Piwo gotowe do oceny
Sulimar, Konsul Strong Lager
Collapse
X
-
Sulimar, Konsul Strong Lager
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Dziś trafiłem na niego w Carrefourze, więc kupiłem z ciekawości. Widząc, że producentem jest Sulimar, nie oczekiwałem zbyt wiele. Moje przypuszczenia potwierdziły się - można powiedzieć, że to solidny strong, choć bez wielkich rewelacji. Trochę mi smakowało jak zwykły jasny lager z dolanym spirytusem. W sam raz, kiedy mam ochotę, by lekko zaszumiało mi w głowie, a nie oczekuję wielkich wrażeń smakowych.
Można powiedzieć, że piwo oceniam na solidną trójkę w skali 1-6
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty, klarowny. [5]
Piana: Dosyć wysoka, drobno i średnio pęcherzykowa i osadzająca się na szkle, ale bardzo nietrwała. [3.5]
Zapach: Słodowy z nutą karmelową, poprawny. [3.5]
Smak: Lepiej, niż się spodziewałem. Mocny akcent karmelowy, sporo słodowości i lekka goryczka. Jak się zwróci uwagę na to, że ze stosunkowo niskiej ekstraktywności wyciągnięto dużo alkoholu, to sprawia wrażenie treściwego, a i alkohol - co jest bolączką tego stylu w rodzimym wykonaniu - jest nienachalny. [4]
Wysycenie: Odpowiednie dla stylu. [5]
Opakowanie: Meh. Nieciekawa etykieta, błąd ortograficzny na kontrze, skład oszukany (w składzie woda, słód jęczmienny, chmiel - a w dykteryjce wspomnienie o słodzie pszenicznym), informacji mało. [3]
Uwagi: Nie jest źle, jak będę w pobliżu Carrefoura przed jakimś koncertem i będę szukał niedrogiego i w miarę smacznego upodlenia, to będę po nie sięgał.
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
Pospolity strong lager zaprawiony karmelem, który maskuje troszkę smak alkoholu.
Męczyłem się z nim dobrą godzinę...Last edited by Mario_Lopez; 2014-10-05, 14:48.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny,ciemnozłoty,przejrzysty z drobinkami. [4.5]
Piana: Wysoka,żółtawa,drobno- i średnioziarnista po czterech minutach opada do pól centymetra,obkleja ścianki i pozostaje do końca. [4.5]
Zapach: Słodkawy. Karmelowy i słodowy. [3.5]
Smak: Karmelowy,słodowy,lekko czuć czarną czekoladę z ledwo wyczuwalną goryczką...ani śladu alkoholu w smaku. [3.5]
Wysycenie: Bąbelki żwawe i drobniutkie wydobywają się z kilku źródełek,pozostają do końca w sporej ilości. [4.5]
Opakowanie: Butelka bezzwrotna,brązowa z etykietami jak w poście #4, brak konkretnych informacji o składzie,kapsel czarny bez nadruków. [3]
Uwagi: Warka do 25.01.2015,wypite 19.12'14. Piwo o niskiej zawartości ekstraktu i sporej zawartości alkoholu,może sprawiać wrażenie mdłego. Kupione za 1.99,- w promocji.
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, mocnolagerowy . [4]
Piana: Śladowa, w zasadzie żadna. Zostaje nieciekawa plama... [1.5]
Zapach: Słodowo-owocowy, w tej kategorii całkiem fporzo. [3.5]
Smak: Słód, lekki alkohol, ślad karmelu. Całkiem nieobrzydliwie . [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Prosta, złota puszka. W miarę elegancka nawet. Teraz to (chyba to samo?) piwo nosi dumną nazwę "Konsul z Piotrkowa". [3.5]
Uwagi: Szału nie ma, ale jak na puszkowego mocnego lagera ze stacji benzynowej to spokojnie daje radę.
Moja ocena: [3.35]
Comment
-
Comment