Piwo gotowe do oceny
Łomża, Edelmeister Weizenbier
Collapse
X
-
Łomża, Edelmeister Weizenbier
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Zakupiłem w Realu za 2,51 dokładnie.
Czy to aby nie jest Łomża pszeniczna w innym opakowaniu? Ciężko mi ocenić bo baaaardzo dawno nie piłem Ł. pszenicznej.
Do rzeczy - Piwo kwaśne, dość intensywne w zapachu pachnie też niezbyt przyjemnie.
Może to wina złego przechowywania w Realu...Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
-
-
Wina zlego piwa...Nie przechowywania.Kupilam i żaluje...Pachnie srednio fajnie jak na deklarowana pszenice ... W smaku kwaskowa,owocowa,mocno zgazowana? Czuć szczypanie na jezyku.Koncowka slodka-miod wg mnie....
Piany brak,przy wlewaniu minimalna pozniej zniknela...
Kolor malo zachecajacy-brudny pomarancz
Bardzo przypomina Witnice pszeniczna ktora mam zapisana jako....nie pij tego wiecej
Nie polecam...
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętny pomarańcz. [3.5]
Piana: Średnia, na dłużej około 0,5 cm. [3.5]
Zapach: Cytryna, słód, coś z drożdży. Po jakimś czasie zapach sporo słabnie. [3.5]
Smak: Słodkawe, mini kwaskowe, lekki goździk i cynamon. Ewentualnego banana słabo czuć. pod koniec faktycznie jakieś około miodowe. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [3.5]
Opakowanie: Nie jest najgorzej, dość prosto, raczej dyskontowo. [3.5]
Uwagi: Po opisach spodziewałem się totalnej padaki ale wypiłem je na "spoko" i bez wyrzutów. 06-03-2015.
Moja ocena: [3.5]
Comment
-
Comment