Piwo gotowe do oceny
Pracownia Piwa, Vendetta
Collapse
X
-
Pracownia Piwa, Vendetta
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn... zaskoczenie. [4]
Piana: Ładna, ale niewielka, oblepia szklanke. [4]
Zapach: Karmel, lekkie owoce [4]
Smak: Wydajw mi się, że odrobine bardziej wyczuwalna goryczka niż w pepiku. Ale też piwo jest mniej pijalne. Słodowość, lekki chmiel. Bardziej w moim stylu niż Pepik, mniej lekkie, bardziej wytrawne, ale jednak spodziewałem się eksplozji nowozelandzkich chmieli a tu słabo. No ale w końcu to pale ale. [4.5]
Wysycenie: Odpowiednie, być może wolałbym mniejsze, ale teneralnie pasuje do smaku i stylu. [4.5]
Opakowanie: Dobry pomysł z logami knajp przy pozostaniu przy tradycyjnych informacjach jak ibu i ekstrakt. [5]
Uwagi: Świetna inicjatywa, świetna akcja, oby tak dalej.
Moja ocena: [4.275]Live Craft. Die Punk.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny, pod światło rubinowy [5]
Piana: niezbyt obfita, ale ładnie zdobi szkło [4]
Zapach: średnio intensywny; trochę żywicy, trochę owoców [4.5]
Smak: piwo bardzo gładkie, trochę kawy, lekka paloność, karmel, owoce tropikalne; nieprzesadna goryczka - krótka i przyjemna [4.5]
Wysycenie: średnie, odpowiednie [4.5]
Opakowanie: nie oceniam, piłem lane [5]
Uwagi: Bardzo przyjemne piwo sesyjne. Może nie oszałamia intensywnością, ale to porządna robota.
Moja ocena: [4.5]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny rubin. Totalne zaskoczenie w przypadku Pale Ale. [4]
Piana: Drobna ale dość niska. Szybko zanikająca. [3.5]
Zapach: Delikatny, kojarzący się z aromatem słodu melanoidowego i lekkim karmelem. Nut chmielowych niestety nie wyczułem. [3.5]
Smak: Mimo obecności karmelowych akcentów piwo nie jest słodkie, wręcz przeciwnie. Obecny lekki kwasek ze słodu palonego i ciekawa żywiczność. Jak na półciemnego ejla jest w porządku, choć to nie mój klimat. [4]
Wysycenie: Średnio wysokie, wyczuwalne przyjemne musowanie na języku. [4.5]
Opakowanie: W stylistyce Pracowni. Nazwa korespondująca z inicjatorem powstania piwa czyli Omertą. [4]
Uwagi: Przy serwowaniu tego piwa człowiek wpada w lekką konsternację, bo nie spodziewa się ani takiej barwy, ani takiego aromatu. Na szczęście w smaku nie słodkości, która mogła wynikać z zastosowania słodu karmelowego.
Moja ocena: [3.8]Last edited by docent; 2014-03-03, 15:47.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi4-5 za kolor ciemnego bursztynu w piwie pale ale? Jaja sobie robicie?
Rozumiem, że nazwa i zawartość to jakaś konwencja ale bez przesady z takim ocenianiem. Przy normalnym podejściu chyba nic nie ubyłoby Tomkowi i Markowi?
https://nhc.soba.org.nz/styles#0E No co ja zrobię że ten styl może być pale ale tyle że ciemne ;-)
16 SRM nie jest dużo jaśniejsze od obecnego koloru tego piwa
A o ubywanie się nie boję ;-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziMusisz pokazać próbnik jakiego używasz bo mi wydaje się, że Vendetta jest ciemniejsza od "deep copper"
EDIT: ale znowu "na władzę nie poradzę", o włos się nie będę kłócił
Ale faktycznie o włos nie ma co kruszyć kopii ;-)
Comment
-
-
Nie ma czegoś takiego jak światło dzienne (w sensie definicji). Jeśli coś robimy systemowo to musimy używać certyfikowanej kabiny światła białego.
Ale naprawdę mniejsza o to.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
Comment