Piwo gotowe do oceny
Trzy Korony Nowy Sącz, Pszeniczne
Collapse
X
-
Trzy Korony Nowy Sącz, Pszeniczne
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno żółte, gęste, nieprzejrzyste [5]
Piana: gęsta, biała, czapowata, opada bardzo powoli, zostaje do końca [4.5]
Zapach: przyjemny i intensywny, zbozowo-słodowy [4]
Smak: pełne, treściwe, dominuje przyjemnie oblepia usta bananowo-słodowy posmak,dalej odczuwa się miłe zbożowo-chlebowe nuty, całość solidna i treściwa [4.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: pie w browarze więc do szczęścia brakuje mi tylko firmowej podstawki [4.5]
Uwagi: Świetna pszenica, pozostaje mi gratulować debiutu oraz życzę trzymania poziomu i klasy
Moja ocena: [4.375]Last edited by becik; 2014-03-04, 18:42.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Typowy dla tego stylu. [5]
Piana: Nieprzesadnie wysoka i niezbyt trwała. Biała, drobna. [2.5]
Zapach: Chlebowy, trochę goździkowy, ale i siarkowy. Serio? [3]
Smak: Raczej lekkie, kwaskowate, i znowu ten lekki posmak siarki. Szkoda. [3]
Wysycenie: Aż za wysokie. [4.5]
Opakowanie: Jak inne. [3.5]
Uwagi: Kiepski ten weizen...
Moja ocena: [3.15]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty mlecznomętny. [4]
Piana: Białokremowa, bardzo drobna, dość wysoka i trwała. [4]
Zapach: Drożdże i banan, gdzieś daleko lekkie goździki, w zasadzie nie czuję cytrusów... [3.5]
Smak: Banan i grejpfrutowa, pestkowa, delikatna goryczka, ślad kwaskowaty. [4]
Wysycenie: Średnie w kierunku wysokiego. [4]
Opakowanie: Bączek, goły czarny kapsel, prosta, owalna eta z kuflem. I ładny czteropak na wynos . [4]
Uwagi: To piwo może i niczego nie urywa, ale z pewnością jest to tradycyjny, stąpający po ziemi pszeniczniak, sympatycznie kojarzący mi się z Bawarią.
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Obecnie nazywa się Weizen, po prostu Weizen, a konkretnie to "Piwo Weizen - piwna eminencja" parametry identyczne
Wygląd: kolor słomkowy, bardzo mętne, piana spora i nietrwała, czyli w stanadardzie
Zapach: mocny goździkowy, P O T Ę Ż N Y goździk, do tego aromat kaszki bananowej z dzieciństwa, jest nieźle, dodatkowo coś co mi się z jakimś słodkim ciastem kojarzy.
W smaku też goździk bierze górę nad bananem, banan taki brązowy mocno przejrzały, pełne treściwe, polskie, nie takie bawarsko-aptekarskie, słodkawe, chyba czuję też jabłko, lekka pieprzność i zbożowość. Całkiem ok, takie trochę w stylu Polskiej Pszenicy z Redena, czy jak oni się teraz nazywają.
Uwagi: Etykieta głosi, że to „rzadko spotykany gatunek piwa” W Trzech Koronach, które nimi nie grzeszą, zapewne tak. Etykieta graficznie trąci… penisem, pędzel do golenia i czerwona bransoleta z korali, O RLY? „poszukiwany poszukiwana”. Jakieś nawiązania do Barei, ale jakie? Zapewne najlepsze z Trzech Koron, bo poza nim był jeszcze lager, marcowe, pils i dunkel, wszystkie 6 zeta za bączek 0,33. Świata nie zawojują, ale po tego weizena jeszcze sięgnę, jak nie będzie paru innych
Comment
-
Comment