Artezan, Rżysko

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

    Artezan, Rżysko

    Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • zgoda
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 3516

    #2
    Żyto wyczuwalne głównie wzrokowo, w postaci oleistej konsystencji. Na języku chropowate, jak by mi się to mogło kojarzyć z rżyskiem, ale ani trochę aksamitności, jaką do piwa wnosi tak duży dodatek żyta (podobno ponad 20%). Aromat nikły, w niczym nie przypominający Galaxy, ananas, brzoskwinia, ale ani trochę mango.

    Technicznie ok, ale jak dla mnie to pomysł z rodzaju "kulą w płot".
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

    Comment

    • docent
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.10
      • 5205

      #3
      Ocena z ARTomatu

      Kolor: Złoty, mocno mętny. [5]
      Piana: Drobna, obfita. Trwałość zadowalająca. [4.5]
      Zapach: Przede wszystkim zbożowy. Akcentów chmielowych nie wyczułem. [4]
      Smak: Mimo braku cytrusowego aromatu w smaku jest obecna cytrusowa rześkość współwystępująca z żytnią pełnią i treściwością. [4.5]
      Wysycenie: Średnie, ok. [5]
      Opakowanie: Klasyczne dla serii 'Projekty Artezana' [4]
      Uwagi: Ciekawy eksperyment ale mam spore wątpliwości czy sięgałbym po takie piwo częściej niż raz na jakiś czas.

      Moja ocena: [4.35]
      Attached Files
      Last edited by docent; 2014-09-11, 07:39.
      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

      Comment

      Przetwarzanie...
      X