Bojanowo, Bojan Kokosowe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chemmobile
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.03
    • 2168

A komentarze z pierwszego wątku o tym piwie:

będą tutaj przeniesione, czy też Kokosowe będzie kolejnym piwem posiadającym dwa niezależne wątki, z czego jeden z możliwością oceny ARTomatem?
    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• dyczkin
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2011.05
      • 3657

Zgłosiłem do przeniesienia
      Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• DariuszSawicki
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2012.08
        • 2869

Ocena z ARTomatu

Kolor: Zaskakujący. Między słomką a jasnym złotem. [4]
        Piana: Pęcherzyki są grube, ale piana opada powoli. Jest dużo śladów na szkle i to bardzo przyjemnych dla oka. [4.5]
        Zapach: Głównie kokos. Jest też coś, co o dziwo, kojarzy mi się z potrawką z dzieciństwa. Mianowicie ryż z cynamonem. Nic od słodu i chmielu. Żadnych wad też nie ma. [4]
        Smak: Za słodkie. Czuć batonik Bounty. Im dalej jednak w las, tym lepiej się pije. Dochodzą piwne niuanse w postaci lekkiej goryczki, a nawet można na finiszu wyczuć słód, czyli kokos nie jest tu jedynym wyznacznikiem słodkości. [3.5]
        Wysycenie: Za duże, ale można ścierpieć. [2.5]
        Opakowanie: Kształt to typowy Bojan.Tym razem palmy, kokosy. Żyć, nie umierać. [4]
        Uwagi: Piwo jest z datą do 12.06.2014. Dziwne, ale mi smakuje. Latem, u mnie na Mazurach sięgnę po nie jedno. Później jednak koniecznie trzeba zapić IIPA.

Moja ocena: [3.775]

Comment

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasne złoto, słomkowy, klarowne. [4.5]
          Piana: Biała, z drobnymi pęcherzykami, redukuje się do małej koronki. [4.5]
          Zapach: Bardzo przyjemny, choć raczej dla kobiet Bardzo intensywnie słodki, kokosowy z lekką nutką słodowości. [5]
          Smak: Bardzo miłe zaskoczenie: piwo bardzo przyjemne w odbiorze, wbrew spodziewanej ulepkowatej słodyczy otrzymałam łagodną goryczkę, mieszaną z wyważoną słodką nutą kokosa, przebija się choć nieznacznie aromat słodowo-chmielowy. [5]
          Wysycenie: Średnie w porywach do wysokiego, choć nie wiem czy przy tego rodzaju piwie nie lepsze byłoby nieznacznie mniejsze. [4.5]
          Opakowanie: Ładne, kolorowe, typowo letnie, może grafika mogła by być nieco bardziej "żywa". [4]
          Uwagi: piwo z datą 12/06/2014
          Nie, z pewnością nie dla każdego i nie dla fanów wysokiej goryczki, ale przyjemne i z pewnością znajdzie swoich amatorów

Moja ocena: [4.85]

Comment

• Krocz
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2013.07
            • 38

Z tymi ocenami to wszyscy tak na serio? Boże drogi...

Comment

• lukilbn
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2014.02
              • 42

A co ci nie pasuje? To są indywidualne oceny każdego. Im może akurat smakować i co ci do tego? Na filmwebie jak film ma ocene 4/10 i negatywne komentarze to nie znaczy że nie może ci się podobać. Z piwem podobnie. Nie traktuj tych ocen jak wyrocznie, taka dobra rada.
              Ten, kto wymyślił piwo, był mędrcem. - Platon

Wypiłem wszystkie polskie piwa :)

Comment

• TomN
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2013.03
                • 106

Zapał neofity pewnie. Coś bez pierdyliarda IBU, wiadra amerykańskich chmieli i jeszcze pachnące jakimś kokosem to przecie bluźnierstwo.

Comment

• Krocz
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2013.07
                  • 38

Ehh, browar.bizowcy lubią generalizować Nie, ale piwo z dowalonym ekstraktem kokosowym czy innym gównem jest czymś żenującym. Po prostu jestem w szoku, że smakuje to ludziom, którzy trafili na te forum, zrzeszający ludzi lubiących piwo i coś tam o nim wiedzących.

I skąd od razu takie daleko idące wnioski? A czy ja nie mam prawa nie znosić Kokosowego, po tym, jak, poczęstowany przez popularnego Kowala, powąchałem, zamoczyłem usta i czym prędzej przepłukałem czymś innym? Czy że uważam to piwo za zwyczajny szajs, który stawiam na równi z potworkami pokroju Jabłko w piwie czy Lwówek Malinowe, to musi od razu oznaczać, że mam oczy zamknięte na wszystko, co nie ma amerykańskiego chmielu? Gdzie tu logika? Oj, wstyd, panowie, wstyd.

Comment

• TomN
                    • 2013.03
                    • 106

Taki ze mnie browarbizowicz, z mniej niż trzydziestoma postami.

