Piwo gotowe do oceny
Sulimar, Trybunał Export
Collapse
X
-
Sulimar, Trybunał Export
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Kolor: Żółto-złoty, klarowne
Piana: na początku dość obfita, ale składająca się ze średnich i dużych pęcherzyków. Opadła do kilku milimetrów, pozostałą do końca
Zapach: mało intensywny, słodowy z delikatną nutą chmielu
Smak: Dość dobrze zbalansowane. Z początku delikatna słodowość z nutą chlebowości. Następnie przychodzi goryczka która jest niska, ale łatwo wyczuwalna. Ogólnie piwo jest średnio mało wyraźne, ale i tak lepsze i ciekawsze niż normlane koncernowe masowe wypusty. Taki poprawny eurolager z delikatnym zacięciem do lekkiego czeskiego pilsa.
Wysycenie: Średnie ku niskiemu, co zwiększa pijalność
Opakowanie: Eta jest jaka jest, zielona butelka bezzwrotna, skunksa brak. Plus za pełny skład czyli woda, słód jęczmienny, chmiel. Kilka opowieści o tym, że to piwo przypomina pilsa, ale jest bardziej przystępne w smaku niż zwykły czeski pils :]
UWAGIwarka 17.12.2014
Koszt chyba 2,49zł w PiP. Uczciwa cena za takie piwko do szybkiego wypicia na pragnienie. Lepiej się je pije niż 90% naszym wielkokoncernowych masówek.
Jak będzie ponownie w promocji, kupię ponownie, niech leży i czeka na awaryjne szybkie gaszenie moich suchot.
Fota dla potomnych:
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnozłocisty, klarowne [5]
Piana: biała, drobna, z początku dość obfita, długo sie utrzymywała przez jakiś czas, potem nie wiadomo kiedy opadła do cienkiego kożuszka [3.5]
Zapach: słodowo-skunowaty [2.5]
Smak: słód, lekka chmielowa goryczka, wszystko ze skunowatym smakiem typowym dla zielonych flaszek, dość pełne choć treściwości brakuje [3]
Wysycenie: troche za duże, bąbelki męczyły nieznacznie przy piciu dając o sobie znać na podniebieniu [3.5]
Opakowanie: za zieloną flaszkę duży minus, etykiety jedna z wielu - czasem nie mam pewności czy już nie piłem tego piwa, za dużo podobnych, firmowy kapsel [3.5]
Uwagi: ugasić szybko pragnienie można, dolać do grilla też można, tylko tyle
Moja ocena: [3.025]Last edited by becik; 2014-06-07, 21:00.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Klasyczny piękno złocisty pils [4.5]
Piana: Obfita, do końca pozostajaca w pokalu oblepiająca szkło [4.5]
Zapach: słodowo chmielowy wspaniale zrównoważony [4.5]
Smak: Idealny, wspaniale czuć goryczkowy posmak na jezyku [4.5]
Wysycenie: Jak na export to gazu nie ma zbyt wiele, piekne drobne bąbelki [4.5]
Opakowanie: Ulubione zielone szkło, fajny kapsel, etykieta utrzymana w w tonie Trybunałów, miła dla oka [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.5]
Comment
-
-
Opakowanie: Ulubione zielone szkło,
no i się zaraz zacznie
Comment
-
-
kola303 - mam te same spostrzeżenia jak i ty goryczka w tym piwie zaskoczyła mnie i to bardzo, nie wiem może poprzednicy mieli inną warke moja jest 16.02.2015. Bardzo dobre piwo i na pewno polecam spróbować można się zdziwic a liczyłem że będzie taki przeciętniak a jest naprawdę bardzo dobrze. Bardzo trwała goryczka bardzo długo się utrzymująca.
