Piwo gotowe do oceny
Pivovaria, Awantura
Collapse
X
-
Pivovaria, Awantura
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Pojawiło się u mnie w osiedlowym sklepie za 5,95.
Kolor bursztynowy, opalizujący. W końcu to ponoć lager niefiltrowany
Piana mizerna, redukuje się do zera w ciągu niecałej minuty.
W zapachu słód i w tle karmel, pachnie nawet nieźle.
Do rzeczy: czyli do smaku - Smakowo płytkie jak woda w kałuży piwo, dające uczucie sporego rozwodnienia, zero treściwości.
Jest to piwo próbujące naśladować smakiem Ciechana Lagerowego a etykietą Pintę.
Szkoda czasu.Last edited by Mario_Lopez; 2014-07-25, 17:36.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziany, bardziej w stylu amber lagera. Zmętnienie powyżej średniej jak na lagera. [4]
Piana: Średnio obfita, dość drobno zbudowana, trwałość poniżej średniej, zdobi szkło. [4]
Zapach: Dość intensywny, głownie słodowy z nutami karmelowymi. [4.5]
Smak: Słodowy, chlebowy, karmelowy. Średnie odfermentowanie. Goryczka na niezłym poziomie, w okolicach 30 IBU. Całkiem pijalne [3.5]
Wysycenie: Średnie. [5]
Opakowanie: Dobre jakościowo, jest komplet informacji. Projekt taki sobie, kolor nadruku wygląda jak wyblakły. [4]
Uwagi: Warka z datą do 06.02.2015. Piwo powinno się zwać amber lagerem. Oczywiście niczego nie urywa, ale jest przyzwoitym przedstawicielem stylu.
Moja ocena: [4.025]Last edited by Klatak; 2014-11-25, 23:49.
Comment
-
-
Było by naprawdę nieźle ( jest słód, wyraźna goryczka, lekki karmel ) gdyby nie ten nieszczęsny diacetyl. Chyba mam pecha, bo drugie piwo z tego browaru ( Jaka Pianka wypita wczoraj ) i znowu masełko. Poziom nieco niższy niż w tym wczorajszym. Warka z datą przydatności do 18.02.2015.
Foto :Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
Comment