Gościszewo, [AleBrowar] [Pinta] B-Day 2.0 Przewrót mleczny

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Jerry_Brewery
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.02
    • 69

Ocena z ARTomatu

Kolor: Czarny jak piekło, zero przebłysków [5]
    Piana: Nie wiem skąd problemy u poprzedników, u mnie na szczycie powstał piękny, drobnopęcherzykowy korzuszek, bardzo trwały, z pięknym lacingiem [4.5]
    Zapach: Bogaty i intensywny, czekolada, mleko i płatki owsiane, paloność, odrobina estrów (wiśnie) [4.5]
    Smak: Także bogaty: czekolada mleczna, owsianka, dużo słodkich owoców (wiśnie, jagody, porzeczki), gładkie i niewyklejające [4.5]
    Wysycenie: Daję maksa, bo od tego gatunku oczekuję praktycznie braku nasycenia - tak jest w rzeczywistości [5]
    Opakowanie: Przaśnie i kolorowo, ale raz, że wymiona obleśne, a dwa, że kolorystyka mi nie leży [2.5]
    Uwagi:

Moja ocena: [4.45]
    jerrybrewery.wordpress.com

Comment

• Carlo22
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2012.05
      • 182

Ocena z ARTomatu

Kolor: Nieprzejrzysta czerń, czyli tak powinno być. [5]
      Piana: Całkiem dobra, ładnie zdobi szkło. [4]
      Zapach: Pachnie jak Sweet Cow, czyli głównie laktoza + trochę czekolady i kakao. Ogólnie aromat dosyć ubogi, a potencjał był większy. [3]
      Smak: Podobnie jak w zapachu. Tutaj lepiej czuć czekoladę z mlekiem. Piwo bardzo słodkie, brakuje mu odrobinę kontry ze strony goryczki. [4]
      Wysycenie: Bardzo dobre, nie mam zastrzeżeń. [5]
      Opakowanie: Pomysł ciekawy, ale jakość wykonania, czyli papier bardzo słaby. Zmoczony i pozostałości od kleju i za to obniżam ocenę. [3]
      Uwagi: Spodziewałem się czegoś więcej, a dostałem "tylko" dobry słodki stout.

Moja ocena: [3.7]

Comment

• maciu82
        • 2012.02
        • 100

Ja się zawiodłem. Liczyłem na kawę, i mleczną czekoladę i pełnię smaku. Dostałem ciężkie do wypicia skondensowane mleko i wodnistej konsystencji.
        "A we mnie samym wilki dwa, oblicze dobra, oblicze zła(...)Wygrywa ten, którego karmię!!"
        galeria spożytych piw
        Najlepszy Sklep z piwem w Oleśnicy

Comment

• beerek62
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2010.04
          • 1051

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74
          Z tego co wiem, to piwo ma w nazwie "Przewrót mleczny", a parametry ekstrakt 18%, alkohol 6,2%.
          Ekstrakt 16°, można by poprawić te dane w DP, bo tam dalej stoi e:b/d a:b/d
          Beerkowa kolekcja polskiego szkła piwnego
          Poszukuję : 1) szklanka Browar Soma w Warszawie

Comment

• Rafus87
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2010.06
            • 29

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62
            Ekstrakt jest w sumie 18, bo jak podali do 16 dodane +2 z laktozy

Comment

• dyczkin
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2011.05
              • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62
              No przecież jest odpowiedni temat
              Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• yaro74
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2012.09
                • 2089

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin
                No przecież jest odpowiedni temat
                No jest i nawet jedna osoba tam to zgłosiła 5 dni temu.

Comment

• yoxik
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2012.10
                  • 427

Przewrót mleczny B-DAY 2.0 chocolate milk stout
                  Gościszewo, [AleBrowar] [Pinta]

Piana skąpa, znika. Kolor czarny mętny. Aromat mleczno kawowy, bardzo przyjemny. Smak jest słodycz już nie mleczna, nie bardzo wysoka ale wyraźna, paloność od słodów, niewielka kawowość i czekolada. Chmielenie klasyczne zauważalne w smaku i goryczce. Piwo robi większe wrażenie w aromacie niż w smaku, tam jest nijakie lekko męczące. Przyzwoity średniak.
                  Również tutaj
                  https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/

Comment

• docent
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2002.10
                    • 5205

