Piwo gotowe do oceny
Pivovaria, [Bazyliszek] Pyza na polskich dróżkach
Collapse
X
-
Pivovaria, [Bazyliszek] Pyza na polskich dróżkach
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy, mętny, niby poprawny ale coś nie do końca ta mętność mi pasowała [4.5]
Piana: biała, drobna, opada powoli ale zauważalnie, osadza się krążkami na szkle [4.5]
Zapach: delikatny ale fajny, kwiatowo-owocowo-chmielowy [4]
Smak: pełne i treściwe a jednocześnie w miarę delikatne, fajna dominująca chmielowa gorycz, lekko przypruszona kwiatami i owocami, dobrze wyczuwalny słód, ziemniaki? nie zauważyłem organoleptycznie [4]
Wysycenie: trochę mi nie pasowało zbyt duże nagazowanie [3.5]
Opakowanie: pite w PDSL, zero szkła, wafli, sama reklama na nalewaku to dla mnie za mało ale nazwa i nawiązanie do starych bajek, bezcenne [4]
Uwagi: Ogólnie fajne piwo warte powtórzenia, Pyza pod pyzy jak najbardziej pasi
Moja ocena: [4.05]Last edited by becik; 2014-05-15, 18:51.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mocno mętny, wręcz błotnisty. Barwa żółto-zielona. Generalnie mało apetyczny. [2]
Piana: Drobna, gęsta, obfita, osadza się na szkle. [4.5]
Zapach: Ziołowy, cytrusowy, rześki. Jak na Sybillę rewelacja. [5]
Smak: Bardzo intensywna goryczka, jakby się gryzło granulat. Słodowość umiarkowana, ziemniaka brak. W posmaku lawendowo-mydlinowaty posmak. Specyficzne piwo. [3.5]
Wysycenie: Niskie. [4]
Opakowanie: W końcu grafika piwa pasuje do loga browaru więc elementy na etykiecie są w miarę spójne. [4]
Uwagi: Mam wrażenie że otrzymałem piwo z końcówki beczki, bo u becika barwa jednak była normalna. Może jeszcze spróbuję przy okazji jak nie wypiją całości.
Moja ocena: [4.1]Last edited by docent; 2014-05-21, 08:25.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
moja Pyza była dość mętna ale Twoja to jakaś bebłaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment