Piwo gotowe do oceny
Ursa Maior, Ursa Rzeźnik
Collapse
X
-
Ursa Maior, Ursa Rzeźnik
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: calkiem przyjemny bursztynowy [4.5]
Piana: nie jest za wysoka, nietrwala, sredniopecherzykowa, oblepia marnie szklo [3]
Zapach: lekkie powiewy chlebowe + delikatne cytrusy [4]
Smak: dominuje karmel, glukoza? + lekki powiew pomaranczy z subtelna nuta goryczki, zbyt wodniste, po biegu smakowaloby lepiej ;-) [3.5]
Wysycenie: chyba optymalne, na pewno mega pijalne [5]
Opakowanie: niezle ale brak info o IBU i typach slodow/chmieli [4]
Uwagi: Warka do 25.08.2014... troche za drogie... smakuje troche jak pilsy z gosciszewa
Moja ocena: [3.775] -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy [4]
Piana: Marna, szybko zanikająca o ile w ogóle się utworzy [2]
Zapach: Bardzo delkatny, lekko cytrusowy [3]
Smak: Piwo bardzo płaskie w smaku, lekkie. Zdecydowanie nie mój typ. [1.5]
Wysycenie: Bardzo słabe, niby naturalne ale jednak nie poprawia to ogólnych odczuć smakowych. [1.5]
Opakowanie: Przyzwoite, wyróżnia się na półce. [3.5]
Uwagi: Cena piwa jednak odstrasza.
Moja ocena: [2.3]Zapraszam do Browaru Sielanka.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnozłocisty, klarowne, na zdjęciu wyszło ciemniejsze [5]
Piana: ecru, drobna, gęsta, trwała, opada powoli, osadzała sie na szkle dorbnymi krążkami [4]
Zapach: słabo wyczuwalny, słodowo-chmielowy [3.5]
Smak: niezła treściwość i pełnia, w smaku fajnie zarysowana i wyraźna świeża chmielowa goryczka, w tle mocne zbożowo-słodowe akcenty, całość nieźle zbalansowana, wszystkie smaki uzupełniały się [4.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: fajna eta, firmowy kapsel, dla mnie całość na 5 [5]
Uwagi: Smaczne, leciutkie piwo, można nim i nasycić się i ugasić pragnienie, pozostawia fajną rześkość, dobre piwo
Moja ocena: [4.175]Last edited by becik; 2014-07-05, 15:56.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny, bursztynowy, całkiem przyjemny dla oka [4]
Piana: Kiepska - średnie pęcherzyki, szybko zniknęły do małego krążka [2.5]
Zapach: Cytrusowy z dodatkiem reklamowanego karmelu, ogólnie - bardzo delikatny [3]
Smak: Słodowo-goryczkowy, piwo bardzo pijalne [3.5]
Wysycenie: Niezbyt wysokie, dla mnie b. dobre [4]
Opakowanie: Najmocniejsza strona - ciekawa grafika, bardzo czytelny i opis ale bez podania nazw słodów i chmielu [4]
Uwagi: Bardzo drogie, dobre, ale nie wybitne piwo.
Moja ocena: [3.3]Comment
-
Kilka recenzyj obejrzanych w Internecie, przeczytanych komentarzy negatywnie nastawiło mnie do bieszczadzkiego browaru, No ale skoro spędziłem kilka dni w okolicach Ustrzyk Górnych to nie sposób było sięgnąć po rodzimy wyrób. Wybór padł na lekkiego rzeźnika bo pasował mmi do upalnych dni.
Zapach delikatny, cytrusowy, z dodatkiem igliwia. Kolor jasnej herbaty, piana minimalna, szynko znika.
W smaku wodniste, wyczuwalne słody i goryczka. Piwo bardzo pijalne ale okrutnie drogie! W granicach 7 – 7,5 zł.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Barwa bursztynowa, dość klarowne ale z pływającymi drobinkami. [4.5]
Piana: Słaba, mała i nietrwała [2]
Zapach: Słodowo-chlebowy, z butelki bardzo delikatna nuta cytrusowa [3]
Smak: Delikatne w smaku. Jak na dość niskie odfermentowanie 3,6% z 10° Plato wytrawne. Bardziej przypomina 9. [3]
Wysycenie: Niskie, chyba nieco za bardzo. [4]
Opakowanie: Etykieta ładna, ale brak informacji o rodzaju słodu, chmielu czy drożdży. [3]
Uwagi: Warka z datą do 28.08.2014. Piwo bez wad, ale rewelacji też nie ma. Łagodne, słabe dobre na upały. Za tą cenę można kupić wiele innych znacznie lepszych piw.