Ocena z ARTomatu

Kolor: Czarny, nieprzejrzysty. [5]
                    Piana: Po nalaniu z pompy potężna czapa drobnej, gęstej piany. Jednak po jakimś czasie redukuje się do cienkiej warstwy. [4.5]
                    Zapach: Ton nadawany przez laktozową słodycz ale czekolada również jest wyczuwalna. [4.5]
                    Smak: Podobnie jak w aromacie. Smak określany głównie przez laktozową słodycz uzupełnioną lekką czekoladą. To miał być podwójny mleczny ale i czekoladowy stout, dodatkowo leżakowany z ziarnami kakaowca. Dla mnie tych czekoladowo-kawowych akcentów jest zdecydowanie za mało, choć czuć specyficzny smak ciemnych słodów. Treściwość przy takim ballingu też przydałaby się większa. [3.5]
                    Wysycenie: Przy serwowaniu z pompy niskie, może nawet trochę za bardzo. [4]
                    Opakowanie: Fajny projekt graficzny, dobrze odnoszący się do laktozowego profilu piwa. [5]
                    Uwagi: Piwo zdecydowanie dla wielbicieli piw słodkawych. Ja odpuszczam.

Moja ocena: [4.125]
                    Attached Files
                    Ostatnia zmiana dokonana przez docent; 2014-05-16, 07:34.
                    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• dlugas
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2006.04
                      • 4015

Pite lane, za zimne, w ciemnej zapiwniczonej knajpie na lekkiego głodniaka. Ocena nie do końca reprezentatywna

Kolor: Czarny, nieprzejrzysty.
                      Piana: na 1 palec, gęsta, średnio oblepia szkło, ale jest dość trwała i łatwo się wzbudza po zamieszaniu szklanką.
                      Zapach: Średni wyraźny. Czuć chyba pełne mleko, paloność i ciemne owoce rodem z porteru?

Smak: balans przesunięty w stronę słodową i mleczną. Z początku czuć karmel, toffi, paloności na końcu goryczkę, która wydaje się za słaba. Wyczuwam także suszoną śliwkę i rodzynki. Porterowe zboczenie, wina knajpy czy faktycznie tam są. ogólnie ja bym jednak dał większą tą tylną goryczkową kontrę.

Wysycenie: niskie ku średniemu

Opakowanie: pite w kija, ale widziałem etę na butelce i jest ciekawa:]

Uwagi: Lepsze od sweet cow, bo wyraźniejsze w każdym odczuciu, jednak drugiego chyba już bym nie dopił. Zaznaczam, że nie jestem zwolennikiem słodszych piw bez odpowiedniej kontry goryczki. Piwo smaczne, zdecydowanie do spróbowania i przekonania się czy tego się szuka.
                      Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                      Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                      FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• Ciptongue
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2013.09
                        • 23

Ocena z ARTomatu

Kolor: Czarny, nieprzejrzysty, odpowiedni. [4.5]
                        Piana: Przy agresywnym nalewaniu nawet jakaś się utworzyła, ale dość szybko opada praktycznie do zera. Nawet coś tam zostaje na szkle. [3.5]
                        Zapach: Mało intensywny ale przyjemny, głównie kakao i palone słody. [4]
                        Smak: No na pewno jest słodko...ale bez przesady. Przydałoby się trochę więcej ciała jak na ekstrakt i odrobinę więcej paloności czy goryczki do skontrowania słodyczy. Oprócz tego aksamitne i kwaskowe jak na stouta przystało. W miarę ogrzewania smakuje mi coraz bardziej...z pijalnością z racji wysokiej słodyczy nie jest najlepiej. [4]
                        Wysycenie: Odpowiednie do stylu czyli bardzo małe. [4.5]
                        Opakowanie: Etykieta mi się nie podoba, wole standardowe Pinty czy Alebrowaru. Dodatkowo pomarszczona. Kapsel Alebrowaru, który też nie za bardzo przypada mi do gustu. [3]
                        Uwagi: Milk stout to chyba nie jest mój ulubiony styl, ale ten był w moim odczuciu najlepszy z polskich i jedyny nadający się do powtórki, no może obok Czarnej Krowy.

