Podobno niektóre piwa celowo są dosmaczane jakimiś ekstraktami z orzechów, ale jak Wy czujecie te orzechy, cytrusy czy banany, to po prostu jestem pełen podziwu Dla mnie piwo smakuje... piwem Oczywiście każde inaczej, ale rzadko mi się zdarza, żeby jakieś piwo wywoływało u mnie aż tak konkretne skojarzenia z innymi produktami żywnościowymi - czasami bardzo odległymi od piwa.
Kormoran, Warmińskie Rewolucje
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Obywatel1978 Wyświetlenie odpowiedziPodobno niektóre piwa celowo są dosmaczane jakimiś ekstraktami z orzechów, ale jak Wy czujecie te orzechy, cytrusy czy banany, to po prostu jestem pełen podziwu Dla mnie piwo smakuje... piwem Oczywiście każde inaczej, ale rzadko mi się zdarza, żeby jakieś piwo wywoływało u mnie aż tak konkretne skojarzenia z innymi produktami żywnościowymi - czasami bardzo odległymi od piwa.
Comment
-
-
Warka 13.04.2015 i albo to siła Waszych sugestii, albo faktycznie jest ta nuta orzecha laskowego i to dość potężna. Co nie zmienia faktu, że całkiem miło się to pije, może nie wojowałbym określeniami, że to najlepszy polski lager za "lekko ponad 3 złote", ale jest okAle nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno slomkowy [4.5]
Piana: intensywna, zbita długo się utrzymuje, ładny lacing [4.5]
Zapach: intesywny zapach słodowo-trawiasty [4.5]
Smak: wysoko pijalne, trawaste no i jest ten orzech, ale jescze taki zielony, troche cierpki, najlepiej sie go wyczuwa jak sie odbije , goryczka średnia do niskiej [4.5]
Wysycenie: odpowiednie [4]
Opakowanie: poprawna, bez szału, w stylu kormorana [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.45]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mario_Lopez Wyświetlenie odpowiedzi...może nie wojowałbym określeniami, że to najlepszy polski lager za "lekko ponad 3 złote", ale jest ok
Ba, nawet biorąc pod uwagę, że u mnie cena nie schodzi poniżej 3,9x PLN.
Warka z datą ważności do 28.04. pintnaście (A27) - wydaje mi się mniej chmielowa niż pierwsze 2-3 warki oraz któreś z późniejszych (chociaż bywały i bardziej tragiczne). Może to z racji pory roku? Jakoś latem zdecydowanie bardziej zachwycało i orzeźwiało.
Z drugiej strony, nie patrząc w kalendarz - jest mniej "mętne" niż bywało. Czyżby jakieś braki w chmieleniu?
Tak czy inaczej, jak dla mnie, osoby, która nie ma orgazmu sutkowego podczas picia piwa, nawet takiego za 7 dyszek za 0,3l - jest to najlepsze piwo codzienne. Pasuje do wszystkiego, nie nadszarpuje portfela, a niektóre warki są przekozackie. Niby można dołożyć 70 groszaków i spożyć Żywiec APA, ale z pewnością wolę wspierać Kormorana niż żywca.
Last edited by Wujas; 2015-02-14, 13:30.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PedroC Wyświetlenie odpowiedziPanowie, warkę z jaką datę polecacie na prezent dla Tyskopijcy? Ja osobiście lagerów praktycznie nie pijam, dlatego zdaję sie na Waszą opinię.
Obecne są lipne, a w porównaniu do ww. wręcz tragiczne.
Comment
-
-
Pils z Wąsosza daje rade a i Pomorzanin niczego sobie.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Piłem piwo z warki do bodaj 22.06, nie podzielam opinii, że tragiczne. Może jakieś małe zmiany, ale generalnie nie odnotowuję regresu w porównaniu z pierwszymi warkami. Dopuszczam możliwość, że pamięć zawodzi, ale skoro degustacja obecna dała satysfakcjonujące efekty... Staram się próbować bez uprzedzeń, nie
tylko w myśl zasady, że wszystko co dobre, musi się szybko w naszym pięknym kraju schrzanić.
Comment
-
Comment