Piwo gotowe do oceny
Tumski, [Bazyliszek] Nowy Świat
Collapse
X
-
Tumski, [Bazyliszek] Nowy Świat
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, mocno mętny. [4.5]
Piana: Drobna, obfita, osadza się na szkle. [4.5]
Zapach: Początkowo bardzo przyjemny - cytrusy plus słodkie owoce tropikalne. Jednak w drugim rzucie czuć zdecydowaną lawendę rodem ze środków czyszcząco-kosmetycznych. [3.5]
Smak: Pierwszy łyk jest obiecujący - średnia goryczka, fajny cytrynowy posmak. Potem jednak jest już mdławość i specyficzna chemiczna lawendowość. [3.5]
Wysycenie: Średnie, bez zastrzeżeń. [5]
Opakowanie: No specyficzna jest ta grafika i generalnie byłoby nawet ok, gdyby znowu nie gryzłaby się z górną częścią, tam gdzie jest logotyp. [3.5]
Uwagi: Rozumiem, że jest zapotrzebowanie na takie dziwne piwa z piołunem czy lawendą. Prawdziwa nisza w niszy. No ale to nie mój klimat.
Moja ocena: [3.725]Last edited by docent; 2014-05-07, 07:52.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje! -
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnobursztynowy, mętny jak obecnie Wisła grożąca powodzią [3.5]
Piana: biała, drobna, delikatna, opada powoli, osadza się na szkle drobnymi kępkami [3]
Zapach: słaby, chmielowo-cytrusowy [3]
Smak: dość pełne, podczas picia mam wrażenie jakby kto maki dosypał...w smaku dość mocna chmielowa, cierpka sosnowo-pestkowa gorycz, dalej ostre cytrusowe nuty, daleko w tle delikatne owoce nawet miłe smaki, ale niestety tylko w tle [3]
Wysycenie: troszkę za duże [4]
Opakowanie: oprócz logo na nalewaku nic nie ma ale, że logo podoba mi się to daje 4 [4]
Uwagi: Gdyby to było pierwsze piwo tego typu pewnie by mi smakowało ale, że to kolejne X z gatunku to jest tylko mierną podobizną innych piw z gatunku
Moja ocena: [3.125]Last edited by becik; 2014-05-21, 18:19.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, mętne jak pszeniczniak. Za jasne, za mętne. [2.5]
Piana: Trwała, gęsta, intensywna. Tez przypomina weizena. [4.5]
Zapach: Cytrusy plus dość mdławy zapach, który kojarzy mi się z liczi. [3.5]
Smak: Kwaśnio-słodka owocowość, goryczka piołunowa, ściągająca, długo zalegająca w finiszu. [4]
Wysycenie: Średnie, OK. [4]
Opakowanie: Fajne nawiązanie do stołeczności kontraktowców. [4]
Uwagi: PDSL (17 V)
Moja ocena: [3.8]Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: barwa jasnego bursztynu, bardzo mętne, co nie wyglądało zachęcająco [2.5]
Piana: trwała, jasna, utrzymywała się na brzegach szklanki w zasadzie do samego końca [4]
Zapach: zapach przywoływał skojarzenia artykułów chemicznych, aromaty chmielowe gdzieś tam się nieśmiało przebijały. [2.5]
Smak: goryczka była, ale niezwykle siermiężna, posmak jaki pozostawała był jakby chemiczny i przez to nieprzyjemny. Dało się wyczuć też kwaskowatość, ale nie kojarzyła mi się owocami cytrusowymi. [2]
Wysycenie: może trochę za wysokie, ale tutaj raczej brak zastrzeżeń. [4]
Opakowanie: jeśli odnieść się do zamieszczonego logo, to żywe, kolorowe, na pewno robi lepsze wrażenie niż degustowane piwo :P [4]
Uwagi:
Moja ocena: [2.6]Comment
-
Podła goryczka, zapach słabiutki chmielowy. Piana ładna i tyle dobrego, bo ogólnie to badziew.Comment
Comment