Zluzuj pośladki. Widzę, żeś za bardzo się przejął wpisem jakiegoś przypadkowego gościa, który ma okazję korzystać w sieci z tego samego forum co Ty.
                    Sam się prosisz o takie żarty, ten zapał, święte oburzenie. Uważaj, jak przekroczysz Rubikon pozostanie już tylko fanatyzm i lanie wodą święconą osoby popijające miodowego Ciechana.

Jutro pójdę do sklepu po jakiegoś tru kraft wita-srita, doleję do niego najsłodszego syropu owocowego jaki znajdę i wypiję Twoje zdrowie.

Comment

• Maciass
                      • 2009.03
                      • 172

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krocz Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ehh, browar.bizowcy lubią generalizować Nie, ale piwo z dowalonym ekstraktem kokosowym czy innym gównem jest czymś żenującym. Po prostu jestem w szoku, że smakuje to ludziom, którzy trafili na te forum, zrzeszający ludzi lubiących piwo i coś tam o nim wiedzących.
                      Do piw aromatyzowanych również trzeba dorosnąć i brać je z dystansem, a żenujące jest wmawianie komuś, że mu nie smakuje pod czas kiedy mówi co innego

Comment

• zgroza
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2008.03
                        • 3606

Nie zachwyca.
                        Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• Cez
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.01
                          • 1789

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TomN Wyświetlenie odpowiedzi
                          Taki ze mnie browarbizowicz, z mniej niż trzydziestoma postami.

Zluzuj pośladki. Widzę, żeś za bardzo się przejął wpisem jakiegoś przypadkowego gościa, który ma okazję korzystać w sieci z tego samego forum co Ty.
                          Sam się prosisz o takie żarty, ten zapał, święte oburzenie. Uważaj, jak przekroczysz Rubikon pozostanie już tylko fanatyzm i lanie wodą święconą osoby popijające miodowego Ciechana.

Jutro pójdę do sklepu po jakiegoś tru kraft wita-srita, doleję do niego najsłodszego syropu owocowego jaki znajdę i wypiję Twoje zdrowie.
                          Jak rozumiem wpis w tamacie, po Bojanie kokosowym
                          Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

Comment

• Szakali
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2013.08
                            • 572

Może zataili prawdziwą wartość alkoholu w tym piwie ?

Comment

• Jimmy_jb
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2005.11
                              • 911

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krocz Wyświetlenie odpowiedzi
                              Nie, ale piwo z dowalonym ekstraktem kokosowym czy innym gównem jest czymś żenującym. Po prostu jestem w szoku, że smakuje to ludziom, którzy trafili na te forum, zrzeszający ludzi lubiących piwo i coś tam o nim wiedzących.
                              Krótka lista "gówien" trafiających do piwa: płatki dębowe (czyli trociny), niesłodowany spalony jęczmień (czyli efekt pożaru magazynu), surowa pszenica, mąka, ryż, kukurydza, glukoza, kolendra, wanilia, rodzynki, suszone owoce, herbata, kawa, kakao, dzika róża, syrop klonowy, cukier, skórka pomarańczy, świeże (lub mrożone) owoce, dynia, trawa cytrynowa, ziele angielskie, czosnek, kwas mlekowy, mięta, pieprz, trawa cytrynowa, laktoza, płatki błyskawiczne, żelatyna, karuk (tzw. klej rybi z pęcherzy pławnych). To się nazywa różnorodność. I to jest dobre bo każdy sobie coś wybierze co jemu pasuje. Tobie kokosowe nie smakuje a mi się podoba bo jest ciekawe, inne niż to co do tej pory piłem. I tak jest i nie ma sensu tego negować. Nie będę Cię przekonywał do akceptacji nietypowych smaków w piwie ale może jeśli już na nie trafisz to spróbuj poszukać tego co dobre a nie tego co złe.
                              Jak mam skomentować Twój szok? Najlepiej krótko i na temat. Nil admirari - nie dziw się że komuś smakuje piwo kokosowe, malinowe, jabłkowe, czosnkowe, czekoladowe, kawowe, miętowe, śliwkowe itd. Po prostu ludzie są różni. Gdyby trzymać się ortodoksyjnego pojmowania pojęcia "smak piwa" to mielibyśmy jakieś 10-15 stylów do wyboru a tak mamy kilkadziesiąt. Bojan Kokosowe jest w kategorii piw aromatyzowanych i tak należy go przyjmować. I w swojej, że tak powiem, wadze jest dobry. Oczywiście to nie oznacza że odbieram Ci prawo do krytykowania go. Krytykuj - ale piwo a nie osoby, którym smakuje.
                              Sam uwarzyłem ostatnio dwie warki z dodatkiem wiórków kokosowych (stout i jasne ale) i wyszło średnio. Gdybym miał uwarzyć piwo kokosowe na skalę przemysłową też sięgnąłbym po ekstrakt.
                              zdrowie za różnorodność - akurat tak się złożyło że Bojanem Kokosowym
                              Last edited by Jimmy_jb; 2014-04-06, 00:58.
                              Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

Comment

• Myszon007
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2007.02
                                • 1208

Z dedykacją dla wszystkich napinaczy zgorszonych nowym Bojanem Kokosowym:
                                W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

♪♫

Comment

Przetwarzanie...
                                X