Comment
-
-
Kolejna z moich wakacyjnych refleksji, czyli piwo zostało wypite z butelki. No i niezwykle przyjemne zaskoczenie. Piwo jest lekkie w smaku, z wyraźną, acz nie dominującą goryczką. Smak zrównoważony, czysty, rześki, zupełnie jakbym pił wyroby z Nachodu (od którego nawiasem mówiąc nie jestem daleko). Tylko ta cena ... 3.99 w supermarkecie. Tym niemniej jest to dokładnie taki smak piwa, jaki lubię najbardziej.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnożółty, klarowny, nie ma się do czego przyczepić. [4.5]
Piana: Podczas nalewania pieni się intensywnie, ale dośc grubo, po czym piorunem znika [1.5]
Zapach: Na początku zachęcające nuty słodowo-chmielowe, po czym wszystko się rozmywa, pozostawiając wodnistość. [2]
Smak: Dominuje irytująca gorycz (nie goryczka), przez którą przebijają się płaskie nuty słodowe. [2]
Wysycenie: Może być, choć pęcherzyki powietrza są dla mnie zbyt duże. [3]
Opakowanie: Utrzymane w "trybunalskiej" konwencji, słabo wyróżna piwo. Plus za "dedykowany" zielony kapsel. [3.5]
Uwagi: Kupione w Auchanie w DG "Pogoria" głównie dla kapsla. Bardziej zmęczone niż wypite. Powtórek nie będzie.
Moja ocena: [2.2]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoto. [3.5]
Piana: Średnia, na dłużej grubsza warstewka. Jest niezły lejsing. [3.5]
Zapach: Chmielowo ze słodem. [3.5]
Smak: Dość gorzkie, słodycz przebija się przez goryczkę. [4]
Wysycenie: Gaz średni. [3.5]
Opakowanie: Zielona butelka, podkład etykiety beżowy trochę zgrzyta ale znośnie jest. [3.5]
Uwagi: Jak na wytwór Sulimara to dość smacznie było. Może mi się pić chciało? Data 16.02.15
Moja ocena: [3.7]
Comment
-
-
Ten jak piszesz "poprawny eurolager z delikatnym zacięciem do lekkiego czeskiego pilsa" zostawił WSZYSTKIE piwa ze swego gatunku w pobitym polu na ostatniej Wystawie w Brukseli i zdobył Złoty medal, znajdując uznanie w międzynarodowym środowisku sędziowskim. Może Browar.biz zamieści krótką relację z tego wydarzenia. Możemy być dumni z Polski i Naszych piwowarów. Nie co roku zdobywamy takie medale gdzie nagrody przyznają sędziowie a nie księgowi.
Comment
-
-
Dobra informacja, POLSKIE piwo zdobyło złoty medal na Brussels Beer Challenge 2014 i jest to właśnie Trybunał Export. Brawa dla piwowara z Piotrkowa. dla zainteresowanych link do nagrodzonych; http://www.brusselsbeerchallenge.com...20Medal&page=1
Comment
-
-
Warto porównywać jabłka z jabłkami a gruszki z gruszkami. Natomiast z gustami się nie dyskutuje bo z tymi jak z du..pą każdy ma swoją. Ja stawiam wyraźnie na piotrkowskiego pilsa bo cenię goryczkę i smak, który tu znajduję. Co do Kormorana to wyżej cenię sobie Jasnego. Pozdrawiam.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, klarowny. [5]
Piana: wysoka, drobno i średnio pęcherzykowa, trwała, zostawia ślady na szkle [4.5]
Zapach: średnio intensywny, słodowy, w tle nieco chmielu. [3.5]
Smak: słodowy, słodkawy, dobrze wyczuwalna goryczka, jednak za niska i niezbyt przyjemna w piciu. [3]
Wysycenie: średnie. [4]
Opakowanie: etykieta podobna do innych Trybunałów, może być, ładny kapsel z nazwą piwa. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.5]
Comment
-
-
Chyba mam piwo, które będzie zdatne wytrzymać konkurencję niedrogich dość przyswajalnych piw na łyk-end...
Mimo zielonej butli zaspokaja me rozedrgane pragnienia... hhhehehehehehe
Na poważnie polecam to piwko abiturientom "pierwszego kroku bokserskiego" w dziale PIWO
Comment
-
Comment