Piwo gotowe do oceny
Połczyn-Zdrój, Barbakan jasne
Collapse
X
-
Połczyn-Zdrój, Barbakan jasne
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny bursztyn, jak na jasne piwo jest zbyt ciemne [4]
Piana: delikatne ecru, średnia, dość obfita, opada zauważalnie osadzając się na szkle sporymi grupkami [3.5]
Zapach: zakurzonego słodu, słabiutki [2.5]
Smak: w miarę pełne i treściwe, momentami treściwości rozłazi się na rzecz rozwodnienia, lekka goryczka chmielowo-metaliczna, zbyt słodkawy posmak słodowy, to wszystko [2.5]
Wysycenie: odrobinę za duże [4]
Opakowanie: typowo połczyńska zawijka aluminiowa na szyjce, dość ciekawa etykieta, gładki kapsel [4]
Uwagi: Daje radę ale pod koniec już na siłę, piwo do zapomnienia
Moja ocena: [2.825]Last edited by becik; 2015-02-22, 21:08.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty klarowny. [4]
Piana: Brudnobiała, drobna, niewysoka i nietrwała. [2.5]
Zapach: Słód plus jakiś dziwny powiew - ni to owoce, ni to przyprawy... Nie czyni . [3]
Smak: Na podium znane trio: słód - karmel -goryczka. Niby wszystko cacy, ale jednak tak sobie. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Białe "sreberko" na szyjce, biała eta prawie identyczna z niefiltrem. Nie podają producenta... [3.5]
Uwagi: Latem, w upalny wieczór, z widokiem na Giewont - daje radę.
Moja ocena: [3.275]
Comment
-
Comment