Kolor: Prawie klarowna, ciemna słomka. [4.5] Piana: Ładnie oblepia szklanke, ale mała i nietrwała. [4] Zapach: Ładny zappach amerykańskich chmieli - cytrusy, cytryny, słodkie grejlfruty, pomarańcze - całkiem dobry aromat. Jak na pale ale dosyć dobra intensywność aromatu. Póki co jedyne piwo z serii h.o.p.s., które nie zawiodło mnie aromatem (ale licze jeszcz na crack off) [4.5] Smak: Dobre cytrusy, goryczka umiarkowana, ale przyjemna. Miła cytrusowa kwaskowość i słody dobre, tylko wydaje mi się, że zarówno aromat jak i smak mają jakąś lekką mdłą nutę. Ale ogólnie bardzo dobre piwo, odrobine mniej sesyjne od pepika. [4.5] Wysycenie: W sam raz. [5] Opakowanie: Podoba mi się połączenie z logami pubów. [5] Uwagi: Świetna inicjatywa, świetna akcja, oby tak dalej.
Kolor: Prawie klarowna, ciemna słomka. [5] Piana: Ładnie oblepia szklanke, ale mała i nietrwała. [4] Zapach: Ładny zappach amerykańskich chmieli - cytrusy, cytryny, słodkie grejlfruty, pomarańcze - całkiem dobry aromat. Jak na pale ale dosyć dobra intensywność aromatu. Póki co jedyne piwo z serii h.o.p.s., które nie zawiodło mnie aromatem (ale licze jeszcz na crack off) [4.5] Smak: Dobre cytrusy, goryczka umiarkowana, ale przyjemna. Miła cytrusowa kwaskowość i słody dobre, tylko wydaje mi się, że zarówno aromat jak i smak mają jakąś lekką mdłą nutę. Ale ogólnie bardzo dobre piwo, odrobine mniej sesyjne od pepika. [4.5] Wysycenie: W sam raz. [5] Opakowanie: Podoba mi się połączenie z logami pubów. [5] Uwagi: Świetna inicjatywa, świetna akcja, oby tak dalej.
Kolor: Złoty, klarowny. [5] Piana: Średnia obfitość, drobna konsystencja. Szybko opada do cienkiej lecz trwałej warstwy. [3.5] Zapach: Intensywny, wręcz zniewalający cytrusowy aromat. Wzorcowy. [5] Smak: Cytrusowy, rześki, świeży, pełny. Goryczka bardzo przyjemna, mimo najmniejszej wartości IBU spośród wszystkich piw serii HOPS, tutaj właśnie jest najbardziej wyrazista. Lekko zalega na języku, ale absolutnie nie jest dominująca. [5] Wysycenie: Dość wysokie, idealne. [5] Opakowanie: W stylistyce Pracowni. Ewentualnej tradycyjnej dwuznaczności nazwy nie łapię [4] Uwagi: Do poprawy wyłącznie piana, poza tym idealna wręcz APA. Brawo Pracownia Piwa!
Kolor: Ładny złocisty , jak by lekki w pomarańcz wpadający . [5] Piana: Ładna zwarta piana , opada dość szybko ..ale łatwo dawała się wzbudzać . [4] Zapach: W zapachu rewelacja , intensywny aromat owoców tropikalnych , bardzo przyjemny , wąchanie tego piwa to była przyjemność . [5] Smak: W smaku lekka aksamitna goryczka , bardzo przyjemna połączona z intensywnymi posmakami owoców tropikalnych . Piwo bardzo pijalne , lekkie i orzeźwiające lecz bardzo intensywne Każdy łyk tego piwa to rozkosz dla podniebienia [5] Wysycenie: Idealne . [5] Opakowanie: Dobrze nalane przez barmana w kuflu takim jaki sobie wybrałem [5] Uwagi: Pite w Tyskim Gambrinusie za 12 zł . Rewelacja , chyba jedno z najlepszych piw jakie piłem , każdy łyk to była przyjemność , piwo świetnie zmieniało się pod wpływem temperatury i nie dało się nudzić . Mimo wysokiej pijalności , zalecam pić powolutku delektując się jego smakiem .
Polecam !
Barwa - mętny pomarańcz.
Aromat - lekki grapefruit i igły iglastych.
Piana - po nie za długim czasie pozostała obwódka i wysepka.
Gaz - mały.
Smak - mało słodka IPA, lekka IPA. Goryczka nie za duża
Kolor: Złoto-pomarańczowy, raczej mętny [4] Piana: Gęsta, trwała, ładnie oblepiająca [4.5] Zapach: Żywiczna bomba z grejpfrutem w tle, super [4.5] Smak: Cytrusy "robią robotę", pełne z przyjemną goryczką, w żadn wypadku nie zalegającą. Pijalne, świeże w smaku [4.5] Wysycenie: Raczej wysokie, pasuje [4] Opakowanie: Obrazek jakiś taki nijaki. Ale nawiązuje do dobrego filmu [3.5] Uwagi: Dobre piwko sesyjne.
Kolor: Bursztynowy, klarowny, bardzo piwny. [4.5] Piana: Kapsel nie odpsykał przy otwieraniu, więc nie jestem pewien, czy butla nie była felerna. Piana bardzo umowna, ale daje się wzbudzić. Biaława, mgława. [3] Zapach: Cytrusy z żywicą i słodową podbudową. Ale nic specjalnego. Po prostu dobry blend. [4] Smak: Przyjemny balans cytrusowo-goryczkowy. Bardzo dobrze pijalne, lekkie, sesyjne. Zdecydowanie na cieplejszą aurę. [4.5] Wysycenie: Wyczuwalne, średnio-wysokie, mogłoby być bardziej. [4] Opakowanie: Butelka 0.33. Z naklejki spogląda jakiś szyszkorogi. Alko wg danych 4.9. Kapsel czarny. [4] Uwagi: Warka do 10.01.2016.
Kolor złoty
Piana drobnopęcherzykowa długo utrzymująca się
Zapach słodowo chmielowy z cytrusowym finiszem
Wysycenie wysokie
Smak słodowo chmielowy ze sporą przyjemną, cytrusową długo utrzymującą...
Browarek z miejscowości Náměšť na Hané znajdującym się w okolicach Ołomuńca. Ta nizinna, środkowa część Moraw nosi nazwę Haná lub Hanácko i znana jest m.in. z upraw jęczmienia przeznaczonego na produkcję słodu.
W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
Drugi browar w Jablonci nad Nisou oficjalnie rozpoczął swą działalność w listopadzie 2021 roku, a pierwsze piwo miało swą uroczystą premierę dokładnie 16.12.2021. Najlepiej dojechać tu pociągiem do przystanku Jablonec nad Nisou zastávka, skąd 600 m piechotą. Kierujemy się w dół do...
Warzenie piwa w browarze Born zaczęło się we wrześniu 2019 roku. Wcześniej przez prawie 2 lata trwały prace mające na celu uporządkowanie i pogłębienie starych piwnic dawnej szklarskiej manufaktury oraz przystosowanie ich do funkcji leżakowni. Natomiast restauracja pachnie jeszcze nowością...
Comment