Moja ocena: [3.95]
                        www.szkoladlapsa.waw.pl szkolenie psów warszawa

Comment

• meszek0009
                          • 2014.04
                          • 247

Ocena z ARTomatu

Kolor: Czarne, nieprzejrzyste, ok. [5]
                          Piana: Ładnie się utworzyła, beżowa czapa, ale szybko się dziurawi i opada, zdobiąc szkło. [4]
                          Zapach: Głównie stoutowo, wyraźna paloność, ale z upływem czasu dochodzi do głosu czekolada, taka "surowa", szlachetna, jakiś śliwkowy ester też gdzieś majaczy. Nieźle, ale mogłoby być bardziej kawowo - czekoladowo, na to głównie liczyłem. [4]
                          Smak: Słodkie, czekoladowo mleczne, ale tak nienachalnie, lekka paloność kontruje tą słodycz, a w miarę picia ujawnia się kawa, wszystko nieźle współgra, fajny balans. Spodziewałem się mocnego uderzenia i milk i czoklet i stałta, ale obawiałem się jednocześnie, że może wyjść z tego nieprzyswajalny ulepek, a jest dobrze. Smak złożony, ale subtelny, mimo treściwości świetnie się to pije. [4.5]
                          Wysycenie: Za wysokie odrobinę. [4]
                          Opakowanie: No proszę was, etykieta to mistrzostwo świata . [5]
                          Uwagi: A mi bardzo zasmakowało i zaskoczyło, spodziewałem się czegoś innego. Zaskoczyło myślę na plus.

Moja ocena: [4.3]

Comment

• MaKr
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2012.03
                            • 34

Ocena z ARTomatu

Kolor: Czerń! [5]
                            Piana: Piękna bujna beżowa piana. Długo się utrzymuje. [4.5]
                            Zapach: Zapach Kakao, ciepłego mleka i mlecznej czekolady. Delikatna nutka kawy. Pachnie dobrze. [4]
                            Smak: Mimo sporego ciała piwo początkowo wydaje się lekkie. Dużo pięknych stoutowych smaków wzbogaconych szlachetną czekoladą, dobrą kawą i delikatna mleczną słodyczą. Pyszne. [5]
                            Wysycenie: Nasycenie bardzo niskie. Czyli tak jak lubię najbardziej. [5]
                            Opakowanie: Wymiona są świetne. Pełne opisy. Wszystko na miejscu [4.5]
                            Uwagi: Po średnich recenzjach nie spodziewałem się zbyt wiele. Duże zaskoczenie na DUŻY +. Rewelacyjny Milk Stout. Moim zdaniem świetnie się sprawdzi jako piwo deserowe szczególnie do deserów z czekoladą, kawą i śmietaną. Piwo do degustacji i delektowania się smakiem. Mimo początkowej lekkości czuć "wagę" tego piwa. Nie jest to piwo sesyjne.

Moja ocena: [4.575]

Comment

• Pancernik
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2005.09
                              • 9802

Ocena z ARTomatu

Kolor: Czarny nieprzejrzysty. [4]
                              Piana: Beżowa, bardzo drobna z nielicznymi większymi bąblami. Średniowysoka, dość trwała, ładnie się osadza. [4]
                              Zapach: Kawa i gorzka czekolada, ale taki... nienachalny. [3.5]
                              Smak: Tutaj także czekolada, dochodzi powiew mleczny, łagodny. Kojarzy mi się z czasami, kiedy (o ja młody, głupi byłem) pijałem kawę z mlekiem. Mogłoby być nieco bardziej wytrawne, podkręcone. [4]
                              Wysycenie: Porządne, czyli niskie . [4]
                              Opakowanie: Ideologię chwytam, ale wzornictwo mnie zdecydowanie nie przekonuje. [3]
                              Uwagi: Hm..., w sumie... kolejny smaczny stout. Chyba (na pewno) się starzeję.

Moja ocena: [3.775]

Comment

• Seta
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.10
                                • 6964

Ocena z ARTomatu

Kolor: Czarny. Pod światło delikatny rubin. [4.5]
                                Piana: Średnia trwałość, szybko opada do grubszej obrączki, słabo brudzi szkło. [3.5]
                                Zapach: Słodka czekolada mleczna, kawa latte, wyraźne estry drożdżowe, lekki ziołowy chmiel. [4]
                                Smak: Wyraźna słodowość wzmocniona lekką słodyczą laktozowo-czekoladową; średni kwasek, lekka goryczka. Całkiem fajnie zbalansowane jak na milk stouta. Słodycz nie przeszkadza, nie czuć alkoholu. [4.5]
                                Wysycenie: Dość niskie, OK. [4.5]
                                Opakowanie: Nazwa super, etykieta nalewakowa mnie nie przekonuje. [3.5]
                                Uwagi: PDSL

Moja ocena: [4.175]

Comment