Piwo gotowe do oceny
Twigg, Black Rob
Collapse
X
-
Twigg, Black Rob
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Będzie tragicznie.
Aromat: bandaż (taki z Naked Mummy), terpentyna, jodyna, kwaśność (ale od zakażenia).
Wygląd: czarny lekko zmętniony, praktycznie brak piany, która ucieka z prędkością światła z charakterystycznym świstem jak na coca-coli. Jednym słowem to kolejna oznaka zakażenia.
Smak: byłem w stanie wziąć jeden łyk, po później przyszedł odruch wymiotny. Bandaże, terpentyna, jodyna, ciemne słody i kwaśność, która jak dla mnie nie pochodzi tylko i wyłącznie od kawy robusta.
Palate: piwo średnio treściwe, wysokie nasycenie i ten obrzydliwy posmak farmaceutyczny.
Ogólnie rzecz ujmując: zapłaciłem 7,15 zł za piwo, które powinno wylądować w kanale. Nie wiem jakim cudem ktokolwiek pomyślał, że to piwo można sprzedawać. Czarny Dynks przy tym piwie jest udany. Jest to kolejne piwo z Browaru Twigg, które charakteryzuje się dokładnie tym samym zakażeniem, ale w tym piwie stężenia przekroczyły jakąkolwiek normę graniczną tolerancji. Szkło cuchnie po trzykrotnym myciu, zlew do którego wylałem piwo również cuchnie i samo pomieszczenie, które wietrzy się już sporo czasu.
Z wielką przyjemnością przyznaję 0.0 / 5.0
Oby więcej takich piw.Last edited by piotrpk; 2014-08-04, 14:48.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotrpk Wyświetlenie odpowiedziJest to kolejne piwo z Browaru Twigg, które charakteryzuje się dokładnie tym samym zakażeniemJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
No ale inwestycja najpierw musi się zwrócić.
Comment
-
-
Masakryczne piwo. Należy się zastanowić, w jaki sposób taki wypust trafił do sklepów?
Piana jak na coca-coli. Ale to dopiero niewinny początek. W zapachu mamy moc, potęgę. Piwo pachnie mieszanką starych bandaży, kawy, jodyny i DMS. Po dłuższym namyśle określiłem to jako zupa jarzynowa z kawą. Doznanie niestandardowe.
W smaku mamy odzwierciedlenie aromatu. Po dwóch łykach, piwo wylądowało w zlewie.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny, minimalnie mętny [3]
Piana: jak w coca-coli. gromadzi się w małe wysypki które sprawiają wrażenie jakby coś na nich żyło [1]
Zapach: kapusta z kawą, chleb, znów kapusta, może trochę kalafiora, i kwas. jeszcze trochę kapuchy. [1]
Smak: kawa. kapusta. kwas. warzywa. [1]
Wysycenie: miałem wrażenie po wzięciu do ust że płyn zwiększa objętość i chce wyjść. wyszedł do zlewu. [1]
Opakowanie: koncepcja całkiem niezła, logo dobre. za mała czcionka z tyłu etykiety, coś nie tak z drukiem (pewnie ma to jakąś nazwę ale nie wiem jaką....). niepasteTryzowane. dziwna data przydatności, jeśli dobrze rozumiem to ma być 1szy lutego 2015?? [3]
Uwagi: cena niby nie majątek, ale chyba złożę reklamację, dla zasady
Moja ocena: [1.2]Last edited by krokodyl1; 2014-08-09, 00:36.
Comment
-
-
Do piw zdecydowanie zakażonych nie stosujemy ARTomatu, ocena do usunięcia.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziDo piw zdecydowanie zakażonych nie stosujemy ARTomatu, ocena do usunięcia.
Jeśli piwo ma już przekroczoną swoją datę ważności i zauważalne są różne oznaki tego że jest po prostu już nieświeże - nie opisuj go.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziDo piw zdecydowanie zakażonych nie stosujemy ARTomatu, ocena do usunięcia.
Chcesz zostawić tylko same ochy i achy na rzemieślnikami zakłamując rzeczywistość?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Piwo nadal okupuje półki specjalistycznych sklepów. Dziś miałem to w ręce ale coś mnie tknęło aby odłożyć jak sprzedawca powiedział że to z browaru na NH.
Wchodzę na b.biz i faktycznie, gdzieś w zakamarkach pamięci przypomniałem sobie że zaglądałem do tego wątku, uffff
Widzę że browar przeczekuje, jak się sprzeda to przeprosimy ?
Banda drani i tyle.
Comment
-
-
Twigg dotarł do Wawy, choć inne piwo, w stylu mild. Dziś nastąpi chwila prawdyPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
Comment