Piłem kilkanaście dni temu i było faktycznie trafione /data taka sama/.
Teraz spokojnie dało się wypić - kwasu nie ma, może lekka maggi tylko.
Nie wiem dlaczego tak jest ale takie zepsute piwa mogę dostawać wcześniej.
Piana - średnia, drobna.
Barwa - ciemny rubin pod światło.
Aromat - lekki cytrus, grapefruit.
Gaz - nie za duży.
Smak - karmelowość, mała paloność, wytrawność z mini słodyczą, ślad grapefruitowy.
„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.
Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
Browar Ziemia Obiecana ma przyjemność zaprosić Państwa na trzecią edycję festiwalu piw rzemieślniczych na terenie swojego Atelier. W tym roku gościmy u siebie 8 świetnych browarów z 6 europejskich krajów. Oprócz doskonałego piwa zapewniamy...
Kraftowa impreza roku: bezkres dobrego piwa,
zwiedzanie browarów,
dedykowane premiery piwne,
lokalne foodtrucki,
letni chili przy browarze,
koncerty — w tym DJ Ziemka,
dodatkowe atrakcje....
Comment