Piwo gotowe do oceny
Wrzos, Porter (Ustroński)
Collapse
X
-
Wrzos, Porter (Ustroński)
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
To piwo nazywa się po prostu Porter, bez "Ustroński".
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Ok, zgłosiłeś, ja tego nie zmienię.Last edited by dyczkin; 2014-06-17, 09:37.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziTo piwo nazywa się po prostu Porter, bez "Ustroński".
Comment
-
-
A co stoi na etykiecie butelki?
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrązowy. [4]
Piana: Kremowa, niezbyt wysoka, drobna i nietrwała. [3]
Zapach: Słód, karmel, delikatny powiew suszonych śliwek. Po ogrzaniu karmel przytłacza... [3]
Smak: Lekki, śladowy wręcz motyw suszonych owoców i porterowej ziemistości, znów dominuje karmel. Napój oleisty nieco. [3.5]
Wysycenie: Niewysokie. [4]
Opakowanie: Czarna eta w stylu browaru, jako widoczek w górnej części tym razem przedwojenna fotka kominów, pewnie browaru. Nawet niebrzydka. Kapsel browaru. [3.5]
Uwagi: No nie jest to porter, którym polskie piwowarstwo mogłoby podbić świat...
Ulotka browaru podaje, że jednak jest to "Porter Ustroński", na ecie chyba tego nie ma...
Ulotka podaje też, że jest to piwo GÓRNEJ fermentacji (przy tych parametrach???).
Moja ocena: [3.325]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika witold68 Wyświetlenie odpowiedziNiech ktos mnie oświeci gdzie ten browar?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika witold68 Wyświetlenie odpowiedziNiech ktos mnie oświeci gdzie ten browar?
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Jest taka fajna opcja "dodaj do ignorowanych". Tylko nie wiedzieć czemu najpierw trzeba dodać do kumpli.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziJest taka fajna opcja "dodaj do ignorowanych". Tylko nie wiedzieć czemu najpierw trzeba dodać do kumpli.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
No dobra, ściślej kliknąć w opcję "dodaj użytkownika do listy kumpli", a potem poszukać tych ignorowanych. Jak ktoś nie pogrzebie, to nie ma pojęcia o takiej możliwości.Last edited by Pendragon; 2015-11-02, 09:52.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNo dobra, ściślej kliknąć w opcję "dodaj użytkownika do listy kumpli", a potem poszukać tych ignorowanych. Jak ktoś nie pogrzebie, to nie ma pojęcia o takiej możliwości.
i tam dodać osobę do właściwej listy.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika telek Wyświetlenie odpowiedziWersja butelkowa na wynos to niestety kwas.
Telek, dzięki za udany (wbrew obawom) prezent
Nie jest to porter moich marzeń, przypomina mi dość mocno portera z Witnicy w obecnej formie (kiedyś to był mój ulubiony porter). Trochę za słodki, nie ułożony.
Mocno palony, trochę kawy, za bardzo nagazowany. No i ta dająca o sobie znać moc.
Biorąc pod uwagę, że spodziewałem się kwacha, to jednak miłe zaskoczenie.Last edited by Pendragon; 2015-12-12, 19:51.
Comment
-
Comment