Piwo gotowe do oceny
Pracownia Piwa, Crack Off
Collapse
X
-
Pracownia Piwa, Crack Off
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, lekko nieklarowny [4.5]
Piana: Ładnie oblepia szklankę, ale jest krótka. [4]
Zapach: Cytrusy, całkiem przyjemne, dosyć intensywne choć wydaje mi się, że odrobine mniej wyraźne niż w cracku (choć być może to tylko subiektywne wrażenie [4.5]
Smak: Przyjemna, dobrze zbalansowana goryczka (pewnie wolałbym mocniejszą, ale to w końcu pale ale). Wyczuwalne przykemne cytrusy. Piwo sesyjne i ciekawe w smaku. [4.5]
Wysycenie: Odpowiednie dla stylu. [5]
Opakowanie: Wybielenie etykiety kranowej jest ciekawym zabiegiem, popieram podawanie ekstraktu i ibu [5]
Uwagi: Najlepsze z nowości z cyklu hops. Miła goryczka, kolor odpowiedni, nie jest ani nijakie ani mdłe w smaku. Polecam.
Moja ocena: [4.5]Live Craft. Die Punk. -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, mętny. [5]
Piana: Dość drobna, o średniej obfitości. Cienka warstwa obecna do samego końca. [4]
Zapach: Wyrazista cytrusowość w aromacie. [4.5]
Smak: Pierwszy łyk to efekt 'wow'! Cytrusowa rześkość, zauważalna, stonowana goryczka. Z czasem jednak to świetne wrażenie psute jest przez lekki kwasek w posmaku i umiarkowaną treściwość piwa. Skoro jednak piwo to jest jasnym wariantem Cracka, to te charakterystyczne dla stoutów motywy można zrozumieć [4]
Wysycenie: Optymalne, średniowysokie. [5]
Opakowanie: Nawiązanie do nazwy poprzedniego piwa, a jednocześnie świetna gra słów jaką znaliśmy z pierwszych piw Pracowni. Kolorystyka tym razem w wydaniu jasnym i dobrze. [5]
Uwagi: Dobre APA o profilu takim jak lubię czyli z intensywnym aromatem i stonowaną goryczką.
Moja ocena: [4.325]Last edited by docent; 2014-03-03, 12:28.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy, lekko mętny [4.5]
Piana: dość trwała, ładnie zdobi szkło [4.5]
Zapach: dość intensywny; mango, grejpfrut, mniej sosny [4.5]
Smak: bardziej owocowy niż sosnowo-żywiczny, piwo jest dość pełne, goryczka średnia, krótka, nie dominuje w piwie [4.5]
Wysycenie: średnie, w sumie ok [4.5]
Opakowanie: [5]
Uwagi: Lane. Udane American Pale Ale, chociaż ogólnie niczym szczególnym się nie wyróżnia.
Moja ocena: [4.525]Comment
-
Piwo zawitało do Rzeszowa w wersji beczkowej. APA to nadal mój ulubiony styl piwa, a to piwo ma wszystkie jego najważniejsze cechy: piękny aromat, wyraźną goryczkę, treściwe owocowo - kwiatowe posmaki. Piana trwała. Czego chcieć więcej, chyba tylko aby częściej piwa z tego browaru pojawiały się w Rzeszowskiej Kuźni.Comment
-
Kolor: Złoty, klarowny.
Piana: Biała, średnio obfita, średnio gęsta, średnio trwała. Opada do obrączki.
Zapach: Zdominowany przez amerykańskie chmiele: cytrusy, grejpfrut, owoce tropikalne.
Smak: Treściwość średnio lekka, przyzwoita podbudowa słodowa i amerykańskie chmiele głównie w postaci cytrusów. Goryczka średnia, żywiczna, dosyć krótka.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: W porządku. Osobiście wolałbym trochę większą goryczkę.
Uwagi: Pite z kija.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, lekko zmętniony. [4]
Piana: Biała, drobna, średniowysoka, niezbyt trwała. [3.5]
Zapach: Sosna, ale taka stonowana sosna, może nawet gdzieś jest powiew karmelu...? [4]
Smak: Na początku goryczka tłumi doznania, choć w pierwszej chwili miałem złudzenie popiołu (???), potem jest nieco łagodniej, cytrusowo-owocowo... [4]
Wysycenie: Niezbyt wysokie. [4]
Opakowanie: 1/3. Szkło i wafelek lokalu, w tle potargana masońska broda . [4]
Uwagi: Jak na hamerykana, to nawet całkiem pijalne .
Moja ocena: [3.95]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny pomarancz [4.5]
Piana: Niewielka dziurawa warstwa. [3]
Zapach: Przyjemny, slodkie owoce tropikalne, cytrusy. [4]
Smak: Lekkie piwo, goryczka troche za niska, jednak zostaje przyjemny gorzki i cytrusowy posmak. Troche za niska tresciwosc. [4]
Wysycenie: Odpowiednie. [4.5]
Opakowanie: Ok. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.95]Comment
Comment