Piwo gotowe do oceny
Artezan, IPA Tour - Białe IPA
Collapse
X
-
Artezan, IPA Tour - Białe IPA
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gebruiker Wyświetlenie odpowiedziJest lub będzie wersja butelkowa?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, mętny. [5]
Piana: Drobna, początkowo obfita, dość szybko redukująca się do cienkiej warstwy. Osadza się na szkle. [4]
Zapach: Bardzo intensywny aromat skórki pomarańczy, cytrusów, kolendry. [4.5]
Smak: Bardzo dobre połączenie witbiera z IPA. Jest tu wyrazista, całkiem mocna goryczka oraz dobra cytrusowość. Stonowany kwasek dobrze orzeźwia. Na finiszu wyczuwalny jest lekki mdławy posmak. Pite w małej objętości jest bardzo dobre i skłania do wypicia kolejnego, natomiast w przypadku piwa 500 ml pod koniec wyczuwalna była delikatna cierpkość. [4.5]
Wysycenie: Przy pojemności 330 ml jest idealnie, przy dużym piwie trochę brakuje pod koniec dobrego wysycenia. [4]
Opakowanie: Projekt etykiety bardzo przyjemny dla oka. [4.5]
Uwagi: Sądziłem, że będzie podobne do Dwóch Smoków jednak okazało się zupełnie inne. Piwo Pracowni jest bardziej w stylu AIPA, gdzie kolendra i przyprawowe witowe akcenty są tylko w tle. Tutaj mamy podrasowanego, charakternego wita z dość mocną, przyjemną goryczką. Oby Białe IPA wróciło jak najszybciej!
Moja ocena: [4.45]Last edited by docent; 2014-02-20, 20:58.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętny, cytrynowy. [5]
Piana: Jak na pszenice wypada miernie, bowiem pokrywa ciecz ledwie cienką warstwą [2.5]
Zapach: Orzeźwiający, typowo witbierowy aromat cytrusów. Charakterystyczna kolendra jest słabo wyczuwalna i nie wiem czy to autosugestia, czy rzeczywiście jednak tam jest. [3.5]
Smak: Bardzo delikatny. Są cytrusy i słody, z lekką przewagą tych pierwszych. W posmaku kwaskowa cytryna zamienia się w grejpfruta oraz mango. Goryczka raczej z tych lżejszych, co pozytywnie wpływa na sesyjność. [4]
Wysycenie: Ok. [5]
Opakowanie: Grafika przyjemna, lekka i miła dla oka. [4]
Uwagi: Piwo kupione w warszawskim Piw Pawie. Wypiłem 330ml i wywarło na mnie wrażenie wybitnie sesyjnego.
Moja ocena: [3.775]Zapraszam na blog: Zakazane Piwo - o piwach zbyt dobrych, by ich nie spróbować.
Comment
-
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnożółty, zmętniony [4.5]
Piana: niezbyt obfita [4]
Zapach: grejpfrut, winogrona [4.5]
Smak: grejpfrut, winogrona, melon, mało żywicy; średnia goryczka [4.5]
Wysycenie: odpowiednie [4.5]
Opakowanie: [5]
Uwagi: Ciekawe piwo, zdominowane przez amerykańskie chmiele, ale nie jest zbyt agresywne.
Moja ocena: [4.475]
Comment
-
-
Teraz to już nigdzie, o ile wiem powtórki nie było.
Comment
-
Comment