrusowy aromat. Wzorcowy. [5]
Smak: Cytrusowy, rześki, świeży, pełny. Goryczka bardzo przyjemna, mimo najmniejszej wartości IBU spośród wszystkich piw serii HOPS, tutaj właśnie jest najbardziej wyrazista. Lekko zalega na języku, ale absolutnie nie jest dominująca. [5]
Wysycenie: Dość wysokie, idealne. [5]
Opakowanie: W stylistyce Pracowni. Ewentualnej tradycyjnej dwuznaczności nazwy nie łapię [4]
Uwagi: Do poprawy wyłącznie piana, poza tym idealna wręcz APA. Brawo Pracownia Piwa!
Moja ocena: [4.8]Ostatnia zmiana dokonana przez docent; 2014-03-03, 21:45.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny złocisty , jak by lekki w pomarańcz wpadający . [5]
Piana: Ładna zwarta piana , opada dość szybko ..ale łatwo dawała się wzbudzać . [4]
Zapach: W zapachu rewelacja , intensywny aromat owoców tropikalnych , bardzo przyjemny , wąchanie tego piwa to była przyjemność . [5]
Smak: W smaku lekka aksamitna goryczka , bardzo przyjemna połączona z intensywnymi posmakami owoców tropikalnych . Piwo bardzo pijalne , lekkie i orzeźwiające lecz bardzo intensywne Każdy łyk tego piwa to rozkosz dla podniebienia [5]
Wysycenie: Idealne . [5]
Opakowanie: Dobrze nalane przez barmana w kuflu takim jaki sobie wybrałem [5]
Uwagi: Pite w Tyskim Gambrinusie za 12 zł . Rewelacja , chyba jedno z najlepszych piw jakie piłem , każdy łyk to była przyjemność , piwo świetnie zmieniało się pod wpływem temperatury i nie dało się nudzić . Mimo wysokiej pijalności , zalecam pić powolutku delektując się jego smakiem .
Polecam !
Moja ocena: [4.9]
Comment
-
-
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoto-pomarańczowy, raczej mętny [4]
Piana: Gęsta, trwała, ładnie oblepiająca [4.5]
Zapach: Żywiczna bomba z grejpfrutem w tle, super [4.5]
Smak: Cytrusy "robią robotę", pełne z przyjemną goryczką, w żadn wypadku nie zalegającą. Pijalne, świeże w smaku [4.5]
Wysycenie: Raczej wysokie, pasuje [4]
Opakowanie: Obrazek jakiś taki nijaki. Ale nawiązuje do dobrego filmu [3.5]
Uwagi: Dobre piwko sesyjne.
Moja ocena: [4.4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, klarowny, bardzo piwny. [4.5]
Piana: Kapsel nie odpsykał przy otwieraniu, więc nie jestem pewien, czy butla nie była felerna. Piana bardzo umowna, ale daje się wzbudzić. Biaława, mgława. [3]
Zapach: Cytrusy z żywicą i słodową podbudową. Ale nic specjalnego. Po prostu dobry blend. [4]
Smak: Przyjemny balans cytrusowo-goryczkowy. Bardzo dobrze pijalne, lekkie, sesyjne. Zdecydowanie na cieplejszą aurę. [4.5]
Wysycenie: Wyczuwalne, średnio-wysokie, mogłoby być bardziej. [4]
Opakowanie: Butelka 0.33. Z naklejki spogląda jakiś szyszkorogi. Alko wg danych 4.9. Kapsel czarny. [4]
Uwagi: Warka do 10.01.2016.
Moja ocena: [4.125]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yassmen Wyświetlenie odpowiedziButelka 0.33. Z naklejki spogląda jakiś szyszkorogi.
Comment
-
Comment