Udało mi się załapać na resztki z butelkowej dostawy Pracowni do Strefy Piwa. Kupiłem Ancymona i Józefa Juniora i chyba jest błąd na etykiecie tego drugiego, bowiem ma skład identyczny jak Ancymon, czyli: słód jęczmienny, chmiel Żatecki, Sladek, drożdże, woda...
Kolor: Ciemnożółty, wchodzący w złoto. [4] Piana: Bardzo obfita, wypadająca wręcz ze szkła. Dość rzadka ale utrzymująca się długo. [4.5] Zapach: Dobrze zbalansowane aromaty chmielowo-słodowe oraz akcent surowego ziarna zbóż na koniec. [4.5] Smak: Przyjemna harmonia pomiędzy słodem i chmielem przypieczętowana dobrze zaznaczoną zaokrągloną goryczką. Piwo pełne w smaku, w sumie dość treściwe. [4.5] Wysycenie: Niskie, nie gryzące nachalnie w język. [5] Opakowanie: Standard Pracowni - czyli przejrzyście i prosto. [4.5] Uwagi: Piwo zakupione w Beer Concept na Łużyckiej w Krakowie.
Kolor: Jasne złoto z lekką opalizacją. [4.5] Piana: Średnio i grubo pęcherzykowa, biała, nietrwała, mimo to lekko zdobi szkło. [4] Zapach: Słodowy, czysty. [4.5] Smak: Słodowość oraz przyjemna, grejpfrutowa goryczka. Piwo jest lekkie, dość gładkie mimo wysokiego nasycenia i bardzo pijalne. Finisz długi - przyjemny, lekko grejpfrutowy. [4.5] Wysycenie: Wysokie - pasujące do stylu, smaku piwa. [5] Opakowanie: Super nazwa, poza tym "pracowniowe" klimaty. [4.5] Uwagi: Świetny, dobrze nachmielony pils. Oceniana wersja butelkowa.
Comment