Piwo gotowe do oceny
Podgórz, Uśmiech Anieli
Collapse
X
-
Podgórz, Uśmiech Anieli
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNie robiłem notatek, ale wypity w piątek w KiK-u, w drodze do Żywca wydał mi się zbyt przechmielony. Tym bardziej na tablicy nie było napisane, że jest to american stout.Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka Wyświetlenie odpowiedziNowy wyznacznik stylu "napis na tablicy w KiKu"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziAkurat tego dnia chciałem się napić normalnego stouta. Gdybym wiedział, że jest przechmielony to wybrałbym go na kolejne piwo. Nie rozumiem szyderstwa.Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoda79 Wyświetlenie odpowiedziCzyżby wczesny Crack? Jaram się
Dla mnie wspaniały!
Kandydat do piwa roku.Bywajcie Piwożłopy!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, nie widziałem przebłysków. [5]
Piana: Piłem wersje z pompy oraz wypychane azotem więc piana była obfita i bardzo drobna, o beżowym odcieniu. Trwałość zadowalająca, choć przy pompie było gorzej. [4.5]
Zapach: Przede wszystkim intensywny iglak, do tego czekolada i kawa. Przy zbyt schłodzonym piwie można było wyczuć legendarne 'kredki świecowe'. [4]
Smak: Zbalansowany, treściwość co najwyżej średnia. Goryczka umiarkowana, najbardziej zaakcentowana jest paloność. Wszystko to jednak jest trochę nudnawe, zbyt stonowane. W wersji z pompy wyczuwalna była kwaskowość, wersja z azotem była pod tym względem lepsza. [4]
Wysycenie: W wersji z pompy zdecydowanie zbyt niskie, w wersji z kranu w porządku, o średnim wysyceniu. [4]
Opakowanie: Niespecjalnie do mnie przemawiają te grafiki. Brak informacji o pełnym składzie piwa. [4]
Uwagi: Porządny stout, ale po świetnym Space Sheepie i całkiem niezłej Galaktyce oczekiwałem czegoś ekstra. Tym bardziej, że piwo zostało wybrane najlepszym spośród KPR w Żywcu....
Moja ocena: [4.1]Last edited by docent; 2014-07-01, 17:28.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarniuteńki. [5]
Piana: Bardzo dobra. Gęsta, gruba, oblepiająca szkło, dotrzymująca towarzystwa do końca degustacji. [5]
Zapach: Wyczułem taniec czekolady z amerykańskimi chmielami, co przyznam mocno mnie zaskoczyło. [4.5]
Smak: Piwo jest bardzo łagodne, można by powiedzieć, że to stout sesyjny. Momentami wydawało się nieco "cienkie", do tego niekoniecznie tym razem ucieszyła mnie obecność amerykańskich szyszek. [3.5]
Wysycenie: Na mój gust nieco za wysokie. [4]
Opakowanie: Beczka. [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.175]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: piekna czern nieprzejrzyste [5]
Piana: sredniowysoka ale zwarta dlugotrwala i swietnie koronkujaca szklo [5]
Zapach: palone slody mocno palona kawa troche ziemi [4.5]
Smak: czekolada troche ciemnego chlebka goryczka odrobine wyczuwalna aksamitne i geste jakby lepkie [5]
Wysycenie: optymalne niskie [4.5]
Opakowanie: beka. stylistyka etykiety podpatrzona w necie niepodchodzi mi [2.5]
Uwagi: naprawde warte sprobowania i powtorzenia piwo. chociaz ja nie wyczulem chmielow american.biorac pod uwage slabe doswiadczenie raczej klasyczny stout bym orzekl
Moja ocena: [4.675]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Klasycznie brunatnoczarny, klasycznie nieprzejrzysty. [4]
Piana: Beżowa, drobna, wysoka i trwała, powoli się redukuje do centymetra. [4]
Zapach: Na początku intensywna sosna i chmiel, potem dochodzi nuta palonego słodu, może ślad kawy. Intrygujący... [4]
Smak: Z jednej strony wytrawna kawa i ślad czekolady, w stylu stouta, z drugiej - jeszcze bardziej wytrawny, choć delikatny, smak chmielowo-ziołowy. [3.5]
Wysycenie: Niewysokie. [4]
Opakowanie: Prosta, charakterystyczna, biało-czerwona eta. Głównym elementem są karminowe usta (Anieli?). Biały kapsel browaru. [4]
Uwagi: Ciekawe piwo, zgodne z obietnicą nazwy stylu. Czasem mogę wypić taką ciekawostkę.
Moja ocena: [3.8]
Comment
-
Comment