Kolor: Bursztynowy; [5] Piana: Średnio i drobno pęcherzykowa, wysoka, długo się utrzymuje; [4.5] Zapach: Intensywny cytrusowo-żywiczny; [4.5] Smak: Cytrusy, trochę żywicy, porządna niezalegająca goryczka; [4.5] Wysycenie: Minimalnie za wysokie dla mnie; [3.5] Opakowanie: Tutaj się nie popisali... [2] Uwagi: Bardzo udany debiut, przydałoby się zrobić jakąś porządną etykietę.
Kolor: mętny ładny [4.5] Piana: trwała , drobna , oblepia szkło [4.5] Zapach: nic dodać nic ująć ipa [4] Smak: potęzna ale krótka goryczka tak że każdy łyk cieszy jak pierwszy, świetny balans dzięki sporej pełni ,żadnych fałszywych tonów [5] Wysycenie: dość wysokie ale akceptowalne [4] Opakowanie: kibel ... [1] Uwagi: świetny debiut polecam będę czekał na kolejne projekty pozdro chłopaki
Kolor: Bursztynowy. [4.5] Piana: Trwała, drobnopęcherzykowa. [4.5] Zapach: Przepiękny i mocny zapach, owoce tropikalne i cytrusy. [5] Smak: Lekko słodowy, potężna cytrusowa chmielowość, goryczka grejpfrutowa, średnia/wysoka, dość długa. [4.5] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Dramat. Czy ta etykieta była projektowana na lekcjach informatyki w gimnazjum? Tak dobre piwo nie zasługuje na tak badziewną etykietę. [2] Uwagi: Bardzo dobre piwo, goryczka jest mocna, ale nie przytłacza całości. Zapach genialny. Kolejny po Radudze świetny debiut w tym stylu, oby tak dalej. Etykieta do natychmiastowej poprawy.
Kolor: Miedziany, lekko mętne. [5] Piana: Biała, drobnopęcherzykowa i obfita. Utrzymuje się długo, a dodatkowo przez dłuższy czas pozostaje jeszcze w postaci cienkiego dywanika i oblepia ścianki szkła. [4.5] Zapach: Bardzo przyjemna równowaga pomiędzy chmielowym aromatem (żywica, owoce), a słodową treścią. [4.5] Smak: Nowofalowe chmiele przełamano dobrze wyczuwalnym słodem, który w skontrowany jest średniej intensywności, krótką goryczką. [4.5] Wysycenie: Trochę z wysokie jak na mój gust. [4] Opakowanie: Gdyby nie fakt, że staram się spróbować większość nowości, pewnie nie zwróciłbym uwagi nawet na to piwo, myśląc, że jest to kolejna inicjatywa kontraktowa, próbująca korzystając z dobrej koniunktury, ukraść kawałek tortu rewolucji (choć w pewnej mierze tak pewnie jest). Etykieta jest obrzydliwa. [2] Uwagi:
Kolor: Mętny pomarańczowy [4] Piana: Dość konkretna, tendencja do "czopa", lace spora. Na dłużej zostaje grubsza warstewka. [4] Zapach: Grapefruit i żywice. Zapach jest w miarę lekki i przyjemny. [4.5] Smak: Grapefruit, żywice, karmel ale nie przesadzony. Jakby coś z cukrowych lizaków z odpustu. Goryczka nie za wysoka. Piwo jest średnio słodkie. [4.5] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Asceza. Można coś tu jeszcze dodać, ulepszyć. Może szyszka chmielu poprawiła by? [3] Uwagi: Niezłe to piwko. Smakuje i lekko się pije. Na początku jest lepiej bo słodkość jeszcze nie atakuje za mocno. Fajnie.
Kolor: Bursztynowy, mętny. [4] Piana: Białokremowa, wysoka, niezbyt drobna i niezbyt trwała. [3.5] Zapach: Chmiel w kierunku sosny, ale za to z fajnym tłem owocowo-słodowym. [4] Smak: Mięsisty ślad słodowy, ale rządzi - zgodnie z nazwą - ostra chmielowa goryczka. Ostra, ale nie powalająca. [4] Wysycenie: Raczej niskie. [4] Opakowanie: Cóż, poziom tak się podniósł/się poprzewracało , że eta nie zachwyca. No, po prostu jest... [3.5] Uwagi: Obawiałem się tego piwa ze względu na nazwę, itp., ale... jakoś dałem radę .
Cóż tu dużo mówić, piwo zjadające nasze "rodzime" AIPY na śniadanie.
Wszystko jak należy, piana, goryczka, wysycenie, jednak etykieta faktycznie poniżej jakiejkolwiek krytyki, ale cóż jak to mawiają - nie oceniaj książki po okładce
+4/5
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
Widzę, że mało osób pisze o tym piwie a szkoda. Wypiłem jakiś czas temu i rozłożyło na łopatki wszystkie dostatnio przeze mnie pite ejle ... no może poza moim własnym
Świetne piwo, oby tak dalej!
Kolor: pomarańczowy, mętny. [4] Piana: wysoka, średnio i drobno pęcherzykowa, trwała, do końca pozostaje spora warstwa, zostawia delikatne ślady na szkle. [4.5] Zapach: intensywny, początkowo owocowy (owoce tropikalne i cytrusy) po ogrzaniu żywiczny i słodowy, bardzo przyjemny. [5] Smak: chmielowy, owoce tropikalne, trochę żywicy, spora słodowość, lekki karmel. Wszystko uzupełnia średnio mocna, krótka goryczka, bardzo przyjemna w piciu. Piwo jest dobrze zbalansowane, średnio treściwe i bardzo smaczne. [4.5] Wysycenie: idealne. [5] Opakowanie: katastrofa, beznadziejna etykieta, goły kapsel, plus za mnóstwo informacji. [2] Uwagi:
Przyłączam się do entuzjastycznych ocen. Solidna, utrzymująca się do końca piana; w aromacie ( doskonale wyczuwalnym od pierwszego do ostatniego łyka ) cytrusy, owoce tropikalne, żywica, lekki karmel; wyraźna ( 63 IBU ) grejpfrutowa goryczka; bardzo dobrze zbalansowane i niesamowicie pijalne ( nie lubię zbytnio tego słowa, ale jak to inaczej wyrazić ) - co przy 6,5% alkoholu może być nieco zdradliwe. Brawo !!! Jaka więc szkoda, że taką świetną zawartość okrywa brzydka ( aż nasuwa się skojarzenie - na kolanie "robiona" ) etykietka.
Kolor: Bursztynowy, mętny. [5] Piana: Bardzo obfita, gęsta, kremowa. Pozostaje na ściankach oraz wytrzymuje do końca. [5] Zapach: Intensywny, cytrusowo - żywiczny, lekki karmel. [5] Smak: Znakomity balans pomiędzy intensywną goryczką a słodowością. Po ogrzaniu wychodzi lekki diacetyl ale, zbytnio, nie przeszkadza. [4.5] Wysycenie: Idealne. Bąbelki przyjemnie łaskoczą podniebienie. [5] Opakowanie: Nie podoba mi się. [3] Uwagi:
Comment