Piwo gotowe do oceny
Pracownia Piwa, Pepik
Collapse
X
-
Pracownia Piwa, Pepik
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Lekko nieklarowny, ciemna słomka [5]
Piana: Ładna ale mogłaby się dłużej utrzymywać dłużej, ładnie oblepia szklanke [4.5]
Zapach: Albo za mało ociepliłem, albo aromat jest dla mnie za mało intensywne. Nuty kwiatowe, lekko owocowe,jakaś brzoskwinia, bardzo miłe tylko dlaczego takie umiarkowane.. [4]
Smak: Ekstremalnie pijalne, lekki diacetyl charakterystyczny dla czeskiego piwa. Aromaty bardzo przyjemne, kwiatowe, lekka brzoskwinia, ale dla mnie odrobine za słabe. Nastawiałem się na coś z mocniejszym aromatem i bardziej przegiętym smakiem, ale piwo bardzo dobre. [4.5]
Wysycenie: Odpowiednie na styl. [5]
Opakowanie: Pite z kija, ale fajna inicjatywa z logami [5]
Uwagi: Świetna inicjatywa, świetna akcja, oby tak dalej.
Moja ocena: [4.4]Live Craft. Die Punk.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, lekko zamglony [4.5]
Piana: średnio obfita, ale dość trwała i bardzo ładnie krążkuje na szkle [4.5]
Zapach: dość intensywny, żywiczno-ziołowy, mniej owoców [4]
Smak: zdecydowana dominacja goryczki, średnio mocnej, o charakterze żywiczno-ziołowym, ale też trochę łodygowym, owocowość na drugim planie; piwo zbyt szorstkie jak na mój gust [4]
Wysycenie: odpowiednie [4.5]
Opakowanie: nie oceniam, piłem lane [5]
Uwagi: Piwo bez większych wad, ale nie w moim guście. Nie podoba mi się zbyt szorstka goryczka. Nie zamierzam powtarzać.
Moja ocena: [4.15]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, dość klarowny. [5]
Piana: Drobna i obfita. Cienka warstwa obecna do końca. [4]
Zapach: Średnio intensywny cytrusowy aromat. Można powiedzieć, że tutaj Kazbek zrobił swoją robotę. [4]
Smak: Pierwsze wrażenie to umiarkowana treściwość i niska goryczka. Z czasem niestety jest gorzej. Piwo smakuje właściwie jak lager. Niewiele goryczki, niewiele treści. Normalnie lagerowa nuda... [3]
Wysycenie: Bez większych zastrzeżeń, na średniowysokim poziomie. [4.5]
Opakowanie: No sorry, ale 'Pepik' to jednak lekceważące określenie Czecha. Nie podoba mi się. [2]
Uwagi: Cały czas czekam na porządnego krajowego ejla chmielonego Kazbekiem. Tu w aromacie jest dobrze, ale nijaki smak mocno rozczarowuje...
Moja ocena: [3.575]Ostatnia zmiana dokonana przez docent; 2014-03-03, 09:27.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziOpakowanie: No sorry, ale 'Pepik' to jednak lekceważące określenie Czecha. Nie podoba mi się. [2]
Moja ocena: [3.575]
Nazwa konsultowana z Czechami. Pepik to zdrobnienie od imienia Józef, a Józefa to ulica na której znajduje się Strefa. Piepik jest zdrobnieniem i jest rzadziej stosowany od Pepa. Czesi to zdrobnienie uznają za śmieszne ale nie obraźliwe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tieroo Wyświetlenie odpowiedzihttp://cs.wikipedia.org/wiki/Josef
Nazwa konsultowana z Czechami. Pepik to zdrobnienie od imienia Józef, a Józefa to ulica na której znajduje się Strefa. Piepik jest zdrobnieniem i jest rzadziej stosowany od Pepa. Czesi to zdrobnienie uznają za śmieszne ale nie obraźliwe.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Comment
-
-
Pepik to zawsze było takie sympatyczne określenie. Pepiki to, Pepiki tamto.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziNo. Tak jak Polaczek, takie ładne zdrobnienie.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziTylko Bohemianie.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sandacz Wyświetlenie odpowiedziNiestety, porażka. Pietruszka w piwie. Przyjemną chlebowość skutecznie dławi "vegeta". Nie, piwo z vegetą nie smakuje lepiej.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
Comment