Piwo gotowe do oceny
Łódzkie, Radling Grapefruit
Collapse
X
-
Łódzkie, Radling Grapefruit
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Przygaszony różowy - jak najbardziej grapefruitowy. Piwo jest mętne a ani słowa o braku filtracji. [3]
Piana: Mało obfita, znika po kilkunastu sekundach prawie całkowicie ale o dziwo coś tam na ściankach zostaje. [2]
Zapach: Średnio intensywny, słodki i lekko mdławy, grapefruit lekko wyczuwalny. [3]
Smak: Porażka. Sztuczna słodycz, sztuczny kwasek, posmak taniej oranżady. Grapefruit majaczy gdzieś w tle. Goryczka przykryta mdlącym, sztucznym posmakiem cytrynowym objawia się tylko lekkim ściągającym odczuciem. Za słodkie, mało grapefruitowe, mdlące. Da się wypić ale bez przyjemności. [1.5]
Wysycenie: W porządku, choć przydałoby się nieco wyższe. [4]
Opakowanie: Puszka o marketowej stylistyce, aż bije od niej taniością. [2]
Uwagi: Najgorsze piwo aromatyzowane jakie piłem. Z ciekawostek to gotowy wyrób zawiera aż 0,108% zagęszczonego soku grejfrutowego a do tego m.in.: koncentrat barwiący z marchwi, guma arabska, mączka chleba świętojańskiego.
Moja ocena: [2.3]Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
-
Comment