Piwo gotowe do oceny
Połczyn-Zdrój, Połczyńskie Zdrojowe
Collapse
X
-
Połczyn-Zdrój, Połczyńskie Zdrojowe
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty nasycony, odpowiedni do parametrów piwa. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, wysoka, całkiem trwała. [4]
Zapach: Słodowy z delikatnym powiewem chmielowym i niedefiniowalną nutą oldskulową. To lubię . [4.5]
Smak: Delikatna goryczka, słód, trochę zaskakuje intensywność alkoholowych doznań, jest też nuta chlebowa. Po doznaniach węchowych liczyłem na ciut więcej, ale i tak jest naprawdę nieźle. [4]
Wysycenie: Średnie, jak najbardziej OK. [4]
Opakowanie: Wkurzające złotko na szyjce i kapslu, stylizacja na międzywojnie, staranne, dopracowane. Nieco dziwi nazwa piwa, bo nie wiem, czy kuracjusze łoją 6%-owe piwa... . [4]
Uwagi: Sam się dziwię, że tak miło mi się piło i oceniało.
Być może nieco zawyżyłem ocenę w odruchu obronnym po tych wszystkich ajpach-srajpach stylizowanych na piwa zza jednej albo drugiej Wielkiej Wody...?
Moja ocena: [4.175]
-
-
-
Piana - na początku wielka i sztywna ale po kilku chwilach pozostaje obwódka i mini lacing.
Barwa - jasny bursztyn.
Aromat - słaby, słodko słodowy.
Gaz - średni.
Smak - słodowo - owocowo - gorzkawy.
Piwo słabe, mało smaczne. Czuć że szybko "robione" - zakup przypadkowy.
Etykieta faktycznie "rzuca" się w oczy.
Comment
-
-
Ciekawe piwo z bardzo ładną, trwała i gęstą pianą.
etykieta w starym stylu i podejrzewam, że faktycznie podobnie piwa mogły smakować 30 lat temu.Last edited by Mario_Lopez; 2014-07-13, 16:56.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Kolor: Stare złoto, no... powiedzmy klarowne
Piana: Biała, drobna, obfita, dość trwała, ładnie brudzi szkło
Zapach: Słaby, słodowy, niezbyt przyjemny, ledwo ledwo wyczuwalna nuta chmielowa
Smak: Słaba pełnia, wyraźna słodowość o takim trochę zbożowym charakterze, dość jednowymiarowy smak ale, o dziwo, niezły
Wysycenie: Średnie ku wysokiemu
Opakowanie: Ładne, etykieta przenosi w dawne czasy, jest ok
Uwagi: Warka z datą przydatności do 11.07.2015.
Dobre
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno-złocisty, podoba mi się [5]
Piana: bielutka, drobna, obfita, opada zauważalnie, na szkle osadzają się tylko mierne resztki [3.5]
Zapach: słabiutki, chmielowo-słodowy [3.5]
Smak: w miarę pełne, treściwość dobra, jednocześnie lekkie, bardzo fajna, delikatna ale dominującą chmielowa goryczka, w tle słodowo-zbożowe nuty, gdzieś daleko w tle lekko "zakurzony" posmak, całośc dobrze zbalansowana [4]
Wysycenie: odrobinkę za duże [4.5]
Opakowanie: etykieta, która mi się podoba, brązowa butelka co w Połczynie to rzadkość, sreberko zakrywające gładki kapsel [4.5]
Uwagi: Połczyn coraz milej mnie zaskakuje, fajne, lekkie orzeźwiające piwo i nawet dość smaczne
Moja ocena: [3.875]Last edited by becik; 2014-08-27, 18:32.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Kolor: ciemno zlote,zachecajacy
Piana: Drobna,na poczatku wysoka po chwili schodzi do delikatnej pianki i zostaje tak do konca.
Zapach: owocowo slodowy
Smak: dobrze zbalasnowany smak,czuc lekka nute miodu,owocow i slodu.Poczatek lekko chmielowy na finishu jednak metaliczny posmak?Ogolnie bardzo lekkie smaczne piwo
Opakowanie:kupilam dla etykiety Bardzo ciekawa,stylizowana na dawne piwo...
Uwagi: Bardzo fajne lekkie zaskakujace piwo.Spodziewalam sie "sikacza" a trafilam na przyzwoite jasne pijalne piwo
Comment
-
-
Kolor: Ciemnozłoty, klarowny.
Piana: Biała, dosyć obfita, dosyć gęsta, trwała. Utrzymuje się solidnym kożuchem oblepiając szkło.
Zapach: Słodowy z nutą chlebowo-miodowej słodyczy.
Smak: Średnio treściwe. Słodowość z podobną słodką nutą jak w zapachu o chlebowym i lekko miodowym charakterze. Goryczka niska.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Nic specjalnego, choć trochę lepsze od typowych eurolagerów.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnożółty, lekko wpadający w bursztyn, klarowny. [4]
Piana: Na początku niezbyt obfita, ale dość gęsta. Szybko zniknęła. [3]
Zapach: Dziwny - niby nuty słodowe dominują, ale pojawiają się jakieś owoce plus zwietrzałość. [3.5]
Smak: Płaski, lekko metaliczny, z dominującą mocną, acz nijaką w wyrazie goryczką. [2.5]
Wysycenie: Niezbyt intensywne i dość nietrwałe - piwo szybko się wygazowywuje. [3.5]
Opakowanie: Etykieta "wintydżowa", przyjemna dla oka, Kapsel czarny pod aluminiową owijką. [3.5]
Uwagi: Kupione we Freshmarkecie. Pijałem już lepsze piwa za tą cenę, raczej nie wrócę.
Moja ocena: [3.075]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ładny, typowy [4.5]
Piana: Wysoka, bujna, jak na filmach przedwojennych [5]
Zapach: O dziwo, nie lagerowa ściera, ale wyraźnie kwiatowy chmiel, troszkę słodyczy, nuta górna bardziej orzeźwiająca, nuta dolna bardziej chmielowa i cięższa. [4.5]
Smak: Niesamowicie pijalne, szklanka znika w okamgnieniu, rzeczywiście typowo uzdrowiskowe, a zdrowsze od wód, jakie serwują uzdrowiska [5]
Wysycenie: jak zawsze [3]
Opakowanie: Gustowne złotko, piękna etykietka, brakuje ekstraktu, ale jakaś tam historyjka jest [5]
Uwagi: zaraz leci Tęgie
Moja ocena: [4.7]Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
Comment