Piwo gotowe do oceny
Łódzkie, Chojrak Mocne
Collapse
X
-
Łódzkie, Chojrak Mocne
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Kupiłem w "Groszku" w Łopusznej k. Nowego Targu za 1,55 zł za puszkę.
Ciemny kolor, dość nietrwała piana. Co jednak ciekawe - mimo sporego woltażu brak alkoholowego posmaku i zapachu. W sumie nawet wypijalne, szczególnie za tę cenę."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn, klarowne, może trochę za jasne, jak na piwo o tym poziomie ekstraktu, generalnie nie najgorszy. [4]
Piana: Spodziewałem się gorszej piany, a tu piana nawet trwała, choć "gruboziarnista". Nie znikła z piwa aż do końca, nie opadła zaraz po nalaniu [4]
Zapach: Głównie ciasteczkowy diacetyl. Dobrze wyczuwalna słodowa słodkość, w tle czuc nuty chmielowe. [3.5]
Smak: Smak słodowy, lekko goryczkowy przy końcu. Posmak typowy dla mocnego lagera, zrównoważony, bez wyczuwalnego alkoholu, nieco płaski i jednowymiarowy. [3.5]
Wysycenie: Minimalnie zbyt wysokie. [4]
Opakowanie: PET, brzydka etykieta jak do granulatu nawozowego, brak info o ekstrakcie, brak składu. [1.5]
Uwagi: Z grubsza - to samo co Sarmackie, podobno 7% alko, ale tego nie czuć. Dostępne w sieci Gama za jakieś 3,50.
Moja ocena: [3.5]♪♫
♫
Comment
-
-
To nie jest to samo piwo co Sarmackie.
Chojrak zarówno w zapachu jak i smaku jest bardziej chlebowy niż wspomniane Sarmackie i jest chyba troszkę lepszy.
Zakupione w puszce w wiejskim ABC za jakieś niecałe 2 złote.Last edited by Mario_Lopez; 2015-04-11, 19:07.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
Comment