Piwo gotowe do oceny
Pracownia Piwa, Józef Junior
Collapse
X
-
Pracownia Piwa, Józef Junior
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty. [5]
Piana: Drobna, beżowa, zbita, średnio-obfita. Wygląda jak na piwie wypychanym azotem. Zdobi szkło. [4.5]
Zapach: Nuty czekoladowe i kawowe. W tle bardzo delikatny aromat palonego słodu. Młody Józek nie pachnie intensywnie, jest bardzo delikatny, mało palony. [3.5]
Smak: Nuty ciemnych słodów i kawy, w tle lekka czekoladowość. Goryczka niska, pochodząca od palonych słodów. Piwo jest pełne i bardzo gładkie (żyto działa). Finisz długi, odświeżający, kawowy. Piwo smakuje dobrze, przy tym jest bardzo stonowane. [4]
Wysycenie: Niskie, idealne. [5]
Opakowanie: Fajna nazwa i "pracowniowy" styl. [4.5]
Uwagi: Stary Józek mnie powalił. Młody jest bardzo delikatny. Chyba tak miało być (?).
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny. [5]
Piana: Beżowa, drobnopęcherzykowa. Utrzymuje się ok. 5 minut, następnie opada do postaci cienkiego dywaniku i obrączki. Średnio obficie oblepia ścianki szkła. [4]
Zapach: Średnio intensywny i delikatny. Na pierwszym planie czekolada i lekka wędzoność. Mało palonych aromatów jak popiół itp. [4]
Smak: W smaku jest jeszcze bardziej przyjemnie. Jest wspomniana czekolada, trochę kawy, a w oddali górnofermentacyjne akcenty. Goryczka średnie idealnie pasująca do charakteru piwa. Nie ściąga, nie zalega zbyt długo. [4.5]
Wysycenie: Nie za wysokie. Razem z żytem decyduje o aksamitnej teksturze piwa. [4.5]
Opakowanie: Jak Doctor Brew, cały czas w tym samym stylu. Jednym może się to podobać, innym mniej. Ja należę do tej pierwszej grupy bo urzeka mnie jego prostota i przejrzystość. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.3]Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
Comment