Kolor: Ciemny, w świetle dziennym wydawał się brunatny. [4.5] Piana: Bardzo skromna. Szkoda, w stoucie to nie przystoi. [3] Zapach: Przy pierwszym podejściu wyczuwalna była przede wszystkim intensywna mielona kawa. Za drugim razem owocowy, borówkowy aromat był zdecydowanie mocniejszy. Kawa też była. [4.5] Smak: Łatwo wyczuwalne owocowe akcenty. Piwo jest średnio treściwe, łagodne. Ciekawy, owocowy stout. Choć przy pierwszym podejściu było bardziej kawowe (może wskutek aromatu). [4] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Klimatyczna grafika i nazwa, minus za brak informacji o składzie. [4.5] Uwagi: Ciekawe piwo, brawa za innowacyjne podejście.
Dość dziwaczny stout i nie dlatego, że aromat borówkowy gdzieś tam nie na siłę da się doszukać. Dość słabe wysycenie (w Multi Qlti podają z azotem), kwaskowe i łagodnie palone. Chmiel w aromacie delikatny. Dwa podejścia i podobne odczucie.
Dość dziwaczny stout i nie dlatego, że aromat borówkowy gdzieś tam nie na siłę da się doszukać. Dość słabe wysycenie (w Multi Qlti podają z azotem), kwaskowe i łagodnie palone. Chmiel w aromacie delikatny. Dwa podejścia i podobne odczucie.
Wypiłeś całe, jest sukces .
Volenti Non Fit Iniuria//Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty. [4.5] Piana: Prawie brak. [3] Zapach: Estry, lekko palone. [4] Smak: Gorzka czekolada, kawa, lekko winne i palone. Dość wytrawne, ale nie kwaskowe. Na koniec średnia/niska palona goryczka. [4.5] Wysycenie: Właściwie zerowe. [3] Opakowanie: Lane z kija. Etykieta kiepskawa, jak rysowana przez dziecko... [3] Uwagi: Borówek zupełnie nie czuć, ani w smaku, ani w aromacie. To całkiem porządny stout, dość lekki, raczej pozbawiony kwaśnych posmaków od palonego słodu. Bardzo pijalny, polecam!
Dla mnie to lekki dry stout, bez wad, pijalny, ale borówka praktycznie niewyczuwalna. Piwo wydaje się pełne i aksamitne. Jak dla mnie rewelacja. Rozwodnionym bym go nie nazwał.
Kolor: barwa czarna [4.5] Piana: dość nikła; redukcja szybka; w miarę spożywania pozostała tylko nikła obwódka. [2.5] Zapach: na pierwszym planie paloność i kawa; owoce też wyczuwalne; przeplatają się ze wspomnianymi aromatami [4] Smak: paloność owoce i kawa - podobnie jak w zapachu; jest lekkość ale brak wyrazistości [3.5] Wysycenie: w normie [4] Opakowanie: utrzymana w stylu browaru Podgórz; jak dla mnie ok [4.5] Uwagi:
Jak dla mnie jedno z bardziej udanych piw "z dodatkami". Ładny aromat, pije się gładko, i - jak często wybrzydzam przy "rewolucyjnych" wypustach - nie mam większych zastrzeżeń w tym wypadku. Bardzo przyjemne piwo.
Comment