Piwo gotowe do oceny
Trzy Korony Puławy, [Spirifer] American Amber Ale
Collapse
X
-
Trzy Korony Puławy, [Spirifer] American Amber Ale
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, mocno mętny. W kuflu prezentuje się niezbyt okazale ale w pokalu widok jest apetyczny. [4]
Piana: Nalana za pomocą mieszanki azotowej jest drobna, średnio obfita, o dobrej trwałości. W przypadku CO2 szybko dziurawieje, choć cienka warstwa pozostaje do końca. [3.5]
Zapach: Trochę owocowości, trochę drożdży. Charakteru amerykańskich odmian chmielu brak (a było chmielone na zimno). Pod tym względem rozczarowanie. [3]
Smak: Goryczka na średnim poziomie ale piwo generalnie jest płaskie, pozbawione głębi. Nie czuć słodowo-karmelowej podbudowy, piwo sprawia wrażenie szorstkiego, nieułożonego. Pod koniec wyczuwalna męcząca cierpkość. [3]
Wysycenie: Do 3/4 w porządku, pod koniec piwo się wygazowuje. [3.5]
Opakowanie: Piwo nie dorobiło się własnej kreacji wizerunkowej, obecne proste logo browaru. [3.5]
Uwagi: Średnio udany start kontraktowców ze Spirifera, oby w kolejnych warkach było lepiej!
Moja ocena: [3.15]Last edited by docent; 2014-03-13, 09:31.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali Wyświetlenie odpowiedziIle płaciłeś Docent? Bo u mnie jest po 14 zł i tak się zastanawiam , że chyba nie warto patrząc na twoją ocenę ...
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziPopłakałem się.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali Wyświetlenie odpowiedziI co Cię tak cieszy , za 14 zł mogę sobie kupić sprawdzone piwko , niż pić coś w ciemno i potem się męczyć . Po to głównie korzystam z tego forum , żeby nie tracić pieniędzy.Masz kasy jak lodu ? fajnie , ja jestem biedny
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziO tym właśnie piszę. Piwo bez żadnej reputacji, ledwo co wystartowali i już żądają 14 złotych. Jak dla mnie, to śmiech na sali.
Comment
-
-
Na premierze w Czeskiej Baszcie było bodajże za 11 pln, w Chmielarni jest po 12 pln ale już w KiKu jest po ósemce! O co chodziPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali Wyświetlenie odpowiedziWchodząc na rynek powinni zachęcić do kupna ich produktu , niestety ta cena odstrasza .Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziKiedy w końcu dotrze do niektórych, że cenę w knajpie ustala knajpa a nie browar.
Czyli u nas w Tychach najdrożej ...dobrze wiedzieć .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali Wyświetlenie odpowiedziTo jest racja .
Czyli u nas w Tychach najdrożej ...dobrze wiedzieć .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziKiedy w końcu dotrze do niektórych, że cenę w knajpie ustala knajpa a nie browar.Last edited by abernacka; 2014-03-13, 16:55.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziWiecie, rozumiecie. Górny Śląsk - tam się zarabia.
Choć w sumie po co dać po 10 jak można za 14 opchnąć a ludzie i tak wypiją .
Ciekawe co powiedzą chłopaki ze Spirifera , bo na razie nie spotkali się z pozytywnym odbiorem na forum ^^
Comment
-
Comment