Piwo gotowe do oceny
Krajan, Kujawskie Pils
Collapse
X
-
Krajan, Kujawskie Pils
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Niby ładny, bursztynowy, nawet w kierunku do miedzi.
Co jednak ma to wspólnego z pilsem? Nic... [1]
Piana: Jest lekki osad na kuflu. Pomimo, że piana szybko opadła, to trzeba przyznać, że kożuszek na finiszu jest trwały [3.5]
Zapach: Trochę ścierki. Następnie słód. Nic więcej. [2.5]
Smak: Słodowy, mało doznań chmielowych, goryczkowych.
Jest wyraźny słód, nawet przyjemny, karmelu nie ma.
Piwo jest treściwe, syte. Później rzeczywiście goryczka pojawia się, ale jakaś apteczna... [2.5]
Wysycenie: Duże. Bąbelki wciąż atakują moją szklankę. To jest zgodne ze stylem. [4]
Opakowanie: Mi, staremu piwoszowi przypomina stare etykiety z Browaru Łomża (niestety obecnie Van Pur). Są laleczki regionalne jak kiedyś. [4]
Uwagi: Piwo nie jest złe, ale jest parodią pilsa, zupełnie niezgodne z deklarowanym stylem ( szczególnie w kolorze).
Piwo z datą do 07.01.2015 mi nie smakowało.
Jednak da się wypić na pustyni. Niech będzie...
Moja ocena: [2.675]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ciemny jak na pilsa. [4]
Piana: Taka właśnie na 3,5. Niezbyt gęsta i dosyć szybko opadła. Nic specjalnego, ale względnie ok. [3.5]
Zapach: Dosyć neutralny, trochę słodowości, generalnie nic specjalnego. [3]
Smak: Dominująca słodowość, na koniec delikatna goryczka, ale bez fajerwerków. Przeciętne, dosyć płaskie w smaku. [3.5]
Wysycenie: Zbyt wysokie jak dla mnie. [3]
Opakowanie: Podoba mi się prosty projekt etykiety z motywami ludowymi. Kontra wg mnie zupełnie bez polotu, no i minus za brak dedykowanego kapsla. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.325]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny, lekki bursztyn [3]
Piana: Jak to krajan czyli na poczatku obfita a po chwili ZEROWA [1]
Zapach: Lekki, słodowo-alkoholowy [1]
Smak: Bezpłciowe, słodowe, alkohol, słodycz, zero goryczki [1]
Wysycenie: Jak to Krajan zdecydowanie za duże [2]
Opakowanie: Jak to Krajan może być przynajmniej tego nie spaprali [3]
Uwagi: Warka 13.04.2015r
Akacja Browarnia Lidla
Krajan sam sobie strzela w kolano tymi piwami pseudo piwami degustuje trzeci wyrób Krajana po "niefiltrowane" i Kujawskie "Bursztynowe" NIE POLECAM omijac szerokim łukiem !!! Nie mam pojęcia co oni próbują pokazać tymi pseudo piwami.
Moja ocena: [1.25]
Comment
-
-
To jest to samo piwo co Bydgoskie, oba różnią się tylko etykietą (wykonanych zresztą w podobnej kolorystyce). Pomimo tego rozstrzał w ocenach jest spory. Zatem albo Bydgoskie się pogorszyło, albo z oceniającymi jest coś nie takLwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Klarowne złoto. [3.5]
Piana: Dość duża ale zaraz bąble rosną i pozostają wysepki na cienkiej warstwie. Jest trochę śladów na szkle. [3]
Zapach: Żelazo /test/ i trochę chmielu. [2.5]
Smak: Żelazista słodowość, minimalna goryczka. Potem następuje przyzwyczajenie do metalu i wzrost goryczki ale nie za przyjemnej. [2.5]
Wysycenie: Średnie. [3]
Opakowanie: Stary styl, stary wzór ze współczesnymi modyfikacjami. [3.5]
Uwagi: Ogólnie to raczej słabe to piwo. Żelazo powyżej dopuszczalnej i mało smaku.
Moja ocena: [2.675]Last edited by Javox; 2015-06-17, 04:47.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ani złoto, ani słomka, zmaglone [3]
Piana: Średnie pęcherze, obfita czapa opadła do zera. [2.5]
Zapach: Słodowy, głównie i trochę żelaza [3]
Smak: Mdlące słody, minimalna goryczka i kupa gwoździ [2.5]
Wysycenie: Średnie do wysokiego. [3.5]
Opakowanie: klasyka, najlepsza rzecz z całego piwa. [4]
Uwagi: Ledwo zmęczyłem tylko dlatego ze był to bączek.
Moja ocena: [2.825]
Comment
-
Comment