Piwo gotowe do oceny
Pracownia Piwa, Ancymon
Collapse
X
-
Pracownia Piwa, Ancymon
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Udało mi się załapać na resztki z butelkowej dostawy Pracowni do Strefy Piwa. Kupiłem Ancymona i Józefa Juniora i chyba jest błąd na etykiecie tego drugiego, bowiem ma skład identyczny jak Ancymon, czyli: słód jęczmienny, chmiel Żatecki, Sladek, drożdże, woda...
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnożółty, wchodzący w złoto. [4]
Piana: Bardzo obfita, wypadająca wręcz ze szkła. Dość rzadka ale utrzymująca się długo. [4.5]
Zapach: Dobrze zbalansowane aromaty chmielowo-słodowe oraz akcent surowego ziarna zbóż na koniec. [4.5]
Smak: Przyjemna harmonia pomiędzy słodem i chmielem przypieczętowana dobrze zaznaczoną zaokrągloną goryczką. Piwo pełne w smaku, w sumie dość treściwe. [4.5]
Wysycenie: Niskie, nie gryzące nachalnie w język. [5]
Opakowanie: Standard Pracowni - czyli przejrzyście i prosto. [4.5]
Uwagi: Piwo zakupione w Beer Concept na Łużyckiej w Krakowie.
Moja ocena: [4.5]Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne złoto z lekką opalizacją. [4.5]
Piana: Średnio i grubo pęcherzykowa, biała, nietrwała, mimo to lekko zdobi szkło. [4]
Zapach: Słodowy, czysty. [4.5]
Smak: Słodowość oraz przyjemna, grejpfrutowa goryczka. Piwo jest lekkie, dość gładkie mimo wysokiego nasycenia i bardzo pijalne. Finisz długi - przyjemny, lekko grejpfrutowy. [4.5]
Wysycenie: Wysokie - pasujące do stylu, smaku piwa. [5]
Opakowanie: Super nazwa, poza tym "pracowniowe" klimaty. [4.5]
Uwagi: Świetny, dobrze nachmielony pils. Oceniana wersja butelkowa.
Moja ocena: [4.475]
Comment
-
Comment