Moja ocena: [3.025]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, myślałem, że będzie blady, a tu... Ładny. [4]
Piana: Białokremowa, słaba, dość wysoka, ale krótkotrwała, zostaje dwumilimetrowy kożuszek. [3.5]
Zapach: Słaby, wyczuwam jedynie lekki powiew karmelu. [3]
Smak: Słód palony, delikatny karmel, słaby chmiel ubogaca tło, sympatyczny... [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Fajne, w stylu browaru, ale z silnym nawiązaniem do Biegu Rzeźnika, kapsel browaru, parametry są. [4]
Uwagi: Jak na piwo biegu dla takich twardzieli, to jakieś ono słabiuśkie... .
Moja ocena: [3.6]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętnawa herbatka. [3]
Piana: Szybko znika. Redukcja do obwódki i resztek na szkle. [2]
Zapach: Lekki karmel i mini ślad jakiejś owocowości. Nędza. [2]
Smak: Prawie brak smaku. Homeopatyczne cytrusy z mini rozwodniona goryczką. [2.5]
Wysycenie: Poniżej średniej. [2.5]
Opakowanie: Etykieta może się podobać mimo "nawałki prawie komiksowej". Fajny, pomysłowy kapsel. [3.5]
Uwagi: Nieźle nabicie kasy w butelkę. Ci co poszli na tę nowość za te kilka złotych nie zapomną ominąć tego "lekkiego" piwa następnym razem. Data 15.12.14.
Moja ocena: [2.35]Last edited by Javox; 2014-10-24, 10:28.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztyn [4]
Piana: Bardzo słaba, znika jak na koncernowym lagerze [2.5]
Zapach: Bardzo fajne cytrusy [4]
Smak: Naprawde trzeba sie skupic zeby cos poczuc a tak bardzo wodniste. Naprawde bardzo. Lecz gasi pragnienie napewno [2.5]
Wysycenie: Niskie [3]
Opakowanie: Jak każde z Ursy mi sie podoba bardzo. Etykieta ładna na dobrym papierze i z dedykowanym kapslem z miśkiem [5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.25]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złotawo ciemno pomarańczowy. Zaskakująco ciemny jak na 10% ekstraktu. [4]
Piana: Początkowo obfita jednak szybko opada, przez to, że jest dość rzadka i grubopęcherzykowa. [3.5]
Zapach: Delikatny chmielowo-słodowy. Pojawia się trochę cytrusów i żywicy, jednak te zapachy są ukryte bardzo w tle i nie dominują nad resztą. [4]
Smak: Delikatne nuty chmielowe w postaci cytrusów oparte na lekkiej słodowej bazie sprawiają, że piwo jest bardzo pijalne. Goryczka niska, trochę kwaskowata. [4]
Wysycenie: Wysokie ale pasujące do tak lekkiego piwa. [4]
Opakowanie: Fajny, stylowy projekt jak zresztą w przypadku większości etykiet s Ursy. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.95]Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Herbata z miodem. [5]
Piana: Zaskakująco kiepska, taka... Eurolagerowa. Czyli: na początku w miarę wysoka i buzująca, w ciągu minuty redukuje się prawie do zera. [2]
Zapach: Prawie żaden. Trochę siarkowy i właściwie tyle. [2.5]
Smak: To piwo niemalże nie ma smaku; nieco przypomina wodę leczniczą z delikatną, krótką goryczką. [2]
Wysycenie: Nieco za wysokie. [4.5]
Opakowanie: Jak zawsze w przypadku Ursy - świetne. [5]
Uwagi: Chyba nawet koncerniaki mają więcej smaku.
Moja ocena: [2.6]Comment
-
Relacja z beerweek rzeszow. Piana ładna nawet tworzy koronkę. Kolor zloty. W zapachu są cytrusy ale przykryte taka siara kępy pic nie wąchać. Smak juz przyjemniejszy, jest przyjemna goryczka ale też czuć ta siarę. Ogólnie slabiutkoComment